GÜNDEM - 09 Ocak 2026 Cuma 11:21

Minik ellerden büyük mutluluk: Anaokulu öğrencileri ilk mektuplarını PTT’ye teslim etti

A
A
A
Minik ellerden büyük mutluluk: Anaokulu öğrencileri ilk mektuplarını PTT’ye teslim etti

Sakarya’nın Karasu ilçesinde eğitim gören anaokulu öğrencileri, yakınlarına göndermek üzere özenle hazırladıkları ilk mektuplarını PTT’ye teslim ederek mektup gönderme heyecanı yaşadı.


Karasu Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Aile Yılı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte PTT Karasu Şubesi’ni ziyaret etti. Minik öğrenciler, velileriyle birlikte yazdıkları mektupları sevdiklerine ulaştırmak üzere postaneye getirirken minikler mektup göndermenin heyecanını yaşadı. Ziyarette okul yönetimi ve öğrencileri PTT Karasu Şube Müdürü Ahmet Şarkışla karşıladı. Şarkışla, öğrencilere "Rafadan Tayfa" karakterli pusula hediye ederken minikler, pusulaları mektuplarına yapıştırarak postalanmak üzere teslim etti. Renkli görüntülere sahne olan ziyaretin sonunda öğrencilere çikolata ikramında bulunuldu. Okul heyeti PTT Müdürü Şarkışla’ya teşekkür ederek hediye takdim etti. Gerçekleşen etkinlikte öğrenciler hem mektup göndermenin inceliklerini öğrendi hem de aileleriyle birlikte unutulmaz bir deneyim yaşadı.



PTT çocuk sesleri ile şenlendi


PTT’de uzun zamandır çocuk sesine hasret olduklarını vurgulayan PTT Karasu Şubesi Müdürü Ahmet Şarkışla, "Bugün PTT Karasu Şubesi cıvıl cıvıl, çocuk sesleriyle doldu. Rengarenk oldu. Çocuklarımız, uzakta yaşayan ailelerine, yakınlarına mektup gönderdiler. Bunları yerlerine inşallah ulaştıracağız" dedi.



"Yaşayarak öğrenmelerini sağladık"


Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Esin Şengül, "Okulumuzun 5 yaş gruba öğrencileriyle gerçekleştirmiş olduğumuz postane gezisinde çocuklarımızın hayatın içinden yaşayarak öğrenmelerini ve keşfetmelerini sağladık. Bu etkinlikte bizlere yardımcı olan ailelerimize çok teşekkür ederiz. Özellikle bu yıl aile yılı ilan edildi. Eğitim üçlü saç ayağı şeklindedir. Okul-aile iş birliği çok önemlidir. Ailelerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Postane müdürümüze bizlere sağlamış olduğu kolaylıklar ve güzel karşılamaları için sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



"Pulumuzu ilk defa görenler var"


Projenin hedefinden söz eden okul öncesi öğretmeni Leyla Açıcı, "Mektup göndermeyi ilk defa yaşayanlar var. Pulumuzu ilk defa görenler var. Bunun adına çok mutluyuz. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Postaneye girdiğimizde ‘Mektup da gönderiliyor, pulumuz da var’ diyen çok çocuğumuz oldu. O bizi çok sevindirdi. Bu kültürü unutturmamak adına biz bu projeyi planladık ve bugün çok doğru bir yolda olduğumuzu gördük" şeklinde konuştu.



"Mektubu yazarken heyecanlandık"


Okul öğrencilerinden Mehpare Aydın’ın annesi Pınar Uçar Aydın, "Öncesinde mektup nedir, nasıl yazılır ve yollanır, diye anlattık. Ben de mektup yazmayalı çok uzun zaman olmuş. Mektubu yazarken de heyecanlandık. Eski dönemlerde olduğu gibi Mehpare’de mektuba elini çizdi, çiçekler yaptı. Mektubunu kendine göre süsledi. O söyledi, ben de yazdım. Duygularını dile getirmesinde yardımcı oldum. Kendisi de el yazısıyla yazılar yazdı. Çok eğlendik bu süreçte" ifadelerini kullandı.



Minik ellerden büyük mutluluk: Anaokulu öğrencileri ilk mektuplarını PTT’ye teslim etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Devlet desteğiyle işini büyüten işletmeler incelendi Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında Aydın’da 30 baş Angus düve desteği alan işletme denetlenirken, küçükbaşlara yönelik destek projesinin de başvurularının Nisan ayında başlayacağı duyuruldu. Tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve yerli üreticinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi" kapsamında Aydın’da destek almaya hak kazanan işletmeye ziyaret gerçekleştirildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje çerçevesinde 30 baş gebe etçi ırk Angus düve almaya hak kazanan üreticiye ait işletmede incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette, üreticinin başvuru süreci, hayvanların Iğdır Kazım Karabekir Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden (TİGEM) işletmeye nakil süreci ve işletmenin mevcut kapasitesi hakkında bilgi alındı. Proje kapsamında sağlanan destekle birlikte hem etçi ırk hayvan varlığının artırılması hem de kırsalda sürdürülebilir hayvancılığın güçlendirilmesi hedeflenirken, devlet destekli projelerle üreticinin yanında olmaya devam edileceği vurgulandı. Öte yandan 2026 yılı "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi" başvurularının henüz başlamadığı bildiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü "Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi" başvurularının ise Nisan ayı içerisinde alınacağı kaydedildi.
Sivas Sivas’ta Mukaddes Emanetler Sergisi’nde uzun kuyruklar oluştu Sivas’ta Peygamber Efendimiz ve Ehl-i Beyt’e ait birçok kıymetli emanetin yer aldığı "Mukaddes Emanetler Sergisi" ziyarete açıldı. Sergiyi gezen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı. Peygamber Efendimize ait Lihye-i Saadet (Sakal-ı Şerif ve Saç-ı Şerif), Hücre-i Saadet’te bulunan kabir örtüsü ve kabir toprağı, hurma lifinden yapılmış yatağı, Kadem-i Şerif (ayak izi), Gubar-ı Şerif (kabir toprağı) ve Kisve-i Saadet gibi pek çok kıymetli emanetin yer aldığı sergi, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açıldı. İl protokolü tarafından açılışı yapılan sergiyi birçok vatandaş ziyaret etti. Uzun kuyrukların oluştuğu sergide duygu dolu anlar yaşandı. Kutsal emanetleri yakından görme fırsatı bulan vatandaşlar, o anları cep telefonu ile de görüntüledi. "Kendimi Medine’de gibi hissediyorum" Sivas’ın Koyulhisar ilçesinden geldiğini ifade eden Celal Taş, "Sivas’a 15 günlüğüne gelmiştim. Böyle bir serginin açıldığını duydum. İnanın şu anda çok duygulandım. Kendimi Medine’de gibi hissediyorum. Orada da birçok emaneti gördüm ama burada da çok duygulandım. Bu sistemi kuranlardan Allah bin kere razı olsun. Sakal-ı Şerif’i her yıl ziyaret ediyorum ama bu kadar yakından hiç görmemiştim. Herkes mutlaka burayı görsün" dedi. Sergide Hz. Fatıma’ya ait Hücre-i Saadet anahtarı, Hz. Ali’nin Sarık-ı Şerif’i, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’e nispet edilen Sakal-ı Şerifler de yer alıyor.
Konya Ramazan’da sürücülere sabır ve dikkat uyarısı Ramazan ayında özellikle trafik yoğunluğunda iftara yetişme telaşında olan ve sahur sonrası yola çıkan sürücülere uyarılarda bulunan uzmanlar, sabırlı, dikkatli ve trafik kurallarına uyarak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayında iftara yetişme telaşında ve sahur sonrasında trafik yoğun şekilde devam ediyor. Dalgınlığın artması trafik kazalarını beraberinde getirirken, uzmanlar bu dönemlerde sürücülere ‘dikkat ve sabır’ konusunda uyarılarda bulundu. İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, Ramazan ayında trafikte daha dikkatli ve anlayışlı olunması gerektiğini belirterek, "Sürücülerimize tavsiyemiz; öncelikli sabırlı olmaya davet ediyoruz. Bunun yanı sıra tabii açlık ve susuzluktan dolayı da kan şekerinde düşme meydana gelebilir. Yorgun ve uykusuz araç kullanmasınlar. Alışma sürecimiz oluyor, dolayısıyla trafikte birbirimize karşı kesinlikle saygı göstermemiz ve sabırlı olmamız lazım. Bayrama da Ramazan’dan sonra inşallah kazasız ve belasız olarak ulaşmayı Rabbim bize nasip etsin. Sürücülerimizin kurallara uyarak kendi dışındaki yol kullanıcılarını tehlikeye atmamaları, cep telefonu kullanmamaları, trafik işaretlerine uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi. "Kazaya davetiye çıkaracak sabırsız davranışlarda bulunmamamız gerekir" İftara yetişme telaşının kazalara davetiye çıkarabileceğini ifade eden Ceylan, "İftara yetişme telaşı oluyor. Herkes aynı anda hareket etmek durumunda kalabiliyor. Bu tür durumlarda sakin olmamız gerekiyor. Bir kazaya davetiye çıkaracak sabırsız davranışlarda bulunmamamız gerekir. Birbirimize karşı anlayış göstereceğiz, sabırlı olacağız, gerginlik oluşturmayacağız. Ramazan ayını inşallah bu şekilde kazasız ve belasız bir şekilde geçirmeyi Rabbim nasip etsin" şeklinde konuştu. "Sürücülerin uykularını almış şekilde yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz" Ceylan, özellikle sahur sonrası yola çıkacak sürücülere de uyarılarda bulunarak, "Hemen sahur yapalım da yola çıkalım düşüncesinde olan sürücülerimiz olabilir. Kesinlikle dinlenmeden yola çıkmasınlar. Sahurunu yapar, sahurdan sonra bir miktar dinlenip sonra yola çıkarlarsa daha iyi olur. Çünkü neticede uykusuz ve yorgun ve dalgın araç kullanmak kazaya davetiye çıkarır. Kendiniz dışında yol kullanıcısını tehlikeye atar. Bunun için de yorgun, uykusuz değil, uykularını almış bir şekilde yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.