ASAYİŞ - 17 Nisan 2012 Salı 15:40

KARISINI ÖLDÜREN ŞAHIS TUTUKLANDI

A
A
A
KARISINI ÖLDÜREN ŞAHIS TUTUKLANDI

Samsun`da 17 yıllık karısını 28 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Olay, İlkadım ilçesinin Karadeniz Mahallesi Letafet Caddesi No 48`de bulunan Bulut Apartmanı`nın 1. katında gece saat 00.45 sıralarında meydana geldi. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arşivinde görevli Ahmet Candan (47), evlerinin salonunda 17 yıllık karısı 2 çocuk annesi Birsen Candan`ı (44) 28 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra gözaltına alınarak Samsun Adliyesi`ne sevk edilen Ahmet Candan, verdiği ifadede, "Eşim Birsen telefonla başka erkelerle sohbet ediyordu. Yine internette başka
erkeklerle oyunlar oynayıp chatleşiyordu. Olay gecesi de yine internetin başındaydı. Kendisini ikaz edince bana hareket edip sözler sarf etti. Kolumu ısırdı. Kendimi kaybettim ve bıçakladım" dedi.
Ahmet Candan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi`ne gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Atatürk heykeline çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak, ardından Protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Köyceğiz’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik Haftasında, birçok etkinlikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleştirilecek. 15 Mayıs günü, Köyceğiz Gençlik Merkezinde 19 Mayıs konulu bilgi yarışması, akşam açık hava sinema gösterimi gerçekleşecek. 16 Mayıs günü, Toparlar Şelalesi doğa yürüyüşü, Mehmet Özkaya Stadyumu’nda Uçurtma Şenliği yapılacak. 17 Mayıs günü, Liseler arası Voleybol Turnuvası Finali, Köyceğiz Festival Alanı Yeşilçam Konseri ile etkinlikler devam edecek. 18 Mayıs günü, Köyceğiz Cumhuriyet Meydanı Kültür sanat ve spor stantları açılacak. 19 Mayıs günü Köyceğiz Gençlik Merkezi önünde resmi bayram kutlamaları ve saat 20.00’da gençlik yürüyüşü ile kutlamalar tamamlanacak.
Ankara 7 yaşındaki Mert Yağız’ın şırıngalı çikolatadan ölümüne ilişki davada yeni bilirkişi raporu istendi Ankara’da 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına takılması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin 8 sanığın tutuksuz yargılandığı davada yeni bilirkişi raporu istendi. Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Fatma Şahin ve Koray Hozantaş dışındaki sanıklar ve bazı sanık avukatları, duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı. Alınan bilirkişi raporuna itiraz eden sanık Fatma Şahin ve Koray Hozantaş, suçsuz olduklarını savunarak, beraatlarını talep etti. Bazı sanık müdafileri de bilirkişi raporuna itiraz ederek, tekrar rapor düzenlenmesini talep etti. Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyadaki sanıkların kusur ve sorumluluklarının tespitine ilişkin gıda mühendisi, A sınıfı iş güvenliği uzmanı ve adli tıp uzmanından oluşturulacak yeni bir heyet tarafından tekrar rapor düzenlenmesine hükmetti. Duruşma 2 Ekim’e ertelendi. Ankara’nın Keçiören ilçesinde Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal, 10 Aralık 2019’da okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybemişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada, kantin işletmecisi Neşe Yavuz ile ürünün dağıtımını yapan Yunus Avcı hakkında ’taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 6’şar yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Okul müdürü Abdulkadir Pehlivan, müdür yardımcısı Ebubekir Çelik, öğretmenler Ali Osman Doğan, Apaydın Albayrak ile gıda kontrolörleri Fatma Şahin ile Koray Hozantaş hakkında da ’taksirle ölüme neden olmak’ ve ’görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 13’er yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ayrı dava açılmıştı. İki dava, Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmişti.
Kayseri “Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi” Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle üniteyi ziyaret eden bir grup engelli, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine böylesine güzel bir imkan sunduğu için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ve araçlarını tamir eden atölye çalışanlarına teşekkür eden Seda Karakaya, “Ben üniversiteye giderken araştırma yapıyordum ‘böyle bir hizmet var mı?’ diye. Karşıma Talas Belediyesinin yapmış olduğu bu hizmet çıktı. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Geçen sene aracım bozuldu. 2 ay vardı okulun başlamasına ‘acaba okula gidebilecek miyim?’ diye stres yapmıştım. Daha sonra bu hizmeti buldum ve başvurdum. Hemen geldiler, arabamı tamir ettiler. Sonrasında tekrar bozuldu ama korkmamaya başladım. Çünkü güvenebileceğim birileri vardı artık. Talas Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü arabalarımızı tamir etmekle kalmıyor bize özgürlüğümüzü veriyor, bize ellerimizi ayaklarımızı geri veriyor. Bu yapılan en büyük hizmet” diye konuştu. “Çok dua alıyoruz" Kendisi de bir engelli olan atölye çalışanı Şeref Özel de yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Başkan Mustafa Yalçın ve atölye çalışanları olarak çok dua aldıklarını ifade eden Özel, “Bluetooth ile çalışan uzaktan kumandalı refakatçi kumandası yaptık. Ağır engelliler için yaptığımız bu sistemle engelli aracı, engellinin yanına çağrılıyor. Bunun yanında güneş paneli ile şarj olan aracımız var. Yaklaşık 6 saatte aküyü tam dolduruyor ve elektrik sorunu olmadan yoluna devam ediyor. Bir de herkesin bildiği mobil aracımız var. Bununla engellilerimizin evlerine gidip araçlarını yerinde tamir ediyoruz. Arızası büyük ise atölyemize getirip tamirini yaptıktan sonra tekrar evine teslim ediyoruz” diye konuştu. Bin 294 araç tamir edildi Talas Belediyesi Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesinde faaliyete geçtiği günden bu yana toplam bin 294 engelli aracı tamir edildi. İlk etapta Talas’ta yaşayan engellilere yönelik olarak açılan ünite, zaman içerisinde hem Kayseri merkez ilçeleri hem de uzak ilçelerden de talep almaya başladı. Türkiye’de başka hiçbir belediyede bulunmayan üniteye zaman zaman il dışından da talepler geliyor.