ASAYİŞ - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:02

SİİRT`TE TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
SİİRT`TE TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Siirt`in Eruh ilçesi kırsalında dün teröristler ile askerler arasında çıkan çatışmada öldürülen bir terörist üzerinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Siirt Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bekasını ve vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak maksadıyla 3. Komando Tugay Komutanlığı`nca Eruh ilçesi Dağdöşü köyü kırsalında operasyon düzenlendi. Operasyon esnasında etkisiz hale getirilen 1 bölücü terör örgütü mensubu üzerinde 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet savunma tipi el bombası, 81 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 adet kütüklük, 1 adet panço
ve 1 adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerimiz asayiş ve güvenlik tedbirlerini almakta ve çalışmalarına aralıksız devam etmekteler" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.