ASAYİŞ - 17 Nisan 2012 Salı 13:26

KUŞ HIRSIZI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

A
A
A
KUŞ HIRSIZI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Şanlıurfa`da 5 katlı bir binanın çatı katında bulunan kuş kafesine giren hırsız zanlısı, bina sakinlerinin kafesin kapısını üstüne kapatmasıyla suçüstü yakalandı.
Olay, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Bamyasuyu Mahallesi`nde bulunan 5 katlı apartmanın çatı katında meydana geldi. İddiaya göre, binanın çatı katında kuş olduğunu önceden bilen hırsız zanlısı R.T. (15), apartmanın çatı katına girerek kuşları çalmak istedi. Çatı katında gürültü sesini fark eden bina sakinleri, çatıya koşarak durumun ne olduğunu anlamak istedi. Bir şahsın kuş kafesinde olduğunu fark eden bina sakinleri, kapıyı şahsın üzerine kilitleyerek, durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede
olay yerine gelen polis ekipleri, çatı katına çıkarak, hırsız zanlısının kilitli bulunduğu kuş kafesini açarak, zanlısı R.T.`yi bulunduğu yerden çıkardı. R.T., ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü`ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.