ÇEVRE - 05 Ocak 2026 Pazartesi 14:01

Şanlıurfa kırsalındaki yollar ulaşıma açıldı

A
A
A
Şanlıurfa kırsalındaki yollar ulaşıma açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, son 58 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı kentte yürüttüğü kapsamlı ve koordineli çalışmalarla kırsalda karla kapalı olan 4 bin 500 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.


Rekor düzeyde etkili olan kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatlarıyla kriz yönetimini hızlı ve etkin şekilde devreye aldı. Öncelikle kent merkezindeki ana arterler ve caddeler ulaşıma açılırken, ardından kırsal ilçelerdeki mahalle yollarında yoğun bir çalışma yürütüldü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Siverek, Viranşehir, Hilvan, Birecik, Bozova, Suruç, Karaköprü, Halfeti ve Haliliye ilçelerinin kırsal mahallelerinde kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açtı. Toplamda 4 bin 500 kilometrelik yol, çalışmalar sonucunda yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Zorlu hava şartlarına rağmen sahadaki koordinasyonu bizzat Gülpınar, yürütülen başarılı çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür etti. Karla mücadele çalışmalarını başarıyla tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdi de kent merkezinde biriken kar yığınlarını temizleme çalışmalarına başladı. Kamu kurum binaları, okul ve cami önleri başta olmak üzere yoğun kullanılan alanlarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sürdürülüyor.



Şanlıurfa kırsalındaki yollar ulaşıma açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.