KÜLTÜR SANAT - 01 Mayıs 2008 Perşembe 18:55

İstanbul'da "Özgürlüğe Adanmış Şiirler" okunacak

A
A
A
İstanbul'da "Özgürlüğe Adanmış Şiirler" okunacak

MAZLUMDER, 3 Mayıs tarihinde "Özgürlüğe Adanmış Şiirler Gecesi" adı altında bir şiir dinletisi programı düzenliyor.

 

3 Mayıs tarihinde İstanbul Çemberlitaş'taki Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) saat 19.00'da başlayacak olan programı Tarık Tufan sunacak.

Gecede Şaban Abak, Hüseyin Akın, Arif Ay, Ali Ayçil, Nurettin Durman, Arif Dülger, Sıdd ık Ertaş, Mevlana İdris, Cemalettin Latiç (Bosna Milli Şairi), Mehmet Ragıp Karcı, İsmail Kılıçarslan, Hicabi Kırlangıç, Cahit Koytak, Metin Önal Mengüşoğlu, Ahmet Mercan, Mustafa Özçelik ve Adem Turan gibi şairler yer alacak.

Program saat 22.00'de sona erecek.

 

OKTAY KURTOĞLU / İSTANBUL

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.