EKONOMİ - 06 Mart 2026 Cuma 10:00

Samsun’da ticari taksi ve ilçe minibüsleri fiyat tarifesi belli oldu

A
A
A
Samsun’da ticari taksi ve ilçe minibüsleri fiyat tarifesi belli oldu

Samsun’da toplu taşıma ücretleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla güncellendi. Buna göre ticari taksi ve ilçe minibüslerinin fiyat tarifesi belli oldu.


Ticari taksilerde yeni tarife ile birlikte açılış ücreti 100 TL’den 140 TL’ye, km başına alınan ücret de 27 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Dakika başına bekleme ücreti de 5 TL olarak güncellendi. Yeni tarife ile 0,9 km için yapılan bir taşımada 140 TL ücret alınırken, 3 km’de yapılan bir yolculukta yeni fiyatlandırma (140+35x2) ile 210 TL ücretlendirme yapılacak.


UKOME kararları ile ilçeler arası faaliyet gösteren minibüs hatlarının fiyat tarifesi de belirlendi. Bu kapsamda Samsun-Alaçam tam 162 TL, öğrenci 131 TL; Samsun-Asarcık tam 156 TL, öğrenci 125 TL; Samsun-Ayvacık tam 135 TL, öğrenci 108 TL; Samsun-Bafra tam 105 TL, öğrenci 90 TL; Samsun-Çarşamba tam 90 TL, öğrenci 72 TL; Samsun-Havza tam 180 TL, öğrenci 145 TL; Samsun-Kavak tam 112 TL, öğrenci 90 TL; Samsun-Ladik tam 172 TL, öğrenci 138 TL; Samsun-19 Mayıs tam 75 TL, öğrenci 69 TL; Samsun-Salıpazarı tam 118 TL, öğrenci 94 TL; Samsun-Terme tam 134 TL, öğrenci 106 TL; Samsun-Vezirköprü tam 237 TL, öğrenci 188 TL; Samsun-Yakakent tam 175 TL, öğrenci ise 140 TL oldu.



Samsun’da ticari taksi ve ilçe minibüsleri fiyat tarifesi belli oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’nın fethinin 819. yıl dönümü kutlandı Antalya’nın fethinin 819. yıl dönümü dolayısıyla Antalya Valiliği himayelerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle Fetih Kutlama Programı gerçekleştirildi. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 5 Mart 1207’de fethedilen Antalya’nın 819. fetih yıl dönümü, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı. Program kapsamında ilk olarak çeşitli serilerden oluşan Fetih Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Fetih Suresi’nin okunmasının ardından Antalya’nın fethini anlatan özel bir video gösterimi yapıldı. Bu coğrafyayı büyük fedakarlıklarla kazandık Programda yaptığı konuşmada eğitimci ve fikir adamı Nurettin Topçu’nun "Mazi biterse millet biter, insan biter, iz’an biter; hepsi nihayete erer. Milleti tarihinden, mazisinden sıyırırsanız geriye insan sürüsü kalır." sözlerini hatırlatan Vali Hulusi Şahin, "İşte biz bu duyguyla, bu düşünceyle mazimizi milletleşme sürecimizin en temel unsuru olarak görüyor ve bunu hem kendimize hem de gençlerimize anlatmak için her imkânı değerlendiriyoruz. 819 yıldır bu coğrafyanın Türk ve Müslüman olmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun tesadüfen olmadığını; büyük bir emek, büyük bir fedakârlık ve yıllara sari mücadelenin bir eseri olduğunu da herkese hatırlatmak istiyoruz." dedi. Ecdadımızın başarılarını gençlerimize anlatmamız lazım Her alanda güçlü bir devlet ve millet olmanın barış ve huzur içinde yaşamak için çok kritik öneme sahip olduğunu belirten Vali Şahin, "Biz eğer bugün Anadolu’da, Türkiye’de huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu öncelikle kendi göbeğimizi kendimizin kesmemize ve ecdadımızın da dediği gibi ‘her an cenge hazır olmaya’ borçluyuz. Bu sadece güçlü ordudan geçmez; ordusuyla, milletiyle, devletiyle, ekonomisiyle bütün olan büyük bir ulus olmaktan geçer. İşte bunu inşa etmenin, inşa edilmiş olanı da güçlendirmenin yollarını aramak zorundayız. Her geçen gün daha da ileriye ve güçlü bir geleceğe hep birlikte yürümeliyiz. Bunun yolu da mazisini bilen, atiye güvenle bakan, karakterli, ahlaklı, çalışkan bireylerden geçer. Bunu da sağlamak için ecdadımızı ve onun başardıklarını gençlerimize anlatmamız lazım. Atatürk’ün dediği gibi: ‘Türk genci ecdadını tanıdıkça kendisinde büyük işler başaracak kuvveti bulacaktır.’ sözlerine yer verdi. Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı gösterisi ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldığı Antalya’nın Fethi Konferansı gerçekleştirildi. Programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Böcek, vali yardımcıları, rektör yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, kurum müdürleri, Prof. Dr. Tufan Gündüz, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
Karabük Eflanispor, BAL’dan çekildi Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Eflanispor, yönetim kurulu kararıyla ligden çekildiğini duyurdu. Eflanispor Kulübü Başkanı İrfan Topçu tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından kulübün Bölgesel Amatör Lig’den çekilme kararı aldığı bildirildi. Bu karar doğrultusunda gerekli resmi başvuruların Türkiye Futbol Federasyonu’na yapıldığı ve futbolcular ile teknik ekiple vedalaşıldığı ifade edildi. Topçu, kararın alınmasında iki temel nedenin etkili olduğu belirterek, sezon boyunca yaşanan maddi imkansızlıklar ve verilen destek sözlerinin büyük ölçüde yerine getirilmemesinin kulübü zor durumda bıraktığını kaydetti. Ayrıca sezon içinde karşılaşılan bazı hakem kararlarının takımın önemli puan kayıpları yaşamasına neden olduğunu öne süren İrfan Topçu, kulüp yönetimi, bazı müsabakalarda yaşanan hatalı hakem kararları nedeniyle takımın en az 12 puan kaybettiğini dile getirdi. Eflanispor’un yalnızca bir ilçe takımı olmadığı, aynı zamanda Karabük’ün Bölgesel Amatör Lig’deki önemli temsilcilerinden biri olduğunu vurgulayan Topçu, geçen sezon takımın ligi ilk 5 içerisinde tamamladığını hatırlattı. Kulübün yaklaşık dört yıllık süreçte, bu sezon dahil olmak üzere 200’e yakın futbolcunun formasını giydiğinin altını çizen İrfan Topçu, bu süreçte Eflani, Safranbolu ve Karabük’te birçok işletmeyle alışveriş yapılarak şehir ekonomisine katkı sağlandığını aktararak kulübün hiçbir futbolcuya veya çalıştığı işletmeye borcu bulunmadığı da ifade etti. Ligden çekilme kararının yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular ve taraftarları üzdüğünü anlatan Topçu, her hafta maçlara gelen ya da farklı şehirlerden takımı takip eden Karabüklü ve Eflanili vatandaşların da bu karardan etkilendiğinin farkında olunduğu söyledi. İrfan Topçu, ligden çekilme kararının küme düşme korkusundan kaynaklanmadığı belirterek, kulübün destek görmesi beklenen bazı kişi ve kurumların gerekli duyarlılığı göstermediğini de aktararak tepkisini dile getirdi. Topçu son olarak sezon boyunca destek veren sponsorlara, yönetim kurulu üyelerine, teknik ekibe, futbolculara ve taraftarlara teşekkür etti.
Antalya Yılın Basın Fotoğrafları Antalya’da belirleniyor Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nce (TFMD) 1985’ten bu yana aralıksız düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasının jüri değerlendirmesi bu yıl da Antalya’da gerçekleştirilecek. Foto muhabirliğinin en prestijli organizasyonlarından biri olan yarışmada, usta isimlerden oluşan jüri üyeleri değerlendirmelerini 12-16 Mart tarihleri arasında yapacak. Jüri Başkanı Coşkun Aral Yılın Basın Fotoğrafları jüri toplantısı bu yıl 10’uncu kez Aska Lara’da düzenlenecek. Dokuz ayrı kategoride 5 binin üzerinde fotoğrafın yarışacağı organizasyonda jüri başkanlığını usta gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral üstlenecek. Yarışmada Yılın Basın Fotoğrafı, Yılın Haber Fotoğrafı, Yılın Spor Fotoğrafı, Yılın Çevre, Doğa ve İklim Değişikliği Fotoğrafı, Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı, Yılın Portre Fotoğrafı ve Yılın Foto Röportajı ana kategorilerinin yanı sıra, genç foto muhabirlerini teşvik etmek amacıyla verilen Ara Güler Özendirme Ödülü ile Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Ödülleri de jüri tarafından belirlenecek. Aral ve Özel üniversitelilerle buluşuyor TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Jüri Başkanı Coşkun Aral, 13 Mart Cuma günü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelecek. "Coşkun Aral ile Fotoğraf ve Hayat" başlıklı söyleşi, TFMD Başkanı Rıza Özel’in moderatörlüğünde İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplam ödül 335 bin TL TFMD Başkanı Rıza Özel, jüri toplantısının Antalya’da yapılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "2015 yılından bu yana jüri toplantılarımızı Antalya’da gerçekleştiriyoruz. Son 10 yıldır da Aska Lara’nın ev sahipliğinde yılın basın fotoğrafları ve özel ödüllerini belirliyoruz. Bu yıl da 6 ana kategori, Ara Güler Özendirme Ödülü, Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Ödülleri, özel ödüller ve jüri ödüllerini burada belirleyeceğiz" dedi. Özel, bu yıl 41’inci kez sahiplerini bulacak ödüller kapsamında toplam 335 bin liralık ödül verileceğini belirterek, "Para ödülünün yanı sıra 41 yıldır aralıksız devam eden ve Türkiye’nin en prestijli fotoğraf ödülleri arasında yer alan TFMD Yılın Basın Fotoğrafları ödülleri yalnızca ülkemiz için değil, uluslararası anlamda da büyük bir öneme sahip" ifadelerini kullandı.