ASAYİŞ - 04 Mart 2024 Pazartesi 16:33

Şanlıurfa’da Süper Kupa ve seçim güvenliği arttırıldı

A
A
A
Şanlıurfa’da Süper Kupa ve seçim güvenliği arttırıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart yerel seçimleri ve 7 Nisan tarihinde Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Finali ile ilgili açıklamada bulundu. Şıldak, hem Süper Kupa hem de yerel seçimlerle ilgili tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ve 7 Nisan tarihinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finali ile ilgili açıklamada bulundu. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı” Vali Şıldak başkanlığında İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantı, 2024 yılında polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyon ve uygulamaların yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından açıklamada bulunan Vali Şıldak, 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimlerde 5 bin 143 güvenlik personelinin görev alacağını söyledi. Şıldak, polis sorumluluk bölgesinde bulunan 2 bin 517 sandık başında ve jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan bin 903 sandık başında güvenlik personellerinin görev alacağını aktararak, seçimlerin güven içinde gerçekleşmesi için sahada olacaklarını ifade etti.



"11 Nisan Stadı’nda bakım ve tadilat çalışmalarına başladık"


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak 2023 Süper Kupa maçı hazırlıkları çerçevesinde 11 Nisan Stadı’nda bakım ve tadilat çalışmalarına başladıklarını da söyledi. Şıldak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynatılması yönünde karar vermesinin hemen ardından kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde hazırlıkların yapıldığını belirtti. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi Şanlıurfa’da ağırlayacak olmanın heyecanının tüm şehirde hissedildiğini vurgulayan Şıldak, “Geçen hafta TFF yetkilileriyle bir toplantı yaptık. İlave tedbirler almamız gerekiyor. Stadımızda küçük bir bakım ve tadilat faaliyetlerine de başladık. Soyunma odaları ve tribünlerde bir kısım iyileştirmeler daha yapıyoruz. Organizasyonun şehrimizde kusursuz olarak gerçekleştirilmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. İlimizden bir heyet federasyon ile organizasyonun detaylarını görüşmek için şu anda İstanbul’da bulunuyor ve içerisinde iki kulüp yetkililerinin de bulunduğu toplantı yapılacak. Sonrasında ise hemen önümüzdeki hafta başında bir spor güvenlik kurulu toplantısı daha yapacağız. Federasyonumuza bu maçı kentimize verdikleri için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Şanlıurfa’da Süper Kupa ve seçim güvenliği arttırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni Uşak’ta 15 kişinin nikah şahidi olduğu görkemli düğünde genç çift dünya evine girdi. Uşak’ta özel bir düğün salonunda gerçekleşen törende mimar Umut İbrahim Demiröz ile Dr. Hande Gündüz dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu törende 15 kişinin nikah şahidi olarak yer alması dikkat çekti. Düğün törenine Uşak Valisi Serdar Kartal, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi, Uşak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Özgür Kılıç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı, siyasi parti temsilcileri, gelin ve damadın yakınları katıldı. Nikahta 15 kişi şahitlik yaptı Düğün töreninde gerçekleştirilen nikahta Vali Kartal’ın yanı sıra 14 kişi daha şahitlik yaparken, protokol üyeleri ve davetliler bu özel ana eşlik etti. Vali Kartal, genç çifte mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını gelin Hande Gündüz’e teslim etti. Törenin sonunda genç çift, davetlilerin alkışları eşliğinde yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Egem TV Genel Müdürü Utku Demiröz ve Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz, konuklarıyla tek tek ilgilenerek, " Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz, Katılımınızdan çok memnun olduk, her şey için çok teşekkür eder, selamlarımı sunarız, sağ olun" dedi.