ASAYİŞ - 18 Şubat 2025 Salı 15:56

21 yaşındaki genci yol tartışmasında öldürmüştü: Olayın firarisi cephanelik dolu evde yakalandı

A
A
A
21 yaşındaki genci yol tartışmasında öldürmüştü: Olayın firarisi cephanelik dolu evde yakalandı

Bungalov tatili için Sakarya’nın Sapanca ilçesine gelen 21 yaşındaki gencin yol tartışmasında öldürülmesi olayında firari şüpheli ve saklanmasına yardım eden 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Özel Harekat Polisi eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin yakalandığı evde ise adeta cephanelik ele geçirildi.


Olay, 7 Şubat 2025 tarihinde Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi Şehit Cevdet Koç Caddesi üzerinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Sapanca istikametine giden K.T. (20) idaresindeki 41 AKB 278 plakalı otomobil ile aynı yöne giden B.B. idaresindeki araçtaki kişiler arasında yol meselesi sebebiyle tartışma çıktı. Araçtan inen B.Y. (31), silah ile 41 AKB 278 plakalı otomobil sürücüsü K.T. ile yanında bulunan Mert Elter’i (21) vurdu. Konunun haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince Sapanca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elter, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 21 yaşındaki gencin öldürüldüğü olaya ilişkin inceleme başlattı.



Cinayeti işleyen şahıs ve saklanmasına yardım eden 6 şüpheli yakalandı


Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar neticesinde cinayeti işleyen B.Y.’nin adresi tespit edildi. Özel Harekat Polisleri eşliğinde adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda; olayın firari şüphelisi B.Y. (31) ile şüphelinin kaçması ve saklanmasına yardım eden M.Ş. (50), M.Ş. (42), H.C. (65), Ü.B. (61) ve F.B. (32) isimli 6 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise suç aleti ruhsatsız tabanca ile birlikte toplam 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği ve 663 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Öte yandan, cinayetin ardından polise giderek teslim olan B.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



21 yaşındaki genci yol tartışmasında öldürmüştü: Olayın firarisi cephanelik dolu evde yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Silahını temizlerken eşini vurdu, üvey oğlu ise adamı darp etti Konya’da 77 yaşındaki adam, evde kendine ait tabancayı temizlediği sırada silahın ateş alması sonucu eşini vurdu. Olayın ardından evde bulunan kadının oğlu ise, yaşlı adamı darp etti. Şüpheli adam gözaltına alınımken, hastaneye kaldırılan yaralı kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay, gece saat 23.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kılınçaslan Mahallesi Keçiborlu Sokak üzerinde bulunan 12 katlı binanın 3. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki apartmanın 3’üncü katındaki evinde kendine ait olduğu öğrenilen tabancayı temizlemek isteyen 77 yaşındaki M.G., silahın biranda ateş alması sonucu eşi 53 yaşındaki Z.B.’yi vurdu. Bu sırada annesinin yaralandığını gören 28 yaşındaki oğlu B.B. annesinin yaralanmasına neden olan M.G’yi darp etti. Silah sesini duyan apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 77 yaşındaki şüpheli M.G. ve B.B’yi gözaltına aldı. Omzundan hafif yaralanan Z.B. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. "Yanlışlıkla oldu" Öte yandan, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan şüpheli M.G. Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. M.G. buradaki ilk ifadesinde, "bir anda yanlışlıkla oldu, kimseyi vurmak istemedim" diye kendini savunduğu öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Demokrasi ve hukuk insanlar için yaşam alanıdır" Gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına yapılan destek mitinginde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Demokrasi ve hukuk insanlar için yaşam alanıdır. Hak, hukuk ve adalet için hepinizi sandığa bekliyorum" diyerek tüm Aydınlıların, Pazar günü yapılacak olan CHP’nin ön seçimine katılmalarını istedi. Geçtiğimiz gün suç örgütü liderliği yapmak ve yolsuzluk iddiaları üzerine gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı öncülüğünde destek mitingi düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP’li ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşın da katıldığı mitingde demokrasi ve hukuk üstünlüğü vurgusu yapıldı. Mitingde Aydınlılara seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, anayasal hakların tartışmaya açık olmadığına dikkat çekerek, "Her zaman tekrar ettiğimiz bir cümleyi söylemek istiyorum huzurunuzda. Bizler hiçbir zaman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, ışığından ayrılmadık. Bundan sonrada ayrılmayacağımıza bir kez daha şerefimiz üzerine ant içiyoruz. Çok zor günlerden geçiyoruz. Hukukun üstünlüğünden, demokrasiden, insan haklarından kaygı duyduğumuz bir zamanı yaşıyoruz. Anayasal hak ve hürriyetlerin tartışılmaya açıldığı bir dönemden geçiyoruz. Anayasal özgürlükler tartışılamaz. Hukukun üstünlüğü askıya alınamaz, müzakere edilemez. Demokrasi ve hukuk insanlar için yaşam alanıdır" dedi. "Adil bir yaşam için sandık başına gideceğiz" Konuşmasında tüm Aydınlıları, 23 Mart’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı adayı ön seçimine davet eden Başkan Çerçioğlu, "Hak, hukuk ve adalet için Pazar günü hepinizi sandığa bekliyorum. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu için, demokrasi için, adil bir yaşam için sandık başına gideceğiz. Demokratik hakkımızı kullanacağız. Her şey çok güzel olacak" şeklinde konuştu.