YEREL HABERLER - 09 Aralık 2011 Cuma 11:41

BDP İL ÖRGÜTÜNDEN BELEDİYEYE İADE-İ ZİYARET

A
A
A
BDP İL ÖRGÜTÜNDEN BELEDİYEYE İADE-İ ZİYARET

Kasım ayı sonunda yapılan 2. Olağan kongrede BDP Siirt İl Yönetimine seçilen yeni BDP yönetimi Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’a iade-i ziyarette bulundu.
BDP Siirt Eşbaşkanları Seraceddin Kayran ve Dilber Sevim başkanlığındaki BDP Siirt İl yönetimi Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan BDP Siirt Eşbaşkanı Seraceddin Kayran, Siirt kent merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerde hizmet çalışmaları çok iyi yapıldığını ifade ederek, BDP’nin yeni yönetimi olarak Siirt’te bulunan tüm demokratik kurumlar ile birlikte, her alanda çağdaş, modern, demokratik, özgür, barış ve kardeşliğin yaşandığı bir kent haline getirmek
için çaba sarf edeceklerini belirtti.
BDP Siirt Eşbaşkanı Seraceddin Kayran ardından konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da, barış ve demokrasi için emek sarf edenlerin ve demokratik özerlik anlayışı taşıyan yeni BDP Siirt İl Yönetimi kutladığını ifade ederek, amacı rantı sağlamak değil, rantı ortadan kaldırmak, halkın sorunlarını çözmek olan Siirt halkının özgür iradesi ile seçilen yeni yönetimin, Siirt’te bulunan tüm kurumlara güç vereceğini ve kurumların daha iyi hizmetler sunmasına katkı sunacağına inancının sonsuz olduğunu ifade
etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 1992 Erzincan Depreminde bile birleşmeyen sular Erzincan’daki Ekşisu Mesire Alanı, dünyada ender rastlanan doğal oluşumlarından biriyle dikkat çekiyor. Bölgede birbirinden farklı özelliklere sahip 5 ayrı su kaynağı, aynı noktadan yeryüzüne çıkmasına rağmen birbirine karışmadan akıyor. Ekşisu bölgesinde ekşisu, kükürtlü su, tatlı su, sıcak su ve mineralli maden suyu, dar bir alanda yüzeye çıkarak kimyasal özelliklerini korumayı sürdürüyor. Uzmanlar, bu durumun dünya ölçeğinde nadir görülen doğal oluşumlardan biri olduğunu belirtiyor. Jeoloji Yüksek Mühendisi Selahattin Ayan, Ekşisu’nun dünya çapında eşine az rastlanan bir alan olduğunu ifade ederek, "Çok küçük bir alanda farklı özelliklere sahip beş ayrı su kaynağı yan yana bulunuyor. Ekşisu, Horhor olarak bilinen kükürtlü su, çinko oranı yüksek ve ayak sağlığına iyi gelen su, tatlı su ve sıcak su birbirine karışmadan yüzeye çıkıyor. 1992 depreminde bile bu sular birleşmedi. Bu gerçekten olağanüstü bir durum" dedi. Ekşisu’nun yalnızca jeolojik açıdan değil, biyolojik açıdan da önemli bir alan olduğuna dikkat çeken Ayan, sazlık bölgelerin göçmen kuşlar için konaklama alanı oluşturduğunu, ayrıca "Erzincan Sütotu" olarak bilinen endemik bitki türüne de ev sahipliği yaptığını söyledi. Bölgenin jeopark ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayan, Ekşisu’nun korunarak Erzincan’ın tanıtımında önemli bir değer haline getirilmesinin hem turizme hem de ekonomiye katkı sağlayacağını kaydetti.