YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 10:05

BAFRA BEYAZA BÜRÜNDÜ

A
A
A
BAFRA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Samsun’un Bafra ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza büründü.
Sabah işe gitmek için kalkan vatandaşlar yoğun kar yağışı karşısında zor anlar yaşadı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı 1 saat sürdü. Ortalığı beyaza bürüyen yoğun kar yağışı etkisini kaybederek güneşli bir havaya bıraktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Palandöken’de haziranda kayak keyfi Erzurum’un dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi’nde haziran ayında zirvede kayak keyfi yaşandı. Babalar ile birlikte anneler de kayaklarını alarak yarıştı, onlara destek verdi. Palandöken’de geleneksel ’babalar’ yarışı bu yıl da yapıldı. Annelerin de eşlik ettiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. 35’i kadın olmak üzere toplam 90 kayak sever, ülkede ve dünyada kış turizminin önemli kayak merkezi olan Palandöken’in zirvesindeki kuzey pistinde Türk Kayak Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. tarafından merhum Fevzi Tosun ile Mustafa Tekin anısına düzenlenen ’babalar’ yarışında ter döktü. Sabah erken saatlerde bir araya gelen kayak severler telesiyejle Palandöken’in en üst noktasına kadar çıktı. Palandöken’de haziran ayının ilk pazar günü yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki pistte yarışarak kaymanın keyfini çıkaran katılımcılar hem yarış heyecanını yaşadı hem de doyasıya eğlendiler. Bazı yarışmacıların Erzurum halk oyunlarının vazgeçilmezi olan bar ekibi kıyafetini giyerek kayması ise babalar yarışına farklı bir anlam kattı. “Batıda denize, Erzurum’da kayağa” Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil, bu etkinliği bir festival havasında yaşadıklarını ifade ederek, "Babalar yarışını uzun yıllardır her haziran ayında kar durumuna göre yapıyoruz. Bu yıl kayak sporunda büyüğümüz olan rahmetli Fevzi Tosun’un adını alp disiplini, bir çığ faciasında yaşamını yitiren Mustafa Tekin kardeşimizin anısına da dağ kayağı yarışmaları düzenledik. Katılım oldukça fazla ve Palandöken’de Ejder pistinde çok güzel bir havada rengarenk bir yarış düzenledik. Batıda denize girilirken Erzurum’da hala kayak yapılması Palandöken’in muhteşemliğini ortaya koyuyor" diye konuştu. “Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına” Yarışmaya katılanlar özellikle bu günlerde hem dünyada hem de ülkede etkili olan sıcakların yanında Palandöken’de kayak yapmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdiler. Yarışmacılardan Figen Özkurt güzel ve güneşli bir havada Palandöken zirvesinden aşağıya rahmetli Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına kaydıklarını belirterek, "Bu günlerde ülkemizin batısında denize girilirken 2 Haziran’da biz Palandöken’de karla buluşuyoruz. Babalar günü etkinliği kıymetli bir etkinlik. Her yıl devam eden, tekrarlanan bir etkinlik. Ben de bir kadın olarak böylesi bir güne destek olmak istedim. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Erzurum Palandöken’de Haziran’da kayak keyfi Erzurum’un dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi’nde Haziran ayında zirvede kayak keyfi yaşandı. Babalar ile birlikte annelerde kayaklarını alarak yarıştı, onlara destek verdi. Palandöken’de geleneksel ’babalar’ yarışı bu yılda yapıldı. Annelerin de eşlik ettiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. 35’i kadın olmak üzere toplam 90 kayak sever, ülkemizde ve dünyada kış turizminin önemli kayak merkezi olan Palandöken’in zirvesindeki kuzey pistinde Türk Kayak Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. tarafından merhum Fevzi Tosun ile Mustafa Tekin anısına düzenlenen ’babalar’ yarışında ter döktü. Sabah erken saatlerde bir araya gelen kayak severler telesiyejle Palandöken’in en üst noktasına kadar çıktı. Palandöken’de Haziran ayının ilk pazar günü yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki pistte yarışarak kaymanın keyfini çıkaran katılımcılar hem yarış heyecanını yaşadı hem de doya eğlendiler. Bazı yarışmacıların Erzurum halk oyunlarının vazgeçilmezi olan bar ekibi kıyafeti giyerek kayması ise babalar yarışına farklı bir anlam kattı. “Batı denize, Erzurum’da kayağa” Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil, bu etkinliği bir festival havasında yaşadıklarını ifade ederek, "Babalar yarışını uzun yıllardır her haziran ayında kar durumuna göre yapıyoruz. Bu yıl kayak sporunda büyüğümüz olan rahmetli Fevzi Tosun’un adını alp disiplini, bir çığ faciasında yaşamını yitiren Mustafa Tekin kardeşimizin anısına da dağ kayağı yarışmaları düzenledik. Katılım oldukça fazla ve Palandöken’de Ejder pistinde çok güzel bir havada rengarenk bir yarış düzenledik. Batı’da denize girilirken Erzurum’da hala kayak yapılması Palandöken’in muhteşemliğini ortaya koyuyor." diye konuştu. “Mustafa Tekin ve Fevzi Tosuna anısına” Yarışmaya katılanlar özellikle bu günlerde hem dünyada hem de ülkemizde etkili olan sıcakların yanından Palandöken’de kayak yapmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdiler. Bayan yarışmacılardan Figen Özkurt güzel ve güneşli bir havada Palandöken zirvesinden aşağıya rahmetli Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına kaydıklarını belirterek ”Bu günlerde ülkemizin batısında denize girilirken 2 Haziran’da biz Palandöken’de karla buluşuyoruz. Babalar günü etkinliği kıymetli bir etkinlik. Her yıl devam eden, tekrarlanan bir etkinlik. Bende bir kadın olarak böylesi bir güne destek olmak istedim. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.