YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:09

Güvenç Köy Muhtarlarının Sıkıntılarını Dinledi

A
A
A
Güvenç Köy Muhtarlarının Sıkıntılarını Dinledi

Köy muhtarlarını ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, tarım arazilerini hep beraber koruyacaklarını ve kentsel dönüşüm alanlarını kıraç arazilerde yapacaklarını belirterek, “Millete danışmadan ve milletle istişare etmeden bir şey yapmayacağız” dedi.
Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hanefi Ağır ve muhtarlarla bir araya gelen Celalettin Güvenç, muhtarların isteklerini ve taleplerini dinledi. Güvenç, “Biz bir gönül hareketinin neferiyiz. Şanlıurfa’da yapılacak çok iş var. Yenice mahallemizdeydim gittim baktım sokaklarına merkezde bir şeyler yapılmış, Allah razı olsun şehrin vizyonu, vitrini ortaya çıkarılmış teşekkür ediyoruz hizmet edenlere. Yunanistan’dan fazla doğum yapan bir kentiz ve çok göç alacağız. Bu yüzden yapacak çok işimiz var” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın ve hükümetin desteğiyle Şanlıurfa’nın süratle ayağı kaldırılması için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyleyen Güvenç, “Şanlıurfa’ya ikinci bir çevre yolu lazım. Konut ihtiyacı ve trafik sorunu var. Toplu taşımada sıkıntılar var. Uydu kentler yapılması gerekiyor. Köylerin hepsinin elden geçirilmesi gerekiyor. İçme suyu problemleri ve parke taşının tamamlanması lazım. Allah’a şükür iki senede yaptıklarımız ortada 3 bin 500 kilometre yol yapmışız, 400 içme suyu kuyusu açmışız, şu anda 100 civarında köyde parke taşı yapıyoruz kış aylarında bile devam ediyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir belediyesine ciddi bir uzman kadro ile daire başkanlıkları oluşturacaklarını ifade eden Celalettin Güvenç, “Yol için ayrı, su için ayrı, kanalizasyon için ayrı bir daire başkanlığı oluşturacağız. Yani hepsi için ayrı ayrı daire başkanlıkları oluşturacağız. Devletin kör kuruşunu bile sizler için harcayacağız” şeklinde konuştu.
Daha sonra muhtarlarla karşılıklı olarak sohbet eden Celalettin Güvenç, köy muhtarlarıyla sorunlar ve çözümler üzerine konuşarak, tarımsal arazilerin korunması ve kentsel dönüşüm yapılacak alanlar hakkında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kentsel dönüşüm alanlarının sulanamayacak kıraç arazilerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Celalettin Güvenç, kentsel döşümün tarımsal arazilere yapılmayacağını aynı zamanda bu konularda her zaman istişare edeceklerini ifade ederek, “Haritayı koyarız, bölgeyi gezeriz. Millete danışmadan ve milletle istişare yapmadan bir şey yapmam. Ama bu üzerinde durulması gereken bir konudur” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir