ÇEVRE - 28 Aralık 2025 Pazar 10:02

Sakarya’da kar mesaisi: Kimi yolda kaldı, kimi keyfini çıkardı

A
A
A
Sakarya’da kar mesaisi: Kimi yolda kaldı, kimi keyfini çıkardı

Sakarya’da etkisini gösteren kar yağışı, yüksek kesimlerde yer yer 30 santimetreye ulaşırken, ulaşımda aksamalara da neden oldu.


Kent genelinde beklenen kar yağışının başlamasıyla birlikte özellikle yüksek rakımlı bölgeler kısa sürede beyaza büründü. Kar kalınlığının bazı noktalarda 30 santimetreyi bulduğu şehirde, yağış hayatı hem olumsuz etkiledi hem de doğaseverler için seyirlik manzaralar oluşturdu.


Karasu ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan ve yolda kalan bazı sürücüler, araçlarını kurtarmak için çekici yardımı almak zorunda kaldı.


Kar yağışının olumsuz etkilerinin yanı sıra, Kocaali ilçesi Kestanepınarı Mahallesi’nde ise karın keyfi sürüldü. Mahalle sakinleri, beyaz örtüyle kaplanan doğada bir araya gelerek sıcak içecekler eşliğinde vakit geçirdi.



Sakarya’da kar mesaisi: Kimi yolda kaldı, kimi keyfini çıkardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.