SPOR - 19 Ocak 2026 Pazartesi 14:57

OMÜ kick boksta Türkiye kürsüsünde: 1 altın, 1 bronz

A
A
A
OMÜ kick boksta Türkiye kürsüsünde: 1 altın, 1 bronz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kick Boks Takımı, ÜniLig Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda kazandığı 1 altın ve 1 bronz madalya ile Samsun’a büyük gurur yaşattı.


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye genelinden 92 üniversitenin katıldığı ÜniLig Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda OMÜ sporcuları önemli başarılara imza attı. MAKÜ Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyonda 57 kilogramda mücadele eden Yasin Muhittin Can, tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu ve Türkiye şampiyonluğunu OMÜ’ye kazandırdı. +70 kilogram kategorisinde tatamiye çıkan Zeynep Akbay ise bronz madalya elde ederek Türkiye üçüncüsü oldu.


Yaklaşık 700 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada elde ettikleri derecelerle dikkat çeken Yasin Muhittin Can ile Zeynep Akbay, aynı zamanda Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını da kazandı.


OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Spor Şube Müdürü İhsan Güler, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, "Böylesine önemli bir organizasyonda OMÜ olarak yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 madalya ile şampiyonayı tamamlamak bizler için büyük bir gurur. Üniversitemiz, spor branşlarında her zaman iddialı ve sporcu öğrencilerine desteğini sürdürüyor. Bu süreçte rektörlüğümüzün desteğini her zaman yanımızda hissettik" ifadelerini kullandı.


Güler, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın’a, Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar’a ve SKS Daire Başkanlığına teşekkür etti.



OMÜ kick boksta Türkiye kürsüsünde: 1 altın, 1 bronz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın’dan 3 değişiklik Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye Kupası’nda Ankara Keçiörengücü ile oynadıkları karşılaşmanın 11’inden 3 değişiklik yaparak Kayserispor karşısına çıktı. Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Beşiktaş, Kayserispor’u konuk ediyor. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın, sarı-kırmızılılar karşısına Türkiye Kupası C Grubu’nda Tüpraş Stadyumu’nda oynadıkları Ankara Keçiörengücü müsabakasının 11’inden 3 değişiklik yaparak çıktı. Yalçın, sağ bekte Taylan Bulut’un yerine Gökhan Sazdağı’na, sarı kart cezalısı Tiago Djalo’nun yokluğunda Emirhan Topçu’ya ve üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları nedeniyle kamp kadrosundan çıkarılan Demir Ege Tıknaz’ın yerine ise kaptan Orkun Kökçü’ye şans verdi. Beşiktaş’ın, Kayserispor mücadelesi 11’i şu şekilde: "Ersin Destanoğlu, Gökhan Sazdağı, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz, Orkun Kökçü, Milot Rashica, Vaclav Cerny, El Bilal Toure ve Tammy Abraham." Ali Pağda ve Ahmet Sami ilk kez A takım ile Beşiktaş’ta genç futbolcular Ali Pağda ve Ahmet Sami Bircan ilk kez A takım geniş kadrosunda yer aldı. 18 yaşındaki Ahmet Sami, bu sezon U19 Süper Ligi’nde 12 maçta 5 gol kaydederken, Türkiye Kupası’ndaki Ankara Keçiörengücü karşılaşmasında da 6 dakika top koşturdu. 17 yaşındaki Ali Pağda ise U19 Süper Ligi’nde 12 mücadelede 2 gole imza attı. Başkan Adalı, takdir belgesi alan öğrencilerle buluştu Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk döneminde takdir belgesi almaya hak kazanan öğrencilerle bir araya geldi. Tüpraş Stadı’ndaki buluşmada Başkan Adalı, öğrencileri tebrik etti.
İstanbul Çekmeköy’de kar şenliği: Yüzlerce vatandaş doyasıya eğlendi Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen kar şenliğinde yüzlerce vatandaş karın keyfini yaşadı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, "Karın çilesini değil, güzelliğini ve bereketini paylaştık. Karı Çekmeköy’de eğlenceye dönüştürdük" dedi. Çekmeköy’ün en büyük yeşil alanlarından biri olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı, yarıyıl tatilinin ilk günlerinde düzenlenen dev kar şenliğine ev sahipliği yaptı. Başkan Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, karla kaplanan park alanı bayram yerine döndü. Soğuk havaya ve yoğun kar yağışına rağmen alana akın eden vatandaşlar, horon ve halaylar eşliğinde saatlerce eğlendi. Çocuklar ve aileler kartopu oynayıp, kardan adam yaparak unutulmaz anlar yaşadı. Etkinlik boyunca kurulan ateş başlarında katılımcılara sucuk ekmek de ikram edildi. Sıcak sohbetler eşliğinde ısınan vatandaşlar, kış mevsiminin güzelliklerini birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaştı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, "Bugün bizler ve çocuklarımız için çok güzel bir gün. Karın bereketini, heyecanını ve mutluluğunu Çekmeköylü komşularımızla paylaşmak istedik. Karın çilesini ve eziyetini tamamen neşeye ve eğlenceye çevirdik. Burada önemli olan karın güzelliğini ve bereketini paylaşmak. Parkımız dolu, komşularımız mutlu. Biz de çok memnunuz. Katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Doğayla iç içe gerçekleşen etkinlik, Çekmeköylü vatandaşlara keyifli ve unutulmaz bir kış günü yaşattı.
Siirt Siirt’te kar nedeniyle mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı Siirt’te rahatsızlanan hastalar, kar yağışı nedeniyle kapalı yollar açılarak hastaneye ulaştırıldı. Siirt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, ilçe ve köylerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Eruh, Pervari ve Şirvan ilçelerine bağlı köy yollarında yaşanan olumsuzluklara karşı Siirt İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Köy yollarında mahsur kalan araçlar kurtarılırken, rahatsızlanan vatandaşlar ise 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırıldı. Eruh ilçesine bağlı Gümüşören köyünde kalp, tansiyon ve şeker yüksekliği şikayeti bulunan 56 yaşındaki Süheyla Öktem, ekiplerin yolu açmasıyla hastaneye sevk edildi. Pervari ilçesine bağlı Gözlükuyu köyü ve Karşıyaka yolu üzerinde mahsur kalan vatandaşlar güvenli şekilde kurtarılırken, Karşıyaka yoluna düşen çığ ekiplerin müdahalesiyle temizlenerek yol yeniden ulaşıma açıldı. Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ekipler teyakkuz halinde bekleyişini sürdürüyor. Aynı bölgede rahatsızlanan 6 yaşındaki Elif Ayık’a yüksek ateş, 70 yaşındaki Zahide Ayık’a kemik erimesi ve kemik ağrıları için gerekli müdahalelerin yapılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Siirt İl Özel İdaresi ekipleri, zorlu kış şartlarında vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla il genelinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Konya Çağdaş Atan: "Konuşması zor bir durumun içindeyiz" Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Eyüpspor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Konuşması zor bir durumun içindeyiz. Rakibi içinde bulunmuş olduğu duruma rağmen, vermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Konyaspor, sahasında karşılaştığı Eyüpspor’la 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Yine içeride kazanamadığımız bir maç. Geçen Kayseri maçında da son dakika yediğimiz gol. Bugünkü benim için son dakika attığımız golün de bence çok bir anlamı yok. Rakibimizin de içinde bulunmuş olduğu durumu düşünürsek eğer ilk yarıda aslında normal olan doğal olan ama çok da iyi oynadığımız bir ilk yarı 2-3 tane kale ağzından topu içeri sokamadığımız pozisyonlar var. İkinci yarı oyuncularımızı sakin kalmalarını ve sadece topu içeri sokmalarını istediğimizi söyledik. Oyun olarak aynı şekilde devam etmek istedik ama ikinci yarının başında yine Morten ve Muleka’yla kaçırdığımız o pozisyonun üzerine yine kötü bir gol yedik. Sonrasında bayağı panik yaptık. Sahada çok istemediğimiz bir görüntü vardı. Çok telaşlı bir oyun. o yüzden de çift santrafora dönüp Melih Bostan’ı da oyuna alıp üç santrafor gibi gözüküp artık uzun toplarla gol aramak istedik. Nitekim de golü bulduk. Dediğim gibi konuşması zor bir durumun içindeyiz. Rakibi içinde bulunmuş olduğu duruma rağmen, vermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.