ÇEVRE - 29 Aralık 2025 Pazartesi 17:00

Sakarya’da kardan kapanan 35 grup yolunun 31’i ulaşıma açıldı

A
A
A
Sakarya’da kardan kapanan 35 grup yolunun 31’i ulaşıma açıldı

Sakarya’da yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 35 grup yolundan 31’i, belediye ekiplerinin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kent genelinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışına karşı çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar neticesinde, ulaşıma kapanan 35 grup yolundan 31’inde trafik akışı yeniden sağlandı. Geyve ve Kocaali ilçelerinde kapalı bulunan 4 grup yolunu açma çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.


Sahada 49 araç ve 98 personelle mücadelenin devam ettiği belirtilen açıklamada, vatandaşlara rakımı 400 metrenin üzerindeki yayla ve zirve noktalarına çıkmamaları uyarısında bulunuldu.



Sakarya’da kardan kapanan 35 grup yolunun 31’i ulaşıma açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.