GENEL - 31 Mart 2018 Cumartesi 14:02

Nihal Olçok, 15 Temmuz’u anlattı

A
A
A
Nihal Olçok, 15 Temmuz’u anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde eşi Erol ve oğlu Abdullah Olçok’u şehit veren Nihal Olçok, Pervari ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde eşi Erol ve oğlu Abdullah Olçok’u şehit veren Nihal Olçok, Pervari ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.


Pervari İMKB Lisesinde düzenlen programa, Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Çakan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda öğrencilere hitap eden Nihal Olçok, 15 Temmuz sürecinde ve sonrasında yaşananları anlatarak, gençlerden çok ümitli olduğu vurguladı. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğünü belirten Olçok, “15 Temmuz’dan sonra benim hayatımdan bir Abdullah gitti ama binlerce genç Abdullah geldi" dedi.


Abdullah’ın avukat olmasını istediğini ancak mesleğin kendisine nasip olduğunu aktaran Olçok, bir üniversitenin hukuk bölümünü okuduğunu, mezun olduktan sonra oğlu ve tüm şehitlerin davalarına bakmayı istediğini söyledi. Olçok, program sonrası Pervari Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve internet üzerinden yayın yapan ‘Radyo Pervari’nin canlı yayın konuğu oldu. Pervari kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Olçok, Kaymakam Şeker’den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Olçok, Pervari ilçesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan "İhtiyar Kız" oyunu tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş ve sanatsal faaliyetlerine devam etmekte olan Sahne Tiyatrosu 3 gün boyunca sahnelediği ve 850 kişiye oynadığı "İhtiyar Kız" oyunuyla tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı. Oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Tek perde olarak oynanan tiyatro oyunu Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro salonunda ücretsiz olarak sahnelendi ve toplamda 850 tiyatro sever ile buluştu. Yönetmenliğini ve başrolünü Şeyma Aktaş’ın yaptığı oyunda; Emircan Kızıl, Tuğba Alaca, Eren Selçuk, Ömer Can Çelik, Emirhan Bektaş, Ender Balcı, Meryem Yolcu, Timuçin Kağan Bahar, Su Berra Çatalkaya, Mustafa Güngör, Faruk Çelik ve Mustafa Çelik rol aldı. Ses ve Işık Yönetmenliğini Burhan Çelik ve Özge Öz, 2. Yönetmenliğini Anıl Samancı, Genel Sanat Yönetmenliğini Ferruh Erkan’ın yaptığı oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Bu oyunla toplam 3 sahne alan Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sahne Tiyatrosu, Haziran ayı başında hazırladığı çocuk oyunuyla karne alacak çocuklara yepyeni bir tiyatro oyununu hediye olarak hazırladı. Sahne Tiyatrosu, ilerleyen aylarda yeni oyunlarla da Erzincan halkının karşısına çıkmak için çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir Ayvalık’ta can dostlara yeni barınak Ayvalık Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında sokaktaki can dostlara müjdeli bir gündem maddesi, oy çokluğuyla onaylandı. Projesi biten ve ruhsatı verilen, ayrıca; tüm yapım, imal, inşa ile faal hale getirilip tamamlanması maliyet ve tefrişi giderleri hayırsever Ayvalıklı vatandaş Ahmet Armağan Yavuz tarafından karşılanan Ayvalık Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için önemli bir adım atıldı. Bulutçeşme Mahallesi’nde yaşam bulacak olan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsediklerini söyledi. 600 can dostun yararlanacağı, 40 dönümlük bir alanı kaplayan merkezin 21 bin metrekaresinin çalışma alanı olarak belirlendiğini, padoklar dahil kapalı alanların 2 bin 843 metre kare olduğunu ifade eden Başkan Ergin, “Yarı açık alanlar 2 bin 840 metre kare, açık alanlar ise 15 bin 326 metrekare olarak projelendirildi. Can dostlarımıza olan sevgimizin bir gün değil her gün. Onların konforlu bir yaşam sürmeleri için yeni bir Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi belirledik. Bir hastane kalitesinde can dostlarımızın bakımları, tedavileri gerçekleştirilecek. Ayrıca, vatandaşlarımız ve personel için otopark, çocuk parkı, köpek eğitim alanı ve kafeterya gibi sosyal donatı alanları bulunacak. Eski geçici hayvan barınağı da işlevini yine sürdürmeye devam edecek” dedi.