ASAYİŞ - 02 Ekim 2025 Perşembe 15:12

Jandarma şüpheli ölüm olayını aydınlattı: 2 gözaltı

A
A
A
Jandarma şüpheli ölüm olayını aydınlattı: 2 gözaltı

Samsun’da şüpheli ölüm olayını jandarma ekipleri aydınlatırken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Canik ilçesi Demirci Mahallesi’nde 4 çocuk babası Erdoğan Melek (56), eniştesi Murtaza Sağır’ın (63) 55 ABM 351 plakalı kamyonetinde ölü olarak bulundu. Enişte Murtaza Sağır, 112’yi arayarak kayın biraderi Erdoğan Melek’i Kaleboğazı mevkiinde yerde hareketsiz halde bulunduğunu ve aracına alıp hastaneye götürmek için yola çıktığını söyledi. Sağır, aracıyla yola çıktıktan sonra ambulans ekipleriyle buluştu. Ancak Erdoğan Melek’in araçta hayatını kaybettiği belirlendi.


Çelikalan Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenilen Melek’in ölüm nedeninin belirlenmesi için savcı ve jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan işlemlerin ardından Melek’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı’na gönderildi. Vücudunda kırıklar tespit edilen Erdoğan Melek’in ölümü şüpheli bulundu.



"Demirin altında kaldı"


Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırma sonucu şüpheli ölüm olayını aydınlatarak olayla ilgili enişte Murtaza Sağır ile traktör sürücüsü Şenol Türkyılmaz’ı gözaltına aldı. Olayı itiraf eden enişte Murtaza Sağır, "Yıkılmış eski köprünün mahalle sakinlerinin izni doğrultusunda demirlerini almak için çalışma yapıyorduk. Şenol Türkyılmaz traktörle çekerken ip koptu. Erdoğan Melek demirin altında kaldı" dedi.


Jandarmadaki sorguları tamamlanan 2 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.



Jandarma şüpheli ölüm olayını aydınlattı: 2 gözaltı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir Devlet Hastanesinde şüpheli ölüm Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada sedyeden düştüğü iddia edilen genç, 1 haftalık yaşam mücadelesini kaybetti. Olay, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 11 yıldır diyaliz hastası olan 25 yaşındaki Naci Aydoğdu, yaklaşık 1 hafta önce yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından hastaneye yatırılan genç, odasında sedyeden düşmüş vaziyette bulundu. Alnında yarılma olan genç, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aydoğdu, yaklaşık 1 haftalık yaşam mücadelesini kaybetti. Aydoğdu’nun eniştesi Kenan Şahin yaptığı açıklamada, "Hastamızda tansiyon yüksekliği vardı. Evden getirip hastaneye yatırdık. Refakatçi almak için köye gittim. Diyalizin 4 saat süreceği söylendi ancak kısa süre sonra hastaneden arandım. Hastamızın burnunun kanadığı, refakatçi ve kıyafet getirmem gerektiği söylendi. Hastaneye geldiğimizde yoğun bakıma alındığını, düştüğünü ve dikiş atıldığını öğrendik. Bize tuvalette düştüğü söylendi ancak emniyet raporlarında sedyeden düşürüldüğü yazıyor. Bu konunun araştırılmasını istiyoruz. 11 yıldır diyaliz hastasıydı, son 6 aydır evde diyaliz alıyordu. Hastaneye tansiyon nedeniyle getirmiştik. Doktor ve personele teşekkür ediyoruz ancak bir ihmal varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi. Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı şüpheli ölüm ile ilgisi soruşturma başlatırken, Aydoğdu’nun cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsi sonucunda belirleneceği öğrenildi. Öte yandan genç adamın cenazesi, Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde toprağa verildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.