EĞİTİM - 18 Eylül 2017 Pazartesi 17:00

Türkiye’nin aydınlık yarınları ders başı yaptı

A
A
A
Türkiye’nin aydınlık yarınları ders başı yaptı

Aydınlık nesiller yetiştirme hedefiyle geçtiğimiz yıl kapılarını açan TED Şanlıurfa Kolejinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, şölen havasında gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

Aydınlık nesiller yetiştirme hedefiyle geçtiğimiz yıl kapılarını açan TED Şanlıurfa Kolejinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, şölen havasında gerçekleşen açılış töreniyle başladı.


Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen, 3 aylık yaz tatilinin ardından bugün ders başı yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü, hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler büyük heyecan yaşadı.


Hasret giderdiler


Türk Eğitim Derneğinin (TED) yenilikçi eğitim anlayışını “aklımız fikrimiz eğitim” sloganıyla Şanlıurfa’ya taşıyan TED Kolejinin öğretmen ve öğrencileri de yeni eğitim yılına, görkemli bir açılış töreni ile “merhaba” dedi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kıyafetlerini giyip, çantalarını hazırlayan öğrenciler, anne ve babaları ile birlikte TED Şanlıurfa Kolejinin yolunu tuttu. Heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, açılış töreni öncesinde, tatil boyunca ayrı kaldıkları arkadaşları ve öğretmenleri ile hasret giderdi.


Yeni öğretmenlere TED rozeti


Okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla konferans salonunda gerçekleşen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan 3 ilkokul öğrencisi şiir okudu. Dinleyenleri duygulandıran öğrenciler, salondan büyük alkış aldı. Ardından, TED Şanlıurfa Kolejinde yeni göreve başlayan öğretmenlere, Okul Müdürü Arif Kemal Şamat tarafından TED rozeti takıldı.


“En az öğrenciler kadar heyecanlıyız”


Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, törende yaptığı konuşmada, okul idarecileri ve öğretmenler olarak, İlköğretim Haftası’nın başlangıcı olan yeni eğitim-öğretim yılının bu ilk gününde, en az öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını belirtti. Şamat, “Bu heyecanı hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin gözlerinde görürken ben ayrıca heyecanlanıyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının, hem okulumuz öğrencileri hem de ülkemizin bütün öğrencileri için çok başarılı geçmesini diliyorum” dedi.


“Terimizin son damlasına kadar çalışacağız”


Henüz geçen yıl açılmış bir okul olarak, başarı yolunda çalışmalara büyük bir azim ve kararlılıkla hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Şamat, “Çocuklarımızın hak ettiği kaliteli eğitimi alması için terimizin son damlasına kadar çalışacağız” diye konuştu.


Törenin sonunda geleneksel nostaljik zilin çalmasıyla öğrenciler sınıflarına dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.