ASAYİŞ - 03 Mart 2024 Pazar 12:23

Samsun’da yoldan çıkan kamyon aydınlatma direğine çarptı: 4 yaralı

A
A
A
Samsun’da yoldan çıkan kamyon aydınlatma direğine çarptı: 4 yaralı

Samsun’da kamyonetin yoldan çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarparak karşı şeride geçip devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 4 kişi yaralandı.


Kaza, Samsun’un Terme ilçesi Sakarlı mevkisi Samsun Ordu kara yolu 75. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’dan Gümüşhane’ye giden Mehmet Damatoğlu idaresinde 29 AAT 669 plakalı transit kamyonet, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak refüjdeki aydınlatma direğine çarpıp karşı şeride geçerek devrildi. Kazada, araç sürücüsü Mehmet Damatoğlu, babası Ömer Damatoğlu, annesi Fatma Damatoğlu ve kardeşi Mert Damatoğlu yaralandı. Yaralılar, Terme Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Ömer Damatoğlu ve Fatma Damatoğlu ilk müdahalelerinin ardından hayati tehlike kaydıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Samsun’da yoldan çıkan kamyon aydınlatma direğine çarptı: 4 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.