EĞİTİM - 20 Eylül 2017 Çarşamba 09:52

Amasya Tıp Fakültesi öğrencileri OMÜ’de eğitime başladı

A
A
A
Amasya Tıp Fakültesi öğrencileri OMÜ’de eğitime başladı

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan 31 öğrenci yapılan törenle önlüklerini giydi.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan 31 öğrenci yapılan törenle önlüklerini giydi.


Eğitimlerinin ilk 3 yılını Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde tamamlayacak olan öğrenciler için tören, OMÜ Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerin de katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.


Açılış programına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir kendilerine düşen görevin yeni öğrencilerini 6 yıllık bir eğitim sonunda iyi birer hekim olarak yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.


Öğrencilere seslenen Dağdemir, “Sizlere düşen görev ise fakülteyi kazanmanın rehavetine kapılmadan burayı kazandığınız tempoda çalışmalarınıza devam etmek ve bundan sonraki meslek hayatınızın temelini oluşturacak eğitimi en iyi şekilde almaktır. Meslek hayatınızın temelleri ne kadar güçlü ve sağlam atılırsa üzerine inşa edilecek ve yaşam boyu devam edecek olan meslek eğitimi de o denli güçlü olacaktır” dedi.


Prof. Dr. Orbay da fiziksel alt yapısı tamamlanıncaya kadar öğrencilerin temel tıp eğitimlerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 4. sınıf itibariyle de eğitimlerine Amasya da devam edeceklerini belirtti.


Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası inşaatının tüm hızıyla sürdüğüne değinen Orbay, “Fakültemizin dahili ve cerrahi branşlardaki öğretim üyesi sayısı her geçen gün artarken, pek çok branşta da asistan eğitimine başlamış bulunmaktayız. Asistan eğitimlerindeki misyonumuz ülkemizin sağlık problemlerini bilen ve bunlara karşı yeterli bilgi ve beceriyle donanmış, araştırmacı yönü olan, kendini sürekli olarak yenileyen, gelişime açık, mesleki bilgi yanı sıra sosyal yönü de gelişmiş, tıbbi etik ve insan haklarına saygılı, tanı ve tedavide ülke ekonomisini göz önünde bulunduran, sağlık politikalarını takip edebilecek özelliğe sahip, kalite standartlarına dikkat eden ve uluslararası ilişkilere hazırlıklı hekimler yetiştirmektir” diye konuştu.


Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek yüzdelik dilimlerde üst sıralarda olan tıp fakültelerini kazanmanın büyük bir başarı olduğunu ve bu başarının arkasında ailelerin büyük fedakarlıklarının da olduğunu vurgulayan Orbay, öğrencilerin akademik ve sosyal hayatlarının dolu dolu geçmesi için üniversite yönetimi olarak gerekli gayreti göstereceklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Yenihayat: “Her şeyimizi sahaya vererek 2. Lige çıkacağız’’ Göreve başladıklarında hüzün dolu bir ortam olduğuna dikkat çeken Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat, 23 hafta sonuna Play-Off finallerine kaldıklarını ve her şeylerini sahaya vererek 2. Lige çıkacaklarını söyledi. Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat açıklamalarda bulundu. Geldikleri süreci değerlendiren başarılı çalıştırıcı normal sezonu Play-Off finaline kalarak tamamladıklarını belirten Yenihayat, tüm maçlarda karakter ve kalite koymaya çalıştıklarını söyledi. Kalan 3 maçta takımı 2. Lige çıkarmanın mücadelesini vereceklerini kaydeden Yenihayat, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını istedi. Yenihayat, ’’23 hafta önce göreve geldiğimizde hayal kırıklıkları, yıpranmışlık ve hüzün dolu bir ortam vardı. Bunu değiştirmek ve tekrar toparlanmak gerçekten zor bir durumdu. Bugün geldiğimiz bu noktada cumartesi günü Eynesil Belediye maçı ile ligin normal sezonunu tamamlandık ve kendi grubumuzda Play-Off’larda finale kalmayı başardık. Bu zorlu süreçte oyuncularımızın özveri ile çalışarak inanmaları, taraftarımızın bir an bile ümitsizliğe düşmeden bizim arkamızda içeride ve dışarıda dağ gibi durmaları, yönetim kurulumuzun maddi manevi destekleri, kısacası tüm paydaşlar ile camia olarak kenetlendik ve çok güzel bir grafik çizdik. Oynadığımız tüm maçlarda sahaya karakter ve kalite koymaya çalıştık. Artık yolun sonu yaklaştı, sadece 3 maçımız kaldı; şehir olarak ne kadar istekli, arzulu ve heyecanlı olduğunuzu görebiliyorum. Kalan 3 maçta da her şeyimizi sahaya vererek Elazığspor’umuzu 2. Lige hep berabere çıkaracağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gadanalam bir kırtik kaldı’’ dedi.
Eskişehir Eskişehir’de hayır çarşısı açıldı Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Reşadiye Camii avlusunda hayır çarşısı açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Salih Altun ve İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Berrin Erdoğan, Dilaver Şahin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Din görevlisi Salih Osmanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetıyla başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Milletimiz tarih boyunca hayri hizmetlere çok değer vermiş ve nice vakıflar kurmuş, nice vatana ve millete hizmet edecek yapılar yaptırmıştır” diyerek hayır çarşısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Vali Yardımcısı Altun ise, İl Müftüsü Bekir Gerek’e Eskişehir’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Müftülük hizmet binasını hocamız gayretiyle il il gezerek son haline getirdi. İnşallah yakında açılışını da yapmak nasip olur" dedi. İl Müftü Yardımcısı Aytekin Akçin’in yaptığı dua ve kurdele kesimiyle hayır çarşısı açıldı. Hayır çarşısında ev yemekleri, el işleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait kitaplar satılırken, hayır çarşısının 3 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacağı ifade edildi. Elde edilecek gelirin Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii, Müftülük Hizmet Binası ve Kur’an Kursu, Reşadiye Kadın ve Gençlik Merkezi inşaatları ile Hediyem Kitap Olsun kampanyaları yararına kullanılacağı belirtildi.