EKONOMİ - 18 Aralık 2020 Cuma 11:23

Siirt fıstığı kendi markasıyla ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi

A
A
A
Siirt fıstığı kendi markasıyla ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi

Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kendi markasıyla ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi.

Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kendi markasıyla ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi.


Pandemi şartlarına rağmen hiçbir çalışmayı durdurmayan Siirt Fıstık İşleme Tesisi, tedbirlere uyarak çalışmalarını devam ettirdi. Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, kendi markası ile ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi. Almanya’ya 7 ton fıstık ihracatı gerçekleştiren tesis, yurt içinden de birçok kurumsal firmaya Siirt fıstığını pazarlamaktadır. Siirt Fıstık İşleme Tesisi bu yıl yüksek miktarda fıstık alımı gerçekleştirdi. Bu yıl piyasa fiyatını belirleyen Fıstık İşleme Tesisi, üreticilerden aldığı ürünlerin ödemelerini zamanında yapıp, bu sayede üreticinin mağdur olmamasını sağladı.


Fıstık İşleme Tesisinin, fıstık alımı konusunda olduğu kadar, diğer teknik desteklemeler konularda da çiftçimizi ve üreticimize destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.