SPOR - 20 Mayıs 2025 Salı 18:36

"Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok" Minikler Futbol Şenliği protokolü imzalandı

A
A
A
"Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok" Minikler Futbol Şenliği protokolü imzalandı

Samsunspor Kulübü ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, "Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok Minikler Futbol Şenliği" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.


Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine; Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akkuş katıldı. 16 Haziran’da, Samsunspor Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri’nde düzenlenmesi planlanan futbol şenliğinde; 4 ilçeden 3. ve 4. sınıf seviyesindeki öğrencilerin yer aldığı yaklaşık 80 okulun katılımı hedefleniyor.


Törende konuşan Başkan Vekili Veysel Bilen, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Samsunspor iş birliğiyle, Büyükşehir Belediyemizin ve Valimizin de destekleriyle, geleneksel hale getirmeyi arzuladığımız ‘Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok Minikler Futbol Şenliği’ için bir araya geldik. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Ağar olmak üzere tüm katkı sağlayanlara kulübümüz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu başlangıcın, şehrimizin gençliği adına çok kıymetli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ve ilerleyen yıllarda geleneksel hale gelerek hem Samsunspor hem de diğer kulüpler için yeni yeteneklerin keşfedilmesine imkân sağlayacağını ümit ediyoruz. Bizleri çok heyecanlandıran bu projeyle, hem merhum Mustafa Kemal Erkanat’ın anısını yaşatacak hem de çocuklarımızı sporla buluşturacağız" dedi.


Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise konuşmasında, "Bugün burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin değeri ve markası Samsunspor Kulübü ile böylesine anlamlı bir projede iş birliği yapmak bizleri hem onurlandırdı hem gururlandırdı. Eğitim-öğretim faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz, ancak temel hedefimiz öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini desteklemek; onları sporla, sanatla ve kültürle buluşturmak" diye konuştu.


İmza töreninde son olarak konuşan İcra Kurulu Üyemiz Fazlıhan Carus ise, "İlk günden bu yana desteğini esirgemeyen İl Müdürümüz Dr. Murat Ağar’a teşekkür ediyorum. Bu projenin en temel amacı, Samsunlu çocuklarımızı Samsunspor ile buluşturmak ve onlara bu sevdayı küçük yaşlarda aşılamaktır. Şenlik boyunca öğrenciler futbol heyecanı yaşarken, Samsunspor ile tanışma fırsatı bulacak ve çeşitli sürpriz hediyelerle ödüllendirilecekler" ifadelerini kullandı.



"Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok" Minikler Futbol Şenliği protokolü imzalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Mustafa Sözen Filyos’un kuşlarını anlattı Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, "9. Çaycumalılar Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında "Filyos’un Kuşları ve Biyoçeşitliliği" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Kaymakam Serkan Keçeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye çok sayıda davetli katıldı. Prof. Dr. Sözen, 1944 yılından bu yana bölgede yapılan kuş gözlemleri üzerine önemli bilgiler paylaşarak, Zonguldak’ın kuş çeşitliliği açısından son derece zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. İlk bilimsel çalışmaların 1946-1948 yılları arasında, muhtemelen Çatalağzı Termik Santrali’nde görev yapan Lain H. Ogilvie tarafından Çatalağzı ve çevresinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Türkiye’nin göçmen kuşların önemli geçiş güzergâhlarından biri olduğunu belirten Sözen, ülkede bugüne kadar 505 kuş türünün gözlemlendiğini, bunların 300’den fazlasının ise Zonguldak’ta görüldüğünü vurguladı. Bu rakamın bölgenin doğal zenginliğini ortaya koyduğunu dile getirdi. Biyoçeşitlilik yaşamın teminatı İnsan dahil tüm canlıların besin zincirinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sözen, yaşamın sürdürülebilmesi için biyoçeşitliliğin korunmasının hayati önem taşıdığını söyledi. Filyos’ta endüstri bölgesi ilan edilen alanın kuşların konaklama ve üreme bölgeleri üzerinde bulunduğunu hatırlatan Sözen, yoğun girişimler sonucunda 100 hektarlık alanın proje kapsamı dışına çıkarılarak "kuş cenneti" ilan edildiğini belirtti. Bu kararın geri dönüşü olmayan önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Sözen, Filyos’un yalnızca kuşlar değil sürüngen türleri açısından da oldukça zengin olduğunu ifade etti. Toplumda çevre bilincinin artırılması amacıyla yürüttükleri çalışmalara da değinen Sözen, "Zonguldak’ın Biyoçeşitliliği" ve "Zonguldak Kuşları" gibi eserler yayımladıklarını belirtti. Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan "Zonguldak Kuşları" kitabından 10 bin adet bastırıldığını söyleyen Sözen, bu kitapların başta okullar olmak üzere geniş kesimlere ulaştırılarak farkındalık oluşturulduğunu kaydetti. Söyleşinin sonunda salondan gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Sözen’e teşekkür eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise Filyos Vadisi’nde belediyeler olarak yürüttükleri "Yeşil Kuşak Projesi" hakkında bilgi verdi. Projeye destek çağrısında bulunan Kantarcı, Sözen’e günün anısına plaket takdim etti.