ASAYİŞ - 02 Ocak 2026 Cuma 15:29

Karla kapanan kırsal mahalledeki diyaliz hastasına belediye ekipleri ulaştı

A
A
A
Karla kapanan kırsal mahalledeki diyaliz hastasına belediye ekipleri ulaştı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan kırsal mahallede mahsur kalan diyaliz hastası, belediye ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.


İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Şekerli Mahallesi’nde etkili olan kar yağışı sonrası yol tamamen kapandı. Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı mahallede yaşayan 40 yaşındaki diyaliz hastası Naciye Tuğartemur’un sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yetkililerden yardım istendi. Harekete geçen belediyesi ekipleri, iş makineleriyle yol açma çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmanın ardından ekipler hastaya ulaştı. Tuğartemur, ambulansla hastaneye sevk edilirken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Mahalle sakinlerinden Hüseyin Tuğartemur, "Yollar kapalı olduğu için hastamızı hastaneye götüremiyorduk. Belediyemizden yardım istedik. Ekipler kısa sürede gelip yolu açtı ve hastamızı hastaneye ulaştırdı. Belediye başkanımıza ve tüm ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.


Yetkililer, kar yağışının etkili olduğu kırsal bölgelerde yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.



Karla kapanan kırsal mahalledeki diyaliz hastasına belediye ekipleri ulaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.