POLİTİKA - 12 Mayıs 2026 Salı 17:05

BBP Genel Başkanı Destici: "Terörsüz Türkiye istiyoruz ama şartsız olmalı"

A
A
A
BBP Genel Başkanı Destici: "Terörsüz Türkiye istiyoruz ama şartsız olmalı"

Samsun’a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hepimiz terörsüz Türkiye istiyoruz. Ancak bu süreç pazarlıksız ve şartsız olmalıdır" dedi.


Samsun’un Salıpazarı ilçesinde belediye hizmet binası temel atma törenine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Gençlerin ekonomik kaygılar nedeniyle evlilik kararlarını ertelediğini söyleyen Destici, "Ailenin dağılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin evlenmesini teşvik edeceğiz. Bunun için yeni iş alanları oluşturulmalı, gençlerimiz iş sahibi olmalı ki mutlu bir yuva kurabilsin" diye konuştu.


Kadın çalışanların iş hayatında daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Mustafa Destici, "Çalışan kadınlarımız işe bir saat geç gitmeli, bir saat erken çıkmalı. Biz bunu kendi parti genel merkezimizde uyguluyoruz. Sadece konuşmakla bu mesele çözülmez. Aile kurumunu korumak istiyorsak somut adımlar atılmalı" şeklinde konuştu.



"Şehitlerimizin hakkı ödenmez"


Konuşmasının önemli bölümünü terörle mücadeleye ayıran Destici, "Şehitlerimizin hakkı ödenmez. Şehit annelerimizin, babalarımızın ve gazilerimizin hakkı ödenmez. Türkiye büyük bir devlettir ve her zaman şehidine, gazisine sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin terörden tamamen kurtulmasını herkesin istediğini söyleyen Destici, "Hepimiz terörsüz Türkiye istiyoruz. Ancak bu süreç pazarlıksız ve şartsız olmalıdır. Türkiye’de, Suriye’de, Irak’ta, İran’da nerede varsa silah bırakılmalı ve tüm yapılanmalar feshedilmelidir" sözlerine yer verdi.


Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Destici, "Bu ülke Kürdüyle, Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle büyük Türk milletinin devletidir" dedi.



"Salıpazarı her zaman devletinin yanında oldu"


Karadeniz insanının her zaman devletine, milletine ve bayrağına sahip çıktığını söyleyen Destici, Salıpazarı halkına teşekkür etti. Mevcut belediye hizmet binasının ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz kaldığını ifade eden Destici, yeni hizmet binasının ilçeye önemli katkı sağlayacağını belirtti.


Destici, "Belediye binaları tıpkı hükümet konaklarında olduğu gibi sadece bir beton yapı değildir. Aynı zamanda o ilin, o ilçenin vizyonunu, kurumsal kimliğini ve vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetinin somutlaştığı mekanlardır. Bugün burada siz değerli Salıpazarlı hemşehrilerimizin huzurunda yeni belediye hizmet binasının temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Rabbim kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını ve kıymetli vatandaşlarımıza en güzel, en hızlı ve teknolojik altyapıya sahip bir mekanda hizmet etmeyi nasip eylesin. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen başta belediye başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza, çiziminden inşasına kadar alın teri dökecek tüm kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Rabbim yeni belediye hizmet binamızı hayırlı ve hayırlara vesile eylesin" diye konuştu.


Temeli atılan yeni belediye binasının yaklaşık 15 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.



BBP Genel Başkanı Destici: "Terörsüz Türkiye istiyoruz ama şartsız olmalı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce SGK’dan "Sigortasız çalışmayın, çalıştırmayın" uyarısı DÜZCE(İHA) – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, kayıt dışı çalışmanın görünenden çok daha büyük kayıplara yol açtığını söyledi. Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, Sosyal Güvenlik Haftası’nda basın ile bir araya geldi. Kayıt dışı istihdam ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Köroğlu, sigortalı çalışmanın tercih değil zorunluluk olduğunun bildirerek "Çalışanların sigortalı olarak çalıştırılmaları anayasal bir hak olmakla birlikte hem çalışanlar hem de işverenler açısından yasal bir zorunluluktur. İşverenlerin sigortasız istihdam sağlama hakkı bulunmadığı gibi, çalışanların da kendi rızalarıyla dahi olsa bu haktan feragat ederek sigortasız çalışmayı talep etmeleri hukuken mümkün değildir. Kayıt dışı çalışan bir kişi geleceğin en önemli teminatı olan emeklilik hakkından mahrum kalır. İşsizlik sigortasından faydalanamaz. Kendisi ve ailesi için sağlık hizmetlerinden doğrudan yararlanma hakkını riske atar. Kayıt dışı çalışmanın tespit edilmesi halinde işletmeler; yüksek idari para cezaları, prim teşviklerinin iptali ve yaşanabilecek iş kazalarında doğacak ağır yasal yükümlülükler gibi ciddi yaptırımlarla yüzleşmektedir. Türkiye genelinde 3 ve daha fazla işçi istihdam eden işletmelerde; işçilere yapılan ücret dahil her türlü ödemenin bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi yasal bir zorunluluktur" ifadelerinde bulundu.
Antalya Antalya’da denizin dibi dileklerle doldu: Ev, araba ve sağlık istekleri Antalya’da Hıdırellez gecesi denize atılan dilek kağıtları ve poşetler dalgıçlar tarafından toplanırken, denizden çıkan dilekler arasında ev, araba ve sağlık istekleri dikkat çekti. Antalya’da her yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan Hıdırellez kapsamında denize atılan dileklerin yer aldığı poşet ve kağıtlar, dalgıçlar tarafından toplanarak temizlendi. Baharın gelişini, bolluk ve bereketi simgeleyen Hıdırellez’de vatandaşlar, dileklerini su geçirmez poşetler içerisinde kırmızı kurdele veya keselerle sararak denize bırakıyor. Dalgıçlar, gerçekleştirdikleri deniz temizliği çalışmalarında diğer atıkların yanı sıra bu dilek poşetlerini de toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor. Deniz tabanı dileklerle doldu Deniz tabanının Hıdırellez dilekleriyle dolu olduğunu belirten dalgıç Hüseyin Fırat, "Baharın gelişi, bereket, sağlık ve umutla ilişkilendirilen Hıdırellez 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanır. Maalesef bizim de bu hafta sonu yaptığımız dalışta Hıdırellez’den kalma dilekler karşımıza çıktı. Her yer kağıt parçası, elimden geldiğince topladım ama bitecek gibi değil. Lapa lapa olmuşlar. Hıdırellez dileklerini topluyor ve denizi temizliyoruz. Kırmızı keselerin içi hep dilek notlarıyla dolu. Hatta birisi anahtarlarla birlikte atmış dileğini, muhtemelen ev diliyor. Neredeyse her dilek kağıdının veya kesesinin içinde de madeni 1 TL vardı. Her biri 1 TL olmak üzere toplam 58 TL topladım" dedi. Dilekler arasında ev, araba, evlilik, torun, sınırsız para, hastalığın geçmesi ve çocuk gibi istekler yer aldı Bazı poşetlerde birden fazla kişinin dileğinin yer aldığını anlatan Fırat, "Açtığım poşetlerden 7-8 farklı kağıt çıktı. Birçok kişi dileklerini koyduğu poşet ve kesenin içine bir de taş koymuştu. Dilek kağıtlarının dalgaların etkisiyle karaya vurmasını engellemeyi amaçlamışlar. Dilek notları genellikle kırmızı keselerin içine konulmuş veya kırmızı iple bağlanmıştı. Mürekkepli kağıtlar, kaplamalı notlar, kurdeleler ve poşetler maalesef denizleri kirletiyor. Kimsenin inancıyla dalga geçmek istemedik. Amacımız deniz kirliliğine dikkat çekmekti. 1 saatlik dalışta 1’er TL’den olmak üzere toplamda 58 TL madeni para topladık. Doğadan bir şey istiyorsak, doğaya zarar vermeden yapmalıyız" diye konuştu. Konyaaltı Varyant ve Atatürk Parkı çevresinde dalış yaparak denizden poşet ve kağıtları toplayan Fırat, dilekler arasında ev, araba, cep telefonu, elektrikli süpürge, evlilik, torun, sınırsız para, hastalığın geçmesi ve çocuk gibi isteklerin yer aldığını söyledi.