GÜNDEM - 07 Haziran 2025 Cumartesi 15:27

Sakarya protokolü bayramlaştı

A
A
A
Sakarya protokolü bayramlaştı

Sakarya protokolü, Valilik koordinesinde düzenlenen programda bayramlaştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl gerçekleşen bayramlaşma törenine katılım yoğun oldu.


Sakarya’da bir bayram geleneği daha devam etti. Şehir protokolü, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Adapazarı ilçesinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir araya geldi. Bayramlaşma programında Sakarya Valisi Rahmi Doğan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başta olmak üzere; Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Ramazan Sedat Baş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri Murat Kaya, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık, SESOB Başkanı Hasan Alişan, STB Başkanı Mustafa Genç, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.


Bayramlaşma töreninden sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yusuf Alemdar, burada teşkilat mensuplarıyla bayramlaştı. AK Parti teşkilatının bayramlaştığı tören sonrası Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İl Başkanlığı ziyaret edildi. Burada MHP Milletvekili Muhammed Levent Bülbül ve MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş ile partililer ile bayramlaşan Başkan Alemdar, birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı temenni etti. Bayramlaşma programının son durağı ise Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Dernek Başkanı Aytaç Demirci ve üyeleriyle bir araya gelen Başkan Alemdar, farklı kültürlerin zenginlik kattığı Sakarya’mızda birlik beraberliği güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.


Bayram ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Alemdar, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinci içindeyiz. Bu mübarek günlerin aile bağlarımızı, dostluklarımızı ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirmesini temenni ediyor, dünyada barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Hayırlı Bayramlar Sakarya" diye konuştu.



Sakarya protokolü bayramlaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.