ASAYİŞ - 14 Ağustos 2025 Perşembe 14:44

Otoyolda tırın yerinden söktüğü bariyer parçaları yola savruldu

A
A
A
Otoyolda tırın yerinden söktüğü bariyer parçaları yola savruldu

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde sürücüsünün kontrolünden çıkan tırın çarptığı bariyerler yola savruldu. Aynı istikamette ilerleyen bir kamyonet sürücüsünün de aniden önüne fırlayan bariyerlere çarptığı kazada otoyolun her iki istikametinde de uzun araç kuyrukları oluştu.


Kaza, Arifiye ilçesi Fatih Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kocaeli istikametine ilerleyen M.D. (30) kontrolündeki 41 AHY 618 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyerleri adeta biçerek yola savurdu. Arkadan aynı istikametten gelen ve plakası öğrenilemeyen E.Y. (37) idaresindeki kamyonet sürücüsü de savrulan bariyerlerden kaçamayarak kazaya karıştı. Otoyolun her iki istikametinde de uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve otoyol jandarması ekipleri sevk edildi.


Bölgede bir süre aksayan trafik, kazaya karışan araçların kaldırılması ve yola saçılan bariyer parçalarının temizlenmesinin ardından normal seyrine döndü. Maddi hasarın meydana geldiği kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.



Otoyolda tırın yerinden söktüğü bariyer parçaları yola savruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETSO’dan sanayi firmalarına çözüm odaklı saha ziyareti Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum’da faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin üretim kapasitelerini artırmak ve karşılaştıkları sorunlara yerinde çözüm üretmek amacıyla saha ziyaretlerini sürdürüyor. Gerçekleştirilen ziyaretlerde, işletmelerin kamu desteklerinden daha etkin yararlanması ve dijital dönüşüm süreçleri ele alındı. ETSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Yakup Uzun koordinasyonunda düzenlenen ziyaret programı kapsamında; Kılıçoğlu (Arzen), Çizmelioglu, Erko Plastik, Limdaş, Laç Kardeşler ve Kardelen Yatak firmaları ziyaret edildi. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ender Cihantimür, İŞKUR İl Müdürü Abdülkadir Mutlu, 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü İhsan Ateş, KUDAKA Uzmanı Fatih Baltacı ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Mehmet Akif Ayaz’ın da yer aldığı heyet, firmaların üretim faaliyetlerini yerinde inceledi. Ziyaretlerde; KOSGEB, KUDAKA ve TÜBİTAK tarafından sağlanan proje destekleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. İşletmelerin karşılaştıkları sorunlar ve ihtiyaçlar dinlenerek çözüm odaklı değerlendirmelerde bulunuldu. ETSO bünyesinde ABİGEM A.Ş ile Proje Yazım Desteği Görüşmelerde, firmaların Ar-Ge, inovasyon, kapasite artırımı ve dijital dönüşüm gibi alanlardaki desteklerden daha etkin yararlanabilmeleri amacıyla, ETSO ABİGEM Birimi tarafından proje yazım ve danışmanlık desteği sağlandığı vurgulandı. Bu kapsamda firmaların uygun destek programlarına yönlendirilmesi ve nitelikli proje hazırlama süreçlerinde birebir destek verilmesinin sürdürüleceği ifade edildi. Başkan Özakalın: "Üreten Sanayicimizin Her An Yanındayız" Saha ziyaretlerine ilişkin değerlendirmede bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, sanayicilerin rekabet gücünü artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Özakalın, "Şehrimizin kalkınması için taş üstüne taş koyan her bir işletmemiz bizim için çok kıymetlidir. Akademik danışmanımız ve paydaş kurum müdürlerimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarla, sanayicimizin sorunlarını bizzat yerinde tespit ediyoruz. Amacımız, işletmelerimizi devletimizin sunduğu teşvik ve desteklerle buluşturarak üretimden ihracata kadar her aşamada güçlenmelerini sağlamaktır. ETSO olarak tüm birimlerimizle üreten ve istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız." dedi.