YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 16:14

İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇLARINI TANITTI

A
A
A
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇLARINI TANITTI

Halka etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla araç filosunu güçlendiren İlkadım Belediyesi, belediye bünyesine kattığı 13 hizmet aracını kamuoyuna tanıttı.
Çatalarmut Mahallesi Fen İşleri Şantiyesi’nde yeni alınan hizmet araçları için kurban kesildikten sonra şehir turu yapıldı. Şantiyeden hareket eden ederek Anadolu, Zeytinlik, Hastane ve Cedit Mahalleleri, 100. Yıl Bulvarı, 56’lar, Atatürk Bulvarı güzergahlarında şehir turu atan yeni araç filosunun son durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Coşkulu bir kalabalığın doldurduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni alınan araçların halka tanıtılması programına, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, İlkadım MHP Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, mahalle muhtarları, dernek başkanları, partililer, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Parasız hizmet yapmanın mümkün olmadığını, halktan alınan vergi payları ile hizmet yaptıklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, araç filosuna dahil ettikleri 13 yeni hizmet araçlarının İller Bankası’ndan alınan kredilerle karşılandığını söyledi.
Kendi döneminde İlkadım Belediyesi’ne miktar ve değer olarak rekor sayıda araç kazandırdıklarını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, toplam maliyeti 2 milyon 647 bin TL’ye 1 adet Amman marka silindir, 1 adet kargo 3232 C sathi asfalt kaplama aracı, 1 adet Komatsu marka greyder, 2 adet Azura temizlik aracı, 4 adet Mercedes marka sulama tankeri, 4 adet Mercedes marka damperli yük kamyonu aldıklarını kaydetti.
2010 yılında "5 yılda 25 milyon tasarruf" sloganıyla 18 adet çöp kamyonu ile 20 hizmet aracı aldıklarını hatırlatan Başkan Demirtaş, 2009-2010 yıllarını toparlanma, 2011 yılını atılım, 2012 yılını ise hizmette altın yıl olarak değerlendirdi. Mayıs ayı itibariyle yol ve asfalt çalışmalarında 120 sokağa aynı anda gireceklerini söyleyen Demirtaş, "Yol ve asfalt çalışmalarında Türkiye’ye model olacak bir çalışma içersine gireceğiz. Bu yıl özellikle yol ve kaldırım çalışmalarına büyük bir ivme kazandıracağız. Cadde ve sokakları ile İlkadım ilçemiz hizmette şantiyeye alanı olacak" dedi.
2012 yılı itibariyle Fen İşleri Müdürlüğü’nün yatırım bütçesinin 37 milyon lira olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu: "Göreve başladığım 2009 yılında belediyemizin genel bütçesi 40 milyon liraydı. 2012 yılı bütçesinde sadece Fen İşleri Müdürlüğümüzün yatırım bütçesi 37 milyon liradır. Yani 2012 yılında 20 milyon liranın üzerinde asfalt ve yol çalışması yapacağız."
Konuşmanın ardından Başkan Demirtaş, yeni alınan araçlara binerek deneme sürüşü yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Bulvarda sürekli kaza olmasına esnaf isyan etti Adana’da bir bulvarda açılan ara geçiş noktasında meydana gelen kazalar anbean güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Esnaf bu duruma isyan ederek ara geçişlerin kapatılmasını istedi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi Barış Bulvarı’nın orta kısmında yer alan ve dönüş için kullanılan ara geçiş noktaları kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle yoğun saatlerde artan trafik nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, meydana gelen kazalar çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bölgede esnaf olan Mustafa Fidan, ara geçişlerde yaşanan kazaların artık sıradan hale geldiğini belirterek şunları söyledi: "Buraya geleli 1 buçuk yıl oldu. Daha önceki sahibi, kamera kaydı isteyenlerden bıkacaksın demişti. Bazı günler 8 kamera kaydı verdiğini bile söyledi. Ben önce şüpheyle yaklaştım. Bu kadar da olmaz diye düşündüm. Ama bu ara geçiş kazaya çok müsait. Havaalanı buradan kalkmasına rağmen yoğunluk hiç bitmedi. 1 buçuk yıl içerisinde 25 kamera kaydını teslim ettim. Havaalanlarında güvenlik gerekçesiyle bu ara geçişler bırakılmış. Havaalanından D-400’e kadar 1 kilometre mesafede 4 ara geçiş var. Çok kaza oluyor. Buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu ara geçişler kapatılsın." Esnaf ve mahalle sakinleri, özellikle ara geçiş noktalarında düzenleme yapılmasını ve trafik güvenliğinin artırılmasını talep etti. Kazaların sık yaşandığı noktalarda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek teselli oldu. Yetkililerin bölgede inceleme yapması bekleniyor.
Malatya Erken teşhisle hayata tutundular Malatya’da Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) başvuran iki kadın, meme kanserini erken evrede teşhis edilmesi sayesinde tedaviyle sağlığına kavuştu. Kadınlar, erken teşhisin önemine dikkat çekerek düzenli tarama çağrısında bulundu. Malatya’da yaşayan 60 yaşındaki Betül Işık ile 45 yaşındaki Huriye Yıldız meme kanserini erken evrede teşhis edilmesi sayesinde tedaviyle sağlığına kavuştu. Hastalık sürecini anlatan 60 yaşındaki Betül Işık, "Kanserle tanıştığımda 58 yaşındaydım. 2024 yılının Haziran ayında mamografi sonucunda bir kitle tespit edildi. Yapılan ultrason ve ileri tetkiklerin ardından evre 1 meme kanseri teşhisi konuldu. Yaklaşık üç ay süren tetkik ve değerlendirme sürecinin ardından 16 Ağustos 2024’te ameliyat oldum. Erken evrede yakalandığı için kemoterapi ve radyoterapiye gerek duyulmadı. Şu anda ilaç tedavim devam ediyor, kontrollerimi aksatmıyorum. Tarama yaptırmaktan korkmayalım. Erken teşhis hayat kurtarıyor" dedi. 45 yaşındaki Huriye Yıldız ise herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen tarama yaptırdığını belirterek, "Kendimi sağlıklı hissediyordum, ağrım yoktu. Sağlık çalışanlarının yönlendirmesiyle mamografi çektirdim. İyi ki de gitmişim. Hastalık ilk evrede yakalandı. Tedavi sürecim devam ediyor. Bu süreç zor ama erken teşhis sayesinde umut var. Kendinizi iyi hissediyor olsanız bile mutlaka tarama yaptırın" ifadelerini kullandı KETEM Sorumlu Hemşiresi Arzu Sarıçam da kanser taramalarının önemine vurgu yaparak, "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramaları Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı KETEM’lere, sağlıklı yaşam merkezlerine ve aile hekimlerine başvurarak taramalarını düzenli yaptırmaya davet ediyoruz" diye konuştu. (HE-LO-Y)
Şanlıurfa Şanlıurfa merkezli 13 ilde e-ticaret dolandırıcılığına 18 tutuklama Şanlıurfa merkezli 13 ilde e-ticaret dolandırıcılığı yaptığı belirlenen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 21 zanlıdan 18’i tutuklanırken banka hesaplarında yapılan incelemede 982 milyon liralık işlem hacmi belirlendi. Edinilen bilgiye göre, Birecik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından MASAK’tan alınan 19 banka hesabı ve 3 kripto hesabına ait 2 aylık veriler doğrultusunda harekete geçildi. Hesap hareketlerinde toplamda 982 milyon lira işlem hacmi olduğu tespit edilen e-ticaret dolandırıcılığı yaptığı belirlenen bir suç yapısının 23 üye ve yöneticisinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmanın sonunda Şanlıurfa merkezli İzmir, Giresun, Gaziantep, İstanbul, Bitlis, Konya, Siirt, Kayseri, Mersin, Van, Tekirdağ ve Balıkesir olmak üzere toplam 13 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda 21 zanlı gözaltına alınırken yapılan aramalarda ise 30 adet cep telefonu, 32 adet sim kart, 10 adet hesap kartı, 7 adet USB bellek, 5 adet hard disk, 2 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 18’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ekiplerin 2 kişiyi yakalamak için çalışmaları ise devam ediyor.