YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 17:12

``KADIN SAОLIОI EОİTİM PROJESİ`` DEVAM EDİYOR

A
A
A
``KADIN SAОLIОI EОİTİM PROJESİ`` DEVAM EDİYOR

İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde yürütülen ``˜Kadın Sağlığı Eğitim Projesi` kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı velileri ile bir araya gelindi.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı konferans salonunda gerçekleşen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, ``İlimizde kadınlar arasında en sık görülen kanser meme kanseridir. Kendi kendine meme muayenesi (KKMM), klinik meme muayenesi (KMM), 50 yaş üzerinde 2 yılda bir çekilen mamografi meme kanserinden ölümlerde yüzde 30 oranında düşüş sağlamaktadır. 2012 yılının ilk 6 ayı içinde öğrenci velilerine ve kurumlarda çalışan bayanlara ağırlık vererek eğitimler devam edilmesi planlanmaktadır`` dedi.
Bu proje kapsamında daha çok kadına ulaşmak istediklerini belirten Kasapoğlu, ``Kadınların konuya duyarlılığını artırmak için mümkün olduğunca her yerde eğitim yapmaya çalışıyoruz. 2012 yılında çalışan bayanlara yönelik toplantılarda düzenlenmekte. Bazı toplantılar bay ve bayan karışık düzenlenmektedir. Karma toplantılardan amaç beylerin çalışmalara desteklemesi çevrelerindeki bayanların muayenelerini yaptırmalarıdır. Bu nedenle beylere ve çocuklara ``˜Annenize veya eşinize vereceğiniz en güzel hediye KETEM` den alınacak randevudur` mesajını veriyoruz. Hedefimiz kadının olduğu her yerde bu tür toplantılar düzenlemek, daha çok kadına ulaşmak ve daha çok kadının muayenelerini yaptırmaktır. Tüm kadınları eğitimlere katılmaya, muayenelerini yaptırmaya ve yaş grubuna göre mamografi çektirmeye davet ediyoruz`` diye konuştu.
Daha sonra Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı öğrenci velilerine yönelik eğitim verilerek, isteyen bayanlara klinik meme muayenesi yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir