GÜNDEM - 09 Mayıs 2025 Cuma 13:10

Sakarya Valiliği’nden boğulmalara karşı kritik tedbir: O bölgelerde suya girmek yasaklandı

A
A
A
Sakarya Valiliği’nden boğulmalara karşı kritik tedbir: O bölgelerde suya girmek yasaklandı

Sakarya Valiliği, boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla il sınırları içerisindeki tüm baraj, gölet, regülatör, sulama ve drenaj kanalları ile akarsularda suya girilmesini yasaklayan yeni bir karar aldı. Karar ile birlikte, kontrolsüz ve riskli sularda serinlemeye yönelik tüm girişimlerin engellenmesi hedefleniyor.


Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte serinlemek için suya girmenin ve can kaybıyla sonuçlanabilecek boğulma vakalarının önüne geçmek amacı ile şehirde bulunan tüm baraj, gölet, regülatör, sulama ve drenaj kanalları ile akarsulara girilmesi valilik kararıyla yasaklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kararın temel amacının vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğu belirtilerek, özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla kontrolsüz biçimde suya girilmesinin ciddi riskler taşıdığına dikkat çekildi. Bu tür alanlarda suya girmenin hem can güvenliğini tehdit ettiği hem de kamu düzenini bozduğu ifade edilerek, kararın 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu hükümlerine dayandığı belirtildi. Karara göre; 15 yaş ve üzeri bireylerin, belirtilen alanlarda suya girdikleri tespit edildiğinde idari yaptırım cezasıyla karşı karşıya kalacak. 15 yaş altı çocuklar ise derhal sudan çıkarılarak güvenli bölgelere sevk edilecek. Bu gruba ceza uygulanmayacak; ancak tekrar yaşanmaması için uyarılacaklar. Alınan karar çerçevesinde; denetimlerin polis, jandarma, belediye zabıtası ve Devlet Su İşleri (DSİ) görevlileri tarafından yürütüleceği bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.