KÜLTÜR SANAT - 29 Ocak 2025 Çarşamba 11:47

Eski müzesi binası, Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi olacak

A
A
A
Eski müzesi binası, Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi olacak

Samsun’da uzun yıllar boyunca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren bina, "Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi"ne dönüştürülecek.


İlkadım ilçesi Samsun Valiliği önündeki alanda bulunan eski müze binası, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin "Odak Samsun Projesi" kapsamında Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi (Tourist Welcome and Information Office) olarak düzenlenecek. Yapının önündeki süs havuzu da aynı proje kapsamında düzenlenerek atıl halden kurtarılacak.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, “Söz konusu alan belediyemiz tarafından Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi olarak düzenlenerek hizmete alınacak. Gerekli bilgilendirme için afişimizi de yapıya astık. O alan, yapılan düzenlemelerin ardından Samsun’un en nezih en güzel yerlerinden biri haline gelecek. Ayrıca hizmete girecek Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi, potansiyeli her gün artan Samsun turizmine olumlu katkı sağlayacak, şehrin tanıtımı açısından da önemli rol üstlenecek” dedi.


Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin yeni Samsun Müzesi’ne taşınması ile boş kalan bina, projenin tamamlanması sonrasında yerli-yabancı turistlere karşılama ve tanıtım ofisi olarak hizmet verecek.



Eski müzesi binası, Turist Karşılama ve Tanıtım Ofisi olacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Germencik’te Agroport için ilk kazma vuruldu Dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’ın Germencik ilçesinde hayata geçirilen Agroport için ilk kazmayı vuran Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci; "Germencik’in geleceğinin temelini attık" dedi. Aydın’ın önemli incir üretim merkezlerinden olan Germencik ilçesinde yaklaşık 20 yıldır planlanan Agroport Projesi’nin inşası başladı. Çok yönlü dev yatırımın tamamlanmasıyla belediyeye yıllık 33 milyon TL gelir sağlanması ve ilçenin önemli bir ticaret merkezi haline gelmesi hedeflenirken, ilk kazmayı vuran Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, hayırlı olması temennisinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne ait arazi üzerinde yükselecek olan dev kompleks ticaret, sosyal yaşam, konaklama ve organizasyon alanlarını bir araya getiren çok yönlü bir yatırım olarak dikkat çekiyor. Toplam 214 dükkandan oluşacak Agroport Germencik Projesi kapsamında, 55 dükkanın kullanım hakkı, bin kişilik kapalı düğün salonu, bin 200 kişilik kır düğün alanı, 30 yataklı spa merkezli otel, 60 tonluk kantar, mesire alanı, sergi ve satış noktaları, ortak kullanım alanları ve site yönetimi Germencik Belediyesi’ne ait olacak. Yıllardır çeşitli nedenlerle hayata geçirilemeyen projenin fiilen başlaması ilçede önemli bir gelişme olarak değerlendirilirken, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte belediyenin yıllık yaklaşık 33 milyon TL gelir elde etmesi hedefleniyor. Projenin yalnızca belediyeye ekonomik katkı sağlaması değil aynı zamanda istihdam oluşturması, ticari hareketliliği artırması ve Germencik’i bölgesel ölçekte önemli bir çekim merkezi haline getirmesi amaçlanıyor. "Germencik’in geleceğinin temelini attık" Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Agroport Germencik’in ilçenin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olduğunu vurgulayarak, yıllardır beklenen projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Zencirci açıklamasında "Yaklaşık 20 yıldır hayata geçirilmek istenen bir projeydi. Göreve gelir gelmez ilçenin geleceği ve belediyenin mali ve iktisadi gücünü belirleyecek bu projeye yoğunlaştık. Bugün nihayet temeli attık ve dünyanın incirini üreten ilçemizin geleceğini, üreticimizin emeğini taçlandıracak Agroport Germencik’in inşasına başladık. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
İstanbul İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu Türkiye Futbol Federasyonu’nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklediği İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu. Sırbistan’da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nda İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu. TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Kerim Vural şampiyonlukla ilgili olarak, "Millilerimizin o inancını her zaman gözlerinden okuyorduk. Ne olursa olsun bu inancın, bu azmin zaferi getireceğinden emindik. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta TFF Başkanımız İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu olmak üzere TFF 1. Başkan Vekilimiz Mecnun Otyakmaz’a, TFF 2. Başkan Vekilimiz Fuat Göktaş’a ve TFF Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ural Aküzüm’e teşekkür ediyorum. Riva’daki kamplarda da milli takımımızla birlikte olup her defasında desteklerini gösterdiler" ifadelerini kullandı. Kerim Vural, dünya şampiyonluğu nedeniyle TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu adına İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel ile birlikte İşitme Engelliler U23 Milli Takımı Teknik Direktörü İsmet Kamak’ı, milli futbolcuları ve tüm teknik heyeti telefonla arayarak tebrik ederek, "Bu dünya şampiyonluğunun hem ülkemiz, hem de engelli futbolunun dünyadaki değerinin anlaşılması adına çok önemli bir başarı kıstası olduğunu unutmamak gerekir" diye konuştu.