POLİTİKA - 26 Mart 2019 Salı 16:55

Kılıç: “Terme kararını verdi”

A
A
A
Kılıç: “Terme kararını verdi”

Cumhur İttifakı AK Parti Terme Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, düzenlediği mitingle gövde gösterisi yaptı.

Cumhur İttifakı AK Parti Terme Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, düzenlediği mitingle gövde gösterisi yaptı. Kılıç, "Terme kararını verdi. Hizmete hız kesmeden devam" dedi.


Başkan Adayı Ali Kılıç, Cumhuriyet Meydanı’nda geniş katılımlı bir mitinge imza attı. Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa seslen Ali Kılıç, "Bugün bir kez daha gördük ki Terme kararını vermiş. Termeliler, hizmete hız kesmeden devam, demiştir" diye konuştu.


AK Parti Terme Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul katıldı. Coşkulu kalabalığa seslenen Cumhur İttifakı Terme Adayı Ali Kılıç, projelerini anlatarak vatandaşlardan destek istedi.



Hız kesmeden hizmete devam


Sözlerine, "Önümüzdeki dönem kesinlikle işleri zorlaştıran değil kolaylaştıran bir anlayış ile Terme’yi hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız. Terme kararını vermiştir, ’hız kesmeden hizmete devam’ demiştir" diyerek başlayan Ali Kılıç, şöyle devam etti: "Terme’nin her mahallesinin kendine has sorunları, çözüm bekleyen öncelikli problemleri var. Bunları biliyoruz. Günlerdir, aylardır halkımızın, sizlerin içerisindeyiz. Sizlerle görüşüp sorunlarınızı, taleplerini tespit etti. Her bir mahallemizi yeni bir proje olarak görüyor, tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyorum. İşte bu yüzden Terme’nin 82 mahallesi, 82 projesi var diyorum. Eğer bir tek Termeli hemşehrim mutlu edemezsem, kendimizi başarılı görmeyeceğiz. Bunun sözünü veriyorum tüm Termelilere. Bu güzel ilçemizi sizlerle birlikte yöneteceğim. Kuracağımız internet sitesi üzerinden projelerimizi ve tüm çalışmalarımızı sizler için yayınlayacağız. Bu siteye fikirlerinizi gönderebilecek, bana direkt ulaşabileceksiniz. Ayrıca kentimizin 5 ayrı yerine fikir kutuları yaptıracağız. Bireysel olarak da görüşlerinizi yazıp bu kutulara bırakabileceksiniz. ’BaskanBenOlsam’ whatsapp mesaj hattı ile her türlü dilek, öneri ve taleplerinizi bize direkt iletebileceksiniz.”



Tarıma destek ve istihdam projeleri


Konuşmasında tarıma destek ve istihdam projelerinden bahseden Kılıç, “İlçemizin tarımsal potansiyelini çok iyi değerlendireceğiz. Kooperatifçilik ve iyi tarım uygulamaları gibi projelerimizle kırsalda üretimin artırılmasını, çiftçimizin ekonomik girdisinin artmasını sağlayacağız. Tüm meslek dallarında işsiz kalan insanımızın niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilir oranlarını artıracağız. Bunun için belediye olarak meslek edindirme ve geliştirme kursları açacağız. Bunun için KOBİ ve KOSGEB gibi kurumların tam desteğini alacağız” şeklinde konuştu.



Yeni sanayi alanları oluşturulacak


Yeni sanayi alanlarının oluşturulacağını kaydeden Ali Kılıç, “Yeni yatırım alanları ve istihdam projelerimiz kapsamında, yapımı süren küçük sanayi sitesine ilave olarak diğer sanayi arazilerinin altyapı hizmetlerini tamamlayacağız. Buraları yatırımcılar için cazip hale getireceğiz. İş insanlarına altyapı, plan, proje, arsa tahsisi gibi konularda her türlü kolaylığı ve teşviki sağlayacağız. Sık sık Termeli ve Samsunlu iş adamlarımızla bir araya geleceğim. Onları ilçemize yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi Sakarlı’ya İhtisas OSB kuruluyor. Çalışmalar başladı. Burada da 7 bin kişi iş sahibi olacak. Termemizin kentsel gelişimini yeniden ele alacağız. Yeni alanlara doğru kentimizin gelişimini sağlayacak projelerimiz olacak. Örneğin yeni bir kaymakamlık binası, ilçemize büyük bir cami, otopark alanları, yeni yeşil alanlar projelerimiz dahilinde. 2023 yılına özgü yepyeni bir Terme vizyonunu uygulamaya sokacağız” ifadelerini kullandı.



10 kilometrelik yürüyüş yolu


Ali Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Her şey daha yaşanabilir bir Terme için olacak. Terme Çayı’nın denizle buluştuğu noktadan Sarayköy’e 10 kilometrelik yürüyüş yolu yapacağız. Bu yola paralel bisiklet yolu da bölgeyi canlandıracak ve turizmi de geliştirecek. Uzak mahallelerimize dolmuş hatları kuracağız. Görüntü kirliliği oluşturan tüm bunları yeniden düzenleyeceğiz. Doğalgaz kullanımını hızla yaygınlaştıracak, otopark sorununu kesinlikle çözeceğiz. Sizlerden alacağım destek ile, ortak akıl ile, istişare ile, azimle, kararlılıkla ve sabırla Terme’yi her yönden yenileyip geliştireceğiz. Halka hizmet Hakka hizmettir ilkesini kendimize şiar edindik. Rabbim bizlere hak ve adaletle sizlere hizmet etmeyi nasip etsin."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da jandarma suçlulara göz açtırmıyor Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ergene, Kapaklı, Şarköy ve Malkara ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, sahte alkol ve silah ele geçirildi. Şarköy’e bağlı Mürefte Mahallesi’nde yapılan operasyonda O.T., U.K., A.K. ve Ö.C. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ve şarjör, 1 kuru sıkı tabanca ve şarjör, 15 adet tabanca mermisi, 7.5 litre pet şişe içerisinde viski, 2 litre pet şişe içerisinde şarap ve 16.5 litre pet şişe içinde rakı ele geçirildi. Kapaklı’nın Ömer Halisdemir ve Vatan mahallelerinde yapılan operasyonda ise R.T. ve D.A. isimli kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 17 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 1 adet uyuşturucu hap ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Ergene’ye bağlı Ulaş Mahallesi’nde H.Ş. isimli şahsın evinde yapılan aramada 22 gram esrar (Hint keneviri) ele geçirildi. Ergene Velimeşe Mahallesi’nde faaliyet gösteren D.Ç.’nin tekel işletmesinde yapılan aramalarda ise 5.65 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan nargile, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 3 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Malkara’nın Hacıevhat Mahallesi’nde yapılan operasyonda ise E.A. isimli kişinin evinde içinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet aparat ele geçirildi. Operasyonlar sonucu 9 kişi yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, her türlü suç ve suçluyla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası yaraların hızla sarılmaya başlandığını Malatya’da şehrin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmaların ise aralıksız sürdüğünü söyledi. Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek başkan Şahin Demirci ile birlikte dernek üyesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. Kent genelinde sürdürülen deprem yatırımları ile ilgili mahalle muhtarları ile bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, önceliklerinin çarşı merkezini ayağa kaldırmak olduğunu kaydederek, kısa sürede tamamlanması hedeflenen yeni çarşı projesinin şehrin ayağa kalkmasında en önemli kilometre taşı olacağını ifade etti. Kalıcı konutlar ve köy evleri ile ilgili de çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin de süreceğini kaydetti. Mahalle Muhtarların istek ve taleplerini de dinleyen Milletvekili Ölmeztoprak, muhtarlık müessesinin öneminin farkında olduklarını belirterek, kent genelindeki tüm mahalle muhtarları ile istişare içerisinde olacaklarını varsa sorunların çözümleri için birlikte adımlar atacaklarını belirtti. Muhtarlar derneği ziyareti sonrası, Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile konteyner kent ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın eski günlerine kavuşması için ellerinde gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.