ASAYİŞ - 15 Kasım 2025 Cumartesi 11:27

Kural tanımayan motosikletliler kazaları artırdı

A
A
A
Kural tanımayan motosikletliler kazaları artırdı

Samsun’da ekim ayında meydana gelen motosiklet kazalarının büyük bölümünün hız, kırmızı ışık ve şerit ihlallerinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Kural tanımayan sürücülerin neden olduğu anlar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına saniye saniye yansırken, lise öğrencisinin otomobile çarpıp havada takla attığı görüntüler dikkat çekti.


Samsun’da ekim ayında motosiklet kazaları artış gösterdi. Kentin çeşitli ilçelerinde yaşanan kazalar, sürücü ve yayaların kurallara uymaması ile dikkatsizliğin neden olduğu riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. İlkadım, Atakum ve çevre bölgelerdeki kazaların büyük çoğunluğunun hız, ışık ve şerit ihlallerinden kaynaklandığı görüldü.



Motosiklet kazaları dikkat çekti


İlkadım ilçesi Lise Caddesi ile Saadet Caddesi’nin kesiştiği noktada meydana gelen kazada, Lise Caddesi üzerinden seyreden 16 yaşındaki motosiklet sürücüsü ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet sürücüsü havada takla atarak yola savruldu. Kaza anı KGYS kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


Canik ilçesi Meskenler Kavşağı’nda yaşanan kazada ise yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen bir çocuğa, hızla gelen motosiklet sürücüsü çarptı. Hem çocuk hem de motosiklet sürücüsü yaralanırken o anlar da KGYS kameraları tarafından kaydedildi.


Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı İncesu Kavşağı’nda meydana gelen bir başka kazada, bulvar yoluna çıkan bir otomobile motosiklet hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü takla atarak otomobilin tavanına düştü.


İlkadım ilçesi Karayolları Kavşağı’nda yaşanan kazada ise motosiklet sürücüsü, otomobilin sağından geçmeye çalıştığı sırada, otomobilin sağa dönmesi sonucu araca çarptı. Çarpışmayla yere düşen sürücü yaralandı.


Bir başka kaza ise İlkadım ilçesi Unkapanı Kavşağı’nda meydana geldi. Yaya yolundan karşıya geçmek isteyen bir çocuğa motosiklet çarptı. Kaza anı kameralara anbean yansıdı.


Atakum ilçesi Atakent Kavşağı’nda gerçekleşen kazada, ışık ihlali yapan bir motokuryeye otomobil çarptı. Motosikletiyle yere düşen kuryenin yaralandığı öğrenildi. Ayrıca araçların sağından geçme sonucu yaşanan kazalar ve çeşitli ışık ihlalleri de KGYS kameraları tarafından kaydedildi.



Ambulans ve otomobil kazaları da kaydedildi


KGYS kameralarının kaydettiği bir diğer görüntüde ise şerit ve kırmızı ışık ihlali yapan araçların kazaları yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kavşağı’nda sol şeritten gelen ambulansı fark etmeyen sürücünün şerit değiştirmesi üzerine ambulans ile otomobil çarpıştı. Kazada araçlarda maddi hasar meydana geldi.


Denizevleri Kavşağı’nda ise aşırı hızla kırmızı ışıkta geçen bir sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çarparak durabildi. Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde de kırmızı ışık ihlali yapan ve dönüş yasağı bulunan noktada sola dönmeye çalışan sürücülerin kazaları KGYS kameralarına yansıdı.


Yetkililer, sürücü ve yayalara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.



Kural tanımayan motosikletliler kazaları artırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de bayram namazı sonrası ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı İstanbul’un Arnavutköy’de Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferi sabah saatlerinde kılınan bayram namazıyla birlikte yaşandı. Taşoluk Yeşil Camii’nde kılınan namazın ardından ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü bayram namazının ardından cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programa yoğun katılım sağlanırken, vatandaşlara simit ve çay ikram edildi. Ramazan ayı dolu dolu geçti Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Ramazan ayının bereketine vurgu yaparak, "Başta Arnavutköylü hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hemşehrilerimiz çok güzel bir Ramazan geçirdi. Sofralarımız, meydanlarımız ve etkinlik alanlarımız dolup taştı. Bu da Ramazan ayının bereketiydi. İnşallah bu bayramda da mazlum coğrafyalardaki tüm sıkıntıların sona erdiği güzel bir bayram geçiririz" dedi. Vatandaşlarımızla bayramlaştık Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ilçede dolu dolu geçtiğini belirterek, "Arnavutköy’de Ramazan ayı çok güzel geçti. Belediyemizin yaptığı programlar ve Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda Ramazan ayının yaşatılmasına yönelik çalışmaları sayesinde çok güzel bir Ramazan yaşandı. Bugün de kıymetli vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve meclis üyelerimizle bayramlaştık" ifadelerini kullandı. Bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda vatandaşlar bayram sevincini hep birlikte yaşadı.