SAĞLIK - 02 Mayıs 2025 Cuma 11:33

Taraklı’da Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

A
A
A
Taraklı’da Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

Taraklı İlçe Devlet Hastanesi, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele çerçevesinde önemli bir adım atarak Sigara Bırakma Polikliniğini hizmete açtı.


Taraklı Devlet Hastanesi’nde Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Batuhan Çiftçi tarafından yürütülen poliklinik hizmetinde, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara birebir danışmanlık, nikotin bağımlılığına yönelik değerlendirme ve bilimsel tedavi desteği sunuluyor. Sigara Bırakma Polikliniği hakkında bilgi veren Taraklı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz, Uzm. Dr. Batuhan Çiftçi’nin aynı zamanda hastane bünyesinde Aile Hekimliği Polikliniği hizmetlerini de sürdürdüğünü belirterek, "Sigara Bırakma Polikliniğimize başvurular, hastane içerisinde ihtiyaca göre planlanarak yürütülecek. Bu sayede başvurular verimli şekilde yönetilecek, hizmete erişimde kolaylık sağlanacak. Tütün ve tütün ürünleriyle mücadelede toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu hizmet ile Taraklı’da sağlıklı yaşam bilincini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı destek almak üzere polikliniğimize başvurmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.



Taraklı’da Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kamp yaparken kaybolan Elif Kumal’ın yengesi konuştu Balıkesir’in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası’nda kamp yaptığı sırada kaybolan Elif Kumal’ı arama çalışmaları 6. gününde sürerken, Elif Kumal’ın yengesi Fatma Kumal, "O akşam bu bölgede silah sesleri duyulduğu söyleniyor. Ya yaraladılar, bir yere sakladılar ya da bir itiş kakış sırasında zarar verdiler. Nerede olduğunu onlar biliyor. Benim kapıma da getirip bıraksınlar kardeşimi" dedi. Kapıdağ Yarımadası’nda kamp yaptığı sırada kaybolan Elif Kumal’ı arama çalışmaları 6. gününde sürerken, Elif Kumal’ın yengesi Fatma Kumal, yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Fatma Kumal, Enis G. ile olay günü yaşanan telefon görüşmesini şu sözlerle anlattı: "Enis beni Messenger üzerinden aradı. Benim sosyal medyamda ekli değil, numarası da yoktu. Aramasını gördüm, geri döndüm. Yanlışlıkla mı aradın, bilinçli mi diye sordum. Bana Elif’in kayıp olduğunu söyledi. Saat 11.23’tü." Elif’in kaybolduğu sürece ilişkin Kumal, "(Enis G.) Gece bir tartışma olduğunu, Elif’in ortamdan ayrıldığını söyledi. Eve gittiğini iddia etti ama bizim evimizin girişinde kamera var, herhangi bir giriş çıkış yok. ‘Sabaha kadar dağda aradım’ diyor ama beni saat 11.23’te arıyor. Olay gece oluyor. Bu vakte kadar neden beklendi? Bunun saati mi var şüpheli bir vaka bu" dedi. Fatma Kumal, "Altı gündür bu dağlarda elimiz boş dönüyoruz. Ne araba var ne kardeşimiz. Kuş olup uçmadı, yer yarılıp içine girmedi. Yemek yok, uyku yok. Gözünü kapatınca bile açmak istiyorsun. Kabustan uyanmak istiyorum" dedi. Olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını iddia eden Kumal, "Bu şahıs darbettiği halde eli kolu serbest geziyor. Benim içim bunu kaldırmıyor. Bu ülkenin de kaldırmasını istemiyorum. Herkes bildiğini konuşsun. Saklayan olabilir. Bugün bize, yarın size" diye konuştu. Silah sesleri iddialarına da değinen Kumal, "O akşam bu bölgede silah sesleri duyulduğu söyleniyor. Ya yaraladılar, bir yere sakladılar ya da bir itiş kakış sırasında zarar verdiler. Nerede olduğunu onlar biliyor. Benim kapıma da getirip bıraksınlar kardeşimi" dedi. Kumal, "İzlemekle yaşamak çok farklı. Ben iki küçük çocuğumu evde bırakıp geldim. Burada dondurucu bir soğuk var. AFAD, jandarma, gönüllüler herkes sahada ama alan çok büyük. Sahalar genişletilmeli. Lütfen destek olun" ifadelerini kullandı. Öte yandan Elif Kumal’ın kamp yaptığı alan, gölet bölgesi ve çevresi Bayraktar TB2 insansız hava aracı ile sürekli olarak havadan taranırken, helikopter destekli aramaların da aynı bölgelerde aralıksız sürdüğü öğrenildi. Kara, hava ve su altı unsurlarının koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalara gönüllü off-road grupları da destek veriyor. Yetkililer, arama kurtarma faaliyetlerinin çok yönlü olarak devam ettiğini bildirirken, soruşturma kapsamında adli sürecin sürdüğü kaydedildi.