SAĞLIK - 16 Nisan 2026 Perşembe 09:26

Gökyüzünden umut: Solunum sıkıntısı yaşayan bebek helikopterle taşındı

A
A
A
Gökyüzünden umut: Solunum sıkıntısı yaşayan bebek helikopterle taşındı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 37 hafta 6 günlük dünyaya gelen erkek bebekte doğumun ardından solunum sıkıntısı gelişti. Zamanla yarışan sağlık ekipleri, kritik durumdaki bebek için ambulans helikopteri devreye soktu.


Samsun merkezden havalanan ambulans helikopter kısa sürede Vezirköprü’ye ulaşarak bebeği sağlık ekiplerinden teslim aldı. Havadan gerçekleştirilen sevkin ardından helikopter Bafra ilçesinde bulunan halı sahaya iniş yaptı. Burada hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edilen bebek, ileri tedavi için hastaneye sevk edildi.


Tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.




Gökyüzünden umut: Solunum sıkıntısı yaşayan bebek helikopterle taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de köy okullarında pedallar yeniden dönüyor Denizli Bisikletliler Derneği üyeleri, "Mahalle Okullarındayız" projesi kapsamında Çal Sazak Ortaokulu’ndaki öğrencilerin atıl durumdaki bisikletlerini tamir ederek yeniden kullanıma kazandırdı. Denizli’de sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık oluşturan Denizli Bisikletliler Derneği, kırsal mahallelerdeki çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. "Mahalle Okullarındayız" sloganıyla çalışmalarını sürdüren dernek üyeleri, bu kez Çal ilçesine bağlı Sazak Ortaokulu’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Hakan Atmaca öncülüğündeki 4 kişilik gönüllü ekip, kendi imkanlarıyla ulaştıkları okulda gün boyu hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Okul bahçesinde kurulan geçici atölyede, öğrencilerin çeşitli arızalar nedeniyle kullanamadığı toplam 15 bisikletin bakım ve onarımı yapıldı. Parçaları yenilenen ve güvenlik kontrolleri tamamlanan bisikletler, çocuklara teslim edildi. Hem tamir ettiler hem eğittiler Etkinlik sadece teknik bakımla sınırlı kalmadı. Dernek üyeleri, bisikletlerini teslim alan öğrencilere güvenli sürüş teknikleri, kask kullanımının önemi ve temel bakım kuralları hakkında uygulamalı eğitim verdi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde, çevre dostu ulaşım bilinci aşılandı. Yürüttükleri çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Denizli Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Atmaca, amaçlarının bisiklet kültürünü küçük yaşlarda yaygınlaştırmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bisiklet sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda çocuklarımız için özgürlük ve mutluluk demek. Biz de bu mutluluğun kesintiye uğramaması için köylerimizdeki atıl bisikletleri tekrar kullanılabilir hale getiriyoruz. Bu sayede hem sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sağlıyor hem de sürdürülebilir yaşam bilinci oluşturuyoruz. Mahalle okullarından gelen taleplere her zaman açığız. Daha fazla çocuğa ulaşabilmemiz için malzeme desteği vermek isteyen hayırseverlerimizi de bu dayanışmaya davet ediyoruz."