YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 11:21

POLONYA BÜYÜKELÇİSİ WİLCZEK SAMSUN`DA

A
A
A
POLONYA BÜYÜKELÇİSİ WİLCZEK SAMSUN`DA

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun`a gelen Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Mercin Wilczek, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`u makamında ziyaret etti.
Yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Büyükelçi Mercin Wilczek`in Türkçe konuşması dikkat çekti. Ziyaretin, Samsun ile Polonya arasındaki işbirliğinin başlangıcı olacağını belirten Wilczek, ``Samsun`da ticari, kültürel ve eğitim alanında büyük bir potansiyel görüyorum. Ben Polonya`nın 146. büyükelçisiyim. Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 600 yıllık geçmişi var. Bundan sonra da ilişkilerimize devam edeceğiz. Avrupa Birliği kapsamında Türk öğrenciler arasında Türkler ikinci ülke olarak Polonya`yı tercih ediyorlar. Polonyalılar da Türkiye`yi üçüncü ülke olarak tercihlerini yapıyorlar. Samsun`da da çok sayıda Polonyalı öğrenciler var`` dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, ``Samsun ile Polonya arasındaki şehirlerin ekonomik, ticari ve sosyal alanda ilişkilerini geliştirmek bakımından önemli bir temas olarak bu ziyareti değerlendiriyorum. Burada yapacakları temaslarla Samsun hakkında edindiği bilgileri ülkesindeki işadamları ile paylaştığında Polonya`daki iş adamları Samsun`a ilgi duyacak ve buradaki ticari anlamdaki gelişmelere katkı sağlayacaklardır. Özellikle Polonya Varşova`da düzenlenen fuara biz Yeşilırmak Havza Birliği olarak katılmıştık ve orada bölgemizi tanıtıcı çalışmalarda yer almıştık. Önümüzdeki dönemde de turizm boyutunda ilimize katkı sağlamasını diliyorum. Çünkü turizm anlamında Avrupa ülkelerinden Türkiye`ye gelen çok sayıda turist var. Bunların Samsun`a da gelmesi yolunda Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek ile yaptığımız görüşmelerde neler yapabiliriz hususlarını değerlendireceğiz`` diye konuştu.
Bu tür ziyaretlerin kentlerin ve ülkelerin karşılıklı olarak ilişkilerini gelişmesinde önemli katkılar sağladığını vurgulayan Aksoy şöyle devam etti: ``Bu, ticaret anlamda ve diğer boyutta önemli çalışmalar yapmamıza fırsat verecektir. Büyükelçi Wilczek ile yapmış olduğumuz görüşmede özellikle Samsun`un ekonomik alamdaki potansiyelini, tarımsal alandaki gücünü, lojistik konumundaki potansiyelini paylaştık. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde bu çalışmalar her iki kenti taşımış olur diye düşünüyorum.``
Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Büyükelçi Marcin Wilczek, Valilik Şeref Defteri`ni Türkçe olarak imzaladı. Daha sonra Polonya Büyükelçisi Wilczek, Vali Aksoy`a Polonya`yı tanıtan kitap hediye etti. Vali Aksoy da Kız Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerin yaptığı porselen tabağı ve Samsun`u tanıtan kitap hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddette yürekleri sızlatan görüntü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs, ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirdi. Şahıs gözaltına alınırken, kadın koruma altına alındı. Olay, akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar Sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek üzere buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca, aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın, kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.