EĞİTİM - 14 Aralık 2020 Pazartesi 12:38

SAÜ’lü araştırma görevlisi 19. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ödül aldı

A
A
A
SAÜ’lü araştırma görevlisi 19. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ödül aldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinden Arş.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinden Arş. Gör. Hüseyin Can, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ödüle layık görüldü.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce bu yıl 19’uncusu düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre SAÜ İlahiyat Fakültesinden Arş. Gör. Hüseyin Can, dört kategoride gerçekleşen ve bin 347 eserin değerlendirildiği yarışmada “Tiyatro Yapısı” adlı fotoğrafı ile Patara kategorisinde başarı ödülü kazandı. Başvuru ve seçici kurul değerlendirmesinin “https://gorselsanat.ktb.gov.tr” adresinden çevrimiçi olarak yapıldığı yarışmada ödüller 4 ayrı kategoride dağıtıldı.


“İnsan ve Yaşam” kategorisinde 3 Başarı ile 19 Sergileme, “Tarihi Yapılar” kategorisinde 3 Başarı ile 19 Sergileme, “Deneysel Çalışmalar” kategorisinde 3 Başarı ile 15 Sergileme, “Patara” kategorisinde de 3 Başarı ile 20 Sergileme ödülünün verildiği yarışmada, eser sahiplerine takdim edilecek toplam para ödülü ise 139 bin 800 lira olacak. Sergiye layık görülen 85 fotoğrafın askı listesi sonucunda Seçici Kurul’un ortak kararı ile belirlendiği “19. Devlet Fotoğraf Yarışması”nda 601 katılımcının başvurusu kabul edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de hayat aksamadı Gaziantep’i etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Şehitkamil Belediyesi, güçlü ekipman altyapısı ve özverili personeliyle kapsamlı bir karla mücadele çalışması yürüttü. Geceden itibaren sahaya inen ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, günlük yaşam kesintiye uğramadı. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren adeta mahallelere konuşlandı. Ana arterler, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken; hastane, kamu kurumları, okul ve yoğun kullanılan alanlarda öncelikli müdahaleler gerçekleştirildi. Ekipler, olası buzlanma ve ulaşım aksaklıklarına karşı sürekli teyakkuz halinde görev yaptı. Kar sosyal hayata engel olmadı Yoğun ve planlı çalışmalar sayesinde kar yağışı, ilçe genelinde sosyal hayatı olumsuz etkilemedi. Ulaşım güvenli bir şekilde sağlanırken, cadde ve sokaklar açık tutuldu. Vatandaşlar günlük işlerini sorunsuz şekilde sürdürürken, belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettirdi. Kurumlar arası koordinasyon sağlandı Şehitkamil Belediyesi, karla mücadele sürecinde ilgili tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttü. Ekipler, gelen ihbar ve taleplere hızlı bir şekilde müdahale ederek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti. Özellikle riskli bölgelerde önleyici tedbirler artırıldı. Vatandaşlar kar yağışı başlamadan çalışmalarına başlayan Başkan Umut Yılmaz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Gaziantep’i etkisi altına alan kar yağışına karşı tüm ekiplerimizle sahadayız. Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştı. Çok şükür ilçe genelinde olumsuz bir durum yaşanmadı. Çalışmalarımız durmadan devam edecek" dedi.