ÇEVRE - 29 Mayıs 2025 Perşembe 12:44

Samsun’da ’Çevre Şenliği’

A
A
A
Samsun’da ’Çevre Şenliği’

Samsun’da Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenen "Çevre Şenliği"nde yıl boyunca doğa dostu projeler üreten öğrenciler ödüllendirildi.


Samsun’da Türkiye Çevre Haftası Etkinlik Programları kapsamında sıfır atık, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik vizyonu ile düzenlenen Çevre Şenliği’nin ödül töreni Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan stantları gezerek, projeler dahilinde üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Program, sonrasında açılış konuşmaları ile devam etti.


Çevre Şehircilik İl Müdürü Tevfik Akçay yaptığı konuşmada, "Her yıl farklı bir temada, ‘Çevrene İyi Bak’ sloganıyla kutlanan Dünya Çevre Günü; 2025 yılında iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık konularını ön plana çıkarmak, aynı zamanda sıfır atık felsefesini benimseyerek çevre bilincini arttırmak ve toplumu çevresel sorumluluk almaya teşvik ederek doğal kaynakları koruma, iklim değişikliğine uyum, çevre kirliliğini azaltma ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etme hedeflerine ulaşabilmek vurgusuyla ‘Plastik Kirliliği İle Mücadele’ temasıyla kutlanacaktır. Bu vesile ile tüm katılımcıların ve insanlığın 5 Haziran Dünya Çevre Gününü ve Türkiye Çevre Haftası’nı kutluyorum” dedi.



Başkan Doğan: "Doğayı kirletenleri uyarın"


Temiz doğa ve çevrenin öneminden bahseden ve çocuklara çevre dedektifliği görevi veren Başkan Halit Doğan, etkinliğe katılan çocuklara seslenerek, "Çocuklar, çevremizi kirletmiyoruz. Çevreyi kirleten büyüklerimizi de kirletmemeleri konusunda uyarıyoruz. Hepiniz birer çevre dedektifi gibi çevreyi kirleten büyüklerinize örnek olmalısınız. Çünkü onlar bugün çevreyi kirletirlerse, yarın sizin yaşayacağınız çevreyi engellemiş olurlar. Çevreye zarar vermemeleri konusunda büyüklerinizi sürekli uyarın" ifadelerini kullandı.



Vali Tavlı: "Çevre bize miras değil, siz çocuklarımızdan emanettir"


Çevrenin büyüklere çocukların emaneti olduğuna dikkat çeken Vali Tavlı ise "Çevre ve doğayı korumak tüm insanların görevi. Doğamızı sahiplenmek, korumak, medeniyetimizin bize öğrettiği bir zorunluluktur. Çevre hiçbir zaman bizlere miras değil, siz değerli çocuklarımızdan bizlere emanettir. Bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarımızla çevreyi merkeze alan 14 projeyi hayata geçiriyoruz. Sevgili çocuklarımız ile birlikte hep beraber daha güzel, daha yaşanabilir bir Samsun’u hedefliyoruz. Bu hedefi, Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimize inancımız siz çocuklarımızı görünce daha da arttı" diye konuştu.


Program, açılış konuşmalarının ardından çevre ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu. Programa ayrıca İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, öğrenciler ve davetliler katıldı.



Samsun’da ’Çevre Şenliği’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.