ASAYİŞ - 20 Haziran 2025 Cuma 18:38

Şanlıurfa’da trafolara hırsız girdi

A
A
A
Şanlıurfa’da trafolara hırsız girdi

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki hizmet bölgesinde dün gece büyük çaplı kablo hırsızlıkları yaşandı. Kent genelinde dün farklı noktalardaki trafolara giren hırsızlar, binlerce meskenin yanı sıra resmi kurumların da elektriksiz kalmasına neden olacak zarara yol açtı. Şirket yetkilileri, "Elektrik kesintisi olmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Ancak onarım çalışmalar süresince can ve mal güvenliği nedeniyle zorunlu kesintilere yapmak zorunda kalacağız" diyerek, "Bu tür yetkisiz müdahalelerin önü alınmazsa uzun süreli kesintiler yaşanabilir" uyarısında bulundu.


Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzı hedefiyle elektrik dağıtımı hizmeti veren Dicle Elektrik, son dönemde dağıtım bölgesinde artış gösteren bakır kablo hırsızlıklarının hem vatandaşları hem de kamu kurumlarını mağdur ettiğini bildirdi. Sadece dün gerçekleşen kablo hırsızlığı nedeniyle binlerce hanenin yanı sıra kamu kurumları da elektriksiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı. Artan hırsızlıklar enerji şebekesine büyük zarar verirken, ekipler kesinti olmaması için gece gündüz çalışarak onarım çalışmalarına hızla başladı.



Bir gecede birçok hırsızlık olayı yaşandı


Haliliye ilçesi başta olmak üzere farklı mahallelerdeki trafo kabinlerine giren hırsızlar, enerji dağıtımında kritik öneme sahip iletken bakır kabloları sökerek çaldı. Bazı trafolardaki akülerin de alındığı bildirildi. Her biri aynı gece içinde farklı saatlerde ve bölgelerde gerçekleşen olaylar nedeniyle enerji akışında aksamalar gerçekleşti. İlk tespitlere göre şebekede oluşan hasarın maliyeti de milyonlarca TL’yi buldu.



Yetkisiz müdahale hayatı riske atıyor


Dicle Elektrik yetkilileri yaptıkları açıklamada, elektrik şebekesine yalnızca yetkili personelin müdahale edebileceğini hatırlattı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Cüzi gelir uğruna yapılan bu tür eylemler, hem can ve mal güvenliğini riske atıyor hem de kamu hizmetinin aksamasına neden oluyor. Vatandaşlarımızdan şüpheli durumlarla karşılaştıklarında hem emniyet birimlerini hem de kurumumuzu haberdar etmelerini önemle rica ediyoruz. Yetkisiz müdahale konusunda gerekli önlemlerin alınmaması durumunda enerjiye en çok ihtiyacın duyulduğu yaz ayında ilimizde uzun süreli enerji kesintilerinin olması kaçınılmaz olacaktır" ifadelerine yer verildi.



Şanlıurfa’da trafolara hırsız girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğlaspor Başkanı Kıyanç’tan taraftara "küfürsüz tribün" çağrısı Muğlaspor Kulübü Başkanı Menaf Kıyanç, Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor maçı öncesi yaptığı açıklamada taraftarı sağduyuya davet etti. TFF 2. Lig’de oynayan Muğlaspor, yarın kendi sahasında Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor ile play-off rövanş mücadelesine çıkacak. Kritik karşılaşma öncesi yeşil-beyazlı kulübün başkanı Menaf Kıyanç, resmi hesaplardan yayımladığı mesajla taraftarlara önemli uyarılarda bulundu. Kıyanç, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da oynanan Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor karşılaşmasında, ne yazık ki Türk futboluna yakışmayan bazı olumsuzluklarla karşı karşıya kaldık. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen, Muğlaspor Kulübü Başkanı olarak siz değerli taraftarlarımızı bir kez daha sağduyuya davet ediyorum. Yarın oynayacağımız kritik karşılaşmada; rakip takıma ve yöneticilerine yönelik hakaret, küfür ve sportmenlik dışı söylemlerden kesinlikle kaçınılmasını önemle rica ediyorum. Kulübümüzün benimsediği ahlaklı ve ilkeli duruşun, tribünlerimize de yansıması en büyük beklentimizdir. Bilinmesini isterim ki yapılacak her olumsuz tezahürat ve küfürlü söylemi şahsıma yapılmış sayacak, bunu kulübümüzün değerlerine aykırı bir davranış olarak değerlendireceğim. Bu önemli mücadelede en büyük isteğimiz; tribünlerde yalnızca takımımıza coşkulu ve güçlü bir destek verilmesidir. Çevrenizde oluşabilecek olumsuzlukları engellemeniz, ortamı gerecek tutumlardan uzak durmanız büyük önem taşımaktadır. Muğlaspor Kulübü olarak hedefimiz; küfürden uzak, saygılı ve rakibine değer veren bir tribün kültürünü hep birlikte oluşturmaktır. Yarın oynanacak Muğlaspor - Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor karşılaşmasının, küfürsüz futbol adına bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki Muğlaspor taraftarı olarak tüm Türkiye’ye örnek olabilir; coşkumuzdan ödün vermeden, saygı çerçevesinde takımımızı nasıl desteklediğimizi gösterebiliriz. Sporun birleştirici gücünü ve Muğla’nın hoşgörüsünü en güzel şekilde yansıtabiliriz. Yarın tüm Muğla’yı; bayrakları, atkıları ve formalarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde tribünlerde yer almaya ve takımımızı en iyi şekilde desteklemeye davet ediyorum."