ÇEVRE - 22 Mayıs 2025 Perşembe 13:55

Samsun’da Elbistan Bulvarı tamamlanıyor

A
A
A
Samsun’da Elbistan Bulvarı tamamlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Atakum ilçesi Elbistan Bulvarı’ndaki çalışmalarda sona gelindi. 3 bin 400 metre uzunluğunda 6 şeritli yol, sıcak asfalt çalışması ile daha konforlu hale getirilerek trafik güvenliği artırılacak, trafik akışının hızlanması sağlanacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 2025 yılında da kentin gereken her noktasında vatandaşların ulaşım sorununu çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atakum ilçesi Elbistan Bulvarı’nda da yoğun bir çalışma takvimi yürütüyor. Kazı ve dolgu işlemleri tamamlanan 3 bin 400 metre uzunluğundaki Elbistan Bulvarı’nda, ekipler sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. İmar planına uygun olarak 30 metre genişliğinde 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olmak üzere 6 şeritli inşa edilen bulvardaki çalışmalarda sona gelindi. Kısa süre içinde tamamlanması planlanan sıcak asfalt çalışmalarının ardından Elbistan Bulvarı daha güvenli ve konforlu hale gelecek.



Büyükşehir konforlu ulaşım için çalışıyor


Samsun’u daha güvenli ve konforlu yol ağlarıyla buluşturmak adına çalışmalara devam ettiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "17 ilçemizi evimiz bilerek eşit hizmet ilkesiyle her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaşım da en öncelikli konularımızın başında geliyor. Bir taraftan kırsalda hemşehrilerimizin ulaşım sorununu çözüme kavuştururken bir taraftan şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak, ulaşım konforunu artıracak yol çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Atakum ilçesi Elbistan Bulvarı’ndaki çalışmalarda tüm hızıyla devam ediyor ve artık çalışmalarda sona geldik. Hem bölge sakinleri için hem de bu güzergahı kullanarak seyahat eden vatandaşlarımızın bir an önce daha güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanına kavuşması hedefi ile ekiplerimiz yoğun mesai yapıyor. Elbistan Bulvarı’nın tamamlanmasıyla birlikte, ilçemizin ulaşım ağında önemli bir iyileşme sağlanacak; hem trafik yoğunluğu azalacak hem de sürüş kalitesi üst seviyeye taşınacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.



Samsun’da Elbistan Bulvarı tamamlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 4 milyarlık yatırım açıklandı, faturaya etkisi tartışmalı Erzincan’da elektrik altyapısına yönelik milyarlarca liralık yatırım ve iyileştirme rakamları açıklanırken, vatandaşların günlük yaşamında hizmet kalitesine ilişkin beklentiler ve şikayetler tartışılmaya devam ediyor. Aras EDAŞ’ın Erzincan’a yaptığı yatırım ve bakım harcamaları kamuoyuyla paylaşılırken, kayıp-kaçak oranı ve arıza sürelerindeki iyileşmeye rağmen hizmetin sahadaki karşılığı sorgulanıyor. Aras Elektrik Dağıtım AŞ (Aras EDAŞ), 2013 yılından bu yana Erzincan’daki elektrik altyapısına yönelik yatırım ve bakım çalışmalarına ilişkin verileri açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Aras EDAŞ tarafından 2013’ten bu yana Erzincan’a toplam 4 milyar 76 milyon TL yatırım ve 739 milyon TL bakım harcaması yapıldığı bildirildi. Açıklamada, 2013 öncesinde yaklaşık yüzde 9 seviyelerinde olan kayıp-kaçak oranının yapılan çalışmalarla yüzde 5 seviyelerine gerilediği ifade edildi. Elektrik arızalarına müdahale süresinde de iyileşme sağlandığı belirtilerek, ortalama arıza giderme süresinin 3,19 saatten 1,34 saate düştüğü ve bu alanda yüzde 58’lik bir iyileşme elde edildiği kaydedildi. Erzincan genelinde 52 bin 142 sokak lambası, 9 bin 542 kilometre dağıtım ağı, 122 bin 68 elektrik direği, 4 bin 559 dağıtım kutusu ve 3 bin 144 trafo ile hizmet verildiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, aydınlatma arızalarına 24 saat içerisinde müdahale edildiği belirtildi.
Erzincan Erzincan hattında bitmeyen vaatler zinciri Yıllardır gündemde olan Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu hattı için bir kez daha "tamamlanmalı" çağrısı yapılırken, projede somut ilerleme olup olmadığı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu hattı yeniden gündeme gelirken, sık sık verilen "hızlandırılmalı" mesajlarına rağmen projenin takvimi netlik kazanmış değil. Bölge için stratejik öneme sahip olduğu vurgulanan demiryolu hattına ilişkin açıklamalar sürerken, kamuoyunda projenin ne zaman tamamlanacağına dair belirsizlik dikkat çekiyor. AK Parti Erzincan Milletvekili ve KİT Alt Komisyonu Başkanı Süleyman Karaman, ulaşım yatırımlarının ele alındığı toplantının ardından Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu hattına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve bağlı kuruluşların hesaplarının görüşüldüğü toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Karaman, Türkiye’yi doğudan batıya bağlayacak demiryolu vizyonunda Erzincan’ın önemli bir merkez olduğunu belirtti. Karaman, Edirne’den hareket edecek yüksek hızlı trenin kesintisiz şekilde Kars’a ulaşması gerektiğini vurgulayarak, özellikle Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hattındaki çalışmaların hızlandırılmasının bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye’nin lojistik kapasitesini artıracak projelere de değinen Karaman, güneyden kuzeye uzanan "Kalkınma Yolu" projesi ile batıdan doğuya Edirne-Kars hattının stratejik öneme sahip olduğunu kaydetti. Demiryolu yatırımlarının sadece bir ulaşım projesi olmadığını dile getiren Karaman, "Bu yatırımlar gelecek nesillere bırakılacak en büyük miraslardan biridir. Siyasi irade, parlamento ve 86 milyon vatandaşımız bu projelerin arkasında. Hedefimiz, Erzincanlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın demiryolu konforundan en üst düzeyde faydalanmasıdır." ifadelerini kullandı.
Uşak Uşak Valisi Kartal, zincirleme trafik kazasında yaralananları hastanede ziyaret etti Uşak’ta meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Uşak Valisi Serdar Kartal, hastaneye giderek yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Uşak’ta akşam saatlerinde 7 aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada 4 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi, 34 kişi de yaralandı. Yaralılardan 20’si Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer 14 kişi kentteki çeşitli özel hastanelerde tedavi altına alındı. Uşak Valisi Serdar Kartal, kazanın ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek İl Sağlık Müdürü Tarık Acar ve Başhekim Mesut Saka’dan yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Hastanede tedavi gören bazı yaralıları da ziyaret eden Kartal, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kartal, "Bugün saat 22.20 sıralarında İzmir istikametinde 7 aracın karıştığı bir trafik kazası oldu. 4 vatandaşımızı kaybettik. 34 vatandaşımız yaralı olarak 20’si Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 14’ü de ilimizdeki çeşitli özel hastanelere kaldırıldı. Ben vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımız arasında biri 1 yaşında, biri de 6 yaşında evladımız var. Anne ve babasıyla beraber vefat etti. Allah rahmet eylesin" dedi. Vali Kartal’a ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Kılıç ile İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi de eşlik etti.
Erzincan Önlem alınmadı, yağmurda çöken yolda araçlar çukura girdi Erzincan’da Ergenekon Mahallesi Adnan Ercan Caddesi üzerinde altyapı çalışması sonrası asfaltlanmayan yol, yağışla birlikte çöktü; oluşan göçüğe düşen 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, olayda yaralanan olmadı. Erzincan’da altyapı çalışması yapılan yolda yağışın ardından meydana gelen göçükte 3 araç mahsur kaldı. Ergenekon Mahallesi’nde bulunan Adnan Ercan Caddesi üzerinde, altyapı çalışmasının ardından asfaltlanmadığı belirtilen yol, etkili olan yağış nedeniyle çöktü. Göçüğün oluştuğu sırada caddeden geçen 3 araç çukura girerek mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe kapattı. Göçüğe saplanan araçlar ise ahtapot çekici ve diğer çekicilerin yardımıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Belediye ekiplerinin çöken yol bölümünde onarım ve güvenlik çalışmalarını başlattığı öğrenildi. Vatandaşlar, Ergenekon Mahallesi Adnan Ercan Caddesi üzerindeki göçüğe tepki gösterdi. Altyapı çalışmasının ardından yolun uzun süre asfaltlanmadan bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, yağışla birlikte zeminin çökmesinin "beklenen bir sonuç" olduğunu savundu. Bazı vatandaşlar, bölgede yeterli uyarı levhası ve güvenlik önlemi bulunmadığını ileri sürerek, "Gece karanlığında fark etmek mümkün değildi. Daha büyük bir facia yaşanabilirdi." ifadelerini kullandı. Sürücüler ise araçlarda oluşan hasara dikkat çekerek, sorumluların belirlenmesini ve zararlarının karşılanmasını istedi. Mahalleli, benzer olayların yaşanmaması için çalışmaların ardından yolların hızlı ve güvenli şekilde tamamlanması çağrısında bulundu.