SAĞLIK - 03 Nisan 2024 Çarşamba 15:17

Karakuş, Yalova İl Sağlık Müdürü oldu

A
A
A
Karakuş, Yalova İl Sağlık Müdürü oldu

Samsun’un Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Karakuş, Yalova İl Sağlık Müdürü olarak atandı.


İlçede 7 yıl boyunca Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini sürdüren Dr. Osman Karakuş, yeni görev yeri olan Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevine başlayacak.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Anestezi Bölümünde ihtisas yapan Karakuş, 2013-2014 yıllarında Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Kliniğinde görev yapmış, daha sonra Sungurlu Devlet Hastanesinde başhekimlik görevinde bulunmuş, 2017 yılında da Vezirköprü Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanmıştı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa En iyiler Bursa Festivali’nde buluştu Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza, birbirinden farklı müzik türlerinin bir araya geldiği muhteşem bir konser ile 62. Uluslararası Bursa Festivali’nde buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup sponsorluğunda düzenlenen festival, üç büyük ismi ağırladı. Dünyaca ünlü neyzen, besteci ve yapımcı Mercan Dede, Türkçe rock müziğinin usta ismi Hayko Cepkin ve Türkçe rap sahnesinin simgesi Ceza, “Best of Genres” projesi kapsamında Merinos Parkı’nda Bursalılarla buluştu. Konserde ilk olarak Mercan Dede sahne aldı. Mercan Dede’nin semazen gösterisi eşliğindeki konseri izleyenleri adeta büyüledi. Ardından sahneye ışık ve alev gösterileri eşliğinde Hayko Cepkin çıktı. Cepkin’in muhteşem performansına daha sonra Ceza da katıldı. İki muhteşem sesin düeti ile izleyenler eşsiz bir performansa ortak oldu. Ceza’nın “Sus pus”, “Yerli Plaka” ve “Panorama Harem” gibi şarkılarına hayranları da eşlik etti. Konserin son bölümünde ise üç sanatçı “Aldırma Gönül” şarkısını birlikte seslendirdi. Farklı müzik türlerinin bir araya geldiği muhteşem konser, seyircilerden büyük beğeni topladı. Mercan Dede’nin eşsiz ney performansı, Hayko Cepkin’in enerjik rock müziği ve Ceza’nın etkileyici rap şarkıları, izleyenleri adeta büyüledi. Performansları sırasında heyecanın bir an bile dinmediği gecede, izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladı. Bu ender buluşmada, dünya müziğinin uluslararası platformdaki en saygın sanatçılarından Mercan Dede, Türkçe rock müziğinin yıkılmaz kalesi Hayko Cepkin ve Türkçe rap sahnesinin ustalarından Ceza, benzersiz bir performans sergileyerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. 62. Uluslararası Bursa Festivali, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi ve festivalin bu yılki en görkemli etkinliklerinden birine imza attı. Unutulmaz anların yaşandığı gecede, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, sanatçılara teşekkür ederek festival plaketi sundu.
Antalya Antalya’da aracın motorunu yerinden fırlatan kaza: 3 yaralı Antalya’da 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi yaralandı. Araçlardan birinin motoru yerinden çıkarak kaldırıma fırladı. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, dün saat 17.35 sıralarında Gazipaşa ilçesi Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selinus Sahili istikametinden şehir merkezine seyir halinde olan Hamza K.’nin kullandığı 07 BHF 525 plakalı Audi marka otomobil, Uğur Mumcu 3. Sokak’tan Uğur Mumcu Caddesi’ne çıkan Ural D. idaresindeki Ford marka 07 PR 944 plakalı otomobile çarpıp, kaldırımda bulunan ağacı devirdi. Çarpmanın etkisiyle 07 PR 944 plakalı aracın motoru yerinden çıkarak, kaldırıma fırladı. Meydana gelen kazada otomobil sürücüleri Hamza K. ve Ural D. ile 07 BHF 525 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Tuğba A. yaralandı. Kazayı gören çevredeki esnaflar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Alınan ihbarın ardından olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazaya karışan araçlar, olay yerine çağrılan çekici yardımıyla otoparka çekildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı. Kaza anı kamerada Öte yandan, kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, cadde üzerinde hızla ilerleyen Hamza K.’nin kullandığı 07 BHF 525 plakalı otomobilin, Ural D.’nin kullandığı 07 PR 944 plakalı araca çarptığı an yer aldı. Çarpışmanın etkisiyle Ural D.’nin kullandığı otomobilin kendi çevresinde döndüğü ve aracın motorunun fırladığı, diğer aracın ise kontrolden çıkıp kaldırımdaki ağacı devirdiği anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
İstanbul Üsküdar’da “Gezgin Oyun Parkı” etkinliklerinin ilki başladı Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 39 çocuğun imzası bulunan ve kendisine ulaşan bir mektupla “Sokak oyunları” talebini hayata geçirerek, “Gezgin Oyun Parkı” etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta başlattı. Üsküdar Belediyesi çocuk dostu ve oyun dostu uygulamalarını ve vizyonunu benimseyerek, bu vizyonun merkezinde şehirde sağlıklı büyüme ve oyun hakkını koruma, eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleriyle donatılmış oyun ve tasarım hizmetlerinde yeni bir örnek belirlemek amacıyla yaklaşık 39 çocuğun imzasının bulunduğu mektubun Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a ulaşması sonucunda ’Sokak oyunları’ kapsamında ’Gezgin Oyun Parkı’ etkinliğinin ilkini Üsküdar Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta başlattı. Etkinliğe Başkan Sinem Dedetaş’ın yanı sıra Üsküdar’da yaşayan çocuklar ve aileleri katıldı. Çengelköy Huzurtepe Sokak üzerinde saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında Üsküdar Belediyesi tarafından sokak üzerinde hazırlanan oyun alanlarında yüzlerce çocuk doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan ve mektupta imzası bulunan çocuklardan Hatice Kübra Yaşaryıldız, " İmza toplamak için bir defter hazırladık. Herkese imza toplatırdık. Mahallemizde park yapılsaydı daha iyi olurdu çocukların eğlenmesi için, bunun içinde imza topladık herkesten. Yetkili olan kişiye belgeyi verdik. Başkanımıza teşekkür ederim. Onu çok seviyoruz" dedi. (MG-