EĞİTİM - 07 Ekim 2019 Pazartesi 11:05

SAÜ İlahiyat Fakültesinde Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme toplantısı

A
A
A
SAÜ İlahiyat Fakültesinde Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme toplantısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinde 2019-2020 Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinde 2019-2020 Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Programa, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, hazırlık sınıfında derse giren öğretim elemanları ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. Toplantının açılış konuşması İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bostancı, konuşmasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tercih ettikleri için öğrencileri tebrik etti.


SAÜ İlahiyat Fakültesi olarak Arapça öğretimine önem verdiklerini ve iyi bir öğretim kadrosuna sahip olduklarını belirten Bostancı, öğrencilerden beklentilerinin Arapçayı en iyi şekilde öğrenmek olduğunu ifade etti. Bostancı, konuşması sırasında ayrıca yurtdışı değişim programlarından bahsederek, uluslararası ilişkilere önem verdiklerini ve yurt dışındaki birçok üniversite ile anlaşmalarının olduğunu söyledi. Bostancı, öğrencilere muvaffakiyetler dileyerek sözlerini tamamladı.


Açılış konuşmasının ardından konuşan Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ise konuşmasında hazırlık sınıfındaki eğitim-öğretim programı, önceki yıllardaki başarı durumları, sınav sistemi, devamsızlık hakkı gibi konularda öğrencilere bilgi verdi. Ermiş, ayrıca yıl boyunca gerçekleştirilecek takviye dersler, programlar ve aktiviteler hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Ermiş, öğrencilere başarılar diledikten sonra sözlerini tamamladı. Daha sonra Öğr. Gör. Hülya Afacan, bu sene hazırlık sınıflarında uygulanacak olan kur sistemi hakkında öğrencileri bilgilendiren bir konuşma yaptı.


Programın devamında Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğunun (Multeka lugati’d-dad) faaliyetleri hakkında bir slayt gösterisi izletildikten sonra geçen yıl hazırlık sınıfları birincisi olan Remziye Ordu bir konuşma yaparak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Ürdün Arapça Yaz kursuna giden öğrencilerin eğitim aldığı dil kursu olan Ewan Enstitüsü’nün hazırladığı bir film izlendi. Slayt gösterisinin ardından hazırlık sınıflarında derslere girecek olan öğretim elemanları sahneye davet edildiler. Kendilerini tanıtan öğretim elemanları, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.


Program, geçen yıl hazırlık sınıflarında ilk on dereceyi alan öğrencilere hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir 6 gündür kayıp olan öğretmeni bulmak için çalışmalar devam ediyor Eskişehir’de 6 gündür kayıp olan 51 yaşındaki Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’ı, bulmak için AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü koordinesindeki 40 kişilik ekip, havadan ve Porsuk Çayı’nın içinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Eskişehir’de 6 gün önce kaybolan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’ı arama çalışmaları devam ediyor. Öğretmenin son görüldüğü yer olan Porsuk Çayı’nın Gökmeydan Mahallesi kısmında Eskişehir İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 9, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nden (OBAK) 5, Dorlion Arama Kurtarma’dan (DAK) 4, MEB Arama ve Kurtarma Birimi’nden (AKUB) 5, Şişecam’ın Acil Vaka Ekibi (SAVE) 4, itfaiyeden 6,Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) 5 ve Sivil Arama Kurtarma Derneği’nden (SARTEM) 2 çalışan olmak üzere toplam 40 kişilik ekiple aramalar, öğretmenin kaybolmasının 6’ıncı gününde devam etti. Havadan dron ve su da ise hem ekiplerin girmesi hemde botlarla yapılan aramalar sabah saatlerinde başladı. Ankara’dan ve Bursa’dan getirilen özel burunlu köpeklerin işaret ettiği yerde arama çalışmaları yoğunlaştı. Ekiplerin kıyı taraması da sürüyor. Tuncay Arslan’ın yakınlarının da çalışmaları yakından takip ettiği bölgede gözlendi. AFAD Eskişehir İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun çalışmaları sahada koordine edip yakından takip ediyor.
Kahramanmaraş MADO’dan "Salep Manifestosu" MADO, Anadolu’nun kadim lezzetlerinden biri olan salebe yönelik yaklaşımını "Salep Manifestosu" ile kamuoyuyla paylaştı. Manifestoda salebin bir içeceğin yanı sıra, kültürel miras, doğaya saygı ve sürdürülebilir üretim vurgusu öne çıktı. MADO tarafından yapılan açıklamada, salebin Anadolu’nun bin yıllık topraklarında, Torosların eteklerinde yetişen orkide köklerinden elde edildiği hatırlatılarak, her fincanın bu coğrafyanın belleğini taşıdığı ifade edildi. Salebin geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran bir sembol olduğuna işaret edildi. Kültürel miras olduğu da vurgulandı. Manifestoda, MADO’nun salebi yalnızca bir ürün değil, kültürel bir miras olarak ele aldığı belirtildi. Bu kapsamda Türkiye’de tescilli salep yetiştiriciliği yapan ilk markalardan biri olunduğu, kendi tarlalarında üretim yapıldığı ve orkide koruma ile yaygınlaştırma projelerinin yürütüldüğü kaydedildi. Salep üreticilerine alım garantisi sunularak sürdürülebilir tarımın desteklendiği aktarıldı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştirildiği, Salep çalıştayları ve farkındalık programlarıyla üreticiler, öğrenciler ve kamuoyunun bilgilendirildiği ifade edildi. "Katkısız ve sürdürülebilir üretim" Doğallık ve saflık başlığı altında, ürünlerde katkı maddesi ve sentetik aroma kullanılmadığı belirtilirken, salep orkidesinin doğadaki dengesini korumak amacıyla kontrollü kök kullanımı ve sürdürülebilir hasat uygulamalarının hayata geçirildiği bildirildi. Manifestoda, gerçek salebin sabır ve ustalık gerektirdiği vurgulandı. MADO üretim sürecinde geleneksel yöntemlerin çağdaş tekniklerle birleştirildiği, her aşamanın deneyimli ustalar tarafından denetlendiği belirtildi. Salep kıvamı ve aromasının nesiller boyu korunan orijinal MADO reçetesiyle sağlandığı, bu bilgi birikiminin usta-çırak eğitim programlarıyla aktarıldığı kaydedildi. MADO’nun salebi yalnızca kış mevsimiyle sınırlamadığına dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’de soğuk salep ürününü ilk kez ticarileştiren marka olduğu hatırlatıldı. Soğuk salep ve incirli, Antep fıstıklı, Türk kahveli gibi yeni çeşitlerle genç neslin damak zevkine hitap edildiği ifade edildi. "Her Mevsim Salep" vizyonu doğrultusunda global lansmanlar gerçekleştirildiği bildirildi. MADO, Salep Manifestosu kapsamında salebi çeşitlendirmeyi, geliştirmeyi ve yeniliklerle zenginleştirmeyi sürdüreceğini açıkladı. Soğuk salep çeşitleri ve farklı tat kombinasyonlarıyla salebin geleceğin içeceği haline getirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, salebin Türk mutfak kültürünün evrensel elçisi olarak dünyaya tanıtılacağı vurgulandı. Orkide koruma ve sürdürülebilirlik konusunda da daha kapsamlı adımlar atılacağı ifade edildi.