GÜNDEM - 10 Mart 2026 Salı 13:10

Çarşamba Ticaret Borsası’ndan birlik ve beraberlik iftarı

A
A
A
Çarşamba Ticaret Borsası’ndan birlik ve beraberlik iftarı

Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) tarafından Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak ikincisi düzenlenen iftar programı, ilçe protokolü ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.


İftar programına, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve meclis üyeleri ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımın olduğu programda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri aynı sofrada bir araya gelerek Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu paylaştı.


İftar programının ev sahibi olan Başkan Kazım Yılmaz, Ramazan ayının toplumsal dayanışmayı güçlendiren özel bir dönem olduğunu vurgulayarak davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası olarak sadece ticari faaliyetlerde değil, sosyal birlikteliği güçlendiren organizasyonlarda da yer almaya önem verdiklerini ifade etti.


Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade eden davetliler, bu tür programların kurumlar arası iletişimi ve birlikteliği güçlendirdiğine dikkat çekti. Program boyunca davetliler bir araya gelerek hem Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı hem de bölge ekonomisi ve ticari hayat üzerine sohbet etme fırsatı buldu.


İkincisi düzenlenen iftar programına eski Samsun Milletvekili Cemal Alişan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır’ın yanı sıra il başkanları, şube müdürleri, dernek başkanları, banka müdürleri, il ve ilçe protokolünden yetkililer, iş insanları, ÇTB yönetim kurulu ve meclis üyeleri, borsa üyeleri ile kurum personeli katıldı.



Çarşamba Ticaret Borsası’ndan birlik ve beraberlik iftarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Serik’te "ebru, hat ve naht" sanat sergisi açıldı Serik’te, Halk Eğitimi Merkezi ile Serik Gençlik Merkezi iş birliğinde düzenlenen "ebru, hat ve naht" sanat sergisi sanatseverlerle buluştu. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında hazırlanan temalı eserlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü. Sergide, usta öğreticiler rehberliğinde kursiyerler tarafından hazırlanan toplam 33 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ebru, hat ve naht sanatının örneklerinin yer aldığı eserler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Sergi hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Türkmen, Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) Efendimizin doğumunun bin 500’üncü yılı dolayısıyla Serik Halk Eğitimi Merkezi olarak ebru, hat ve naht sanatlarından oluşan bir sergi düzenledik. Sergide yer alan 33 eser, kursiyerlerimizin hazırladığı çalışmalar arasından seçildi. Amacımız bu sanatları halkımıza ve öğrencilerimize tanıtarak önemini vurgulamak. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde olmamız sebebiyle bu manevi atmosferi sanatla birleştirmek istedik. Kursiyerlerimizin yaklaşık iki aylık emeğini sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Bu tür kurs ve sergilerimiz önümüzdeki dönemlerde de devam edecek." Serik Gençlik Merkezi spor salonunda gerçekleştirilen açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Türkmen, Gençlik Merkezi Müdürü İsa Seyyar, okul müdürleri, kursiyerler ve öğrenciler katıldı. Bir gün sürecek olan sergi, gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Bursa BUÜ’de gönül coğrafyası iftarda buluştu Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, farklı coğrafyalardan gelen öğrencileri ve üniversite yönetimini aynı sofrada buluşturdu. BUÜ Çamlık Yemekhanesinde gerçekleşen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Genel Sekreter Mehmet Aydemir, ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Fatih Demirel ile akademisyenler ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı. İftar öncesi öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, konuşmasında üniversite bünyesindeki uluslararası öğrencilerin toplam sayının yüzde 10’unu oluşturduğuna dikkat çekerek, her bir öğrenciyi birer misafir ve zenginlik olarak gördüklerini ifade etti. ULUTÖMER’in sadece teknik bir dil öğrenme merkezi olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin kültürel dünyasına açılan bir kapı niteliği taşıdığını belirten Yılmaz, öğrenilen dil sayesinde kurulan dostluk ve kardeşlik bağlarının bir ömür sürmesini temenni etti. Konuşmasında dünya üzerindeki tüm mazlumlar için dua isteyen Rektör Yılmaz, üniversite yerleşkesinde yapımı devam eden caminin de bir an önce tamamlanması arzusunu dile getirerek tüm katılımcılara hayırlı iftarlar diledi. ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Fatih Demirel ise merkezin yürüttüğü faaliyetler ve uluslararası işbirlikleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Temel amaçlarının Türkçeyi en iyi şekilde öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmak olduğunu vurgulayan Demirel; halihazırda 68 farklı ülkeden 200’e yakın öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. 2025 yılı içerisinde Özbekistan ve Azerbaycan gibi dost ülkelerle yapılan akademik işbirliklerine, karşılıklı öğretim elemanı değişimlerine ve sertifika programlarına değinen Demirel, merkezin uluslararası vizyonunun altını çizdi. Ayrıca Nisan ayında düzenlenecek olan 11. Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi’nin haberini veren Demirel, davetlerine icabet eden üniversite yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.