YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 17:56

SİİRT`TE SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLANDI

A
A
A
SİİRT`TE SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLANDI

Ülke genelinde her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan "Sivil Savunma Günü", Siirt’te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Akşit Dayı ve kurum çalışanları, Vali Musa Çolak’ı makamında ziyaret ederek, Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Akşit Dayı, Kurumun yaptığı faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Sivil Savunma Günü", kapsamında 5-7 Mart tarihleri arasında Güres caddesinde bir Çadır sergisinin açılacak. İlköğretim öğrencilerine önceden tespit edilen okullarımızda, Acil
Afet konulu seminerler verileceğini, Şirvan ilçesinde de tatbikat ve okullarda milli eğitim müdürlüğü ile birlikte çeşitli tatbikat ve eğitim seminerler verilecek" dedi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının Sivil Savunma Günü’nü kutlayan Vali Musa Çolak ise şu açıklamalarda bulundu:
"Türkiye’de ve dünyada son yıllarda meydana gelen doğal afetlerde sivil savunmanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu hizmeti sunarken arama-kurtarma çalışmalarının, eğitimli personel ve yeterli teknik donanımla yürütülmesi gerektiği açıkça görülmektedir. Şu bir gerçektir ki, doğal afetler önlenemez; ama afetlerin etkisi, yıkıcı sonuçları insan aklı ve emeğinin doğru kullanılması ile en aza indirilebilir. Allah kaza ve afet vermesin diyoruz. Ama her türlü duruma karşıda önceden hazırlıklı olmak
zorundayız. Geçtiğimiz yıldan itibaren Başbakanlık bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı oluşturuldu. İllerde de Afet ve Acil Durum Müdürlükleri oluşturuldu. Bu yeni oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, önceki Sivil Savunma Müdürlüklerine göre hem personel hem de araç-gereç bakımından çok daha donanımlı hale getirildi. İlimizde de olası herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmamız, vatandaşlarımızı en iyi şekilde normal hayata döndürmemiz bakımından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün
çalışmalarını önemsiyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle, sivil savunma gününü kutluyorum."
Kabulde, Acil Afet Müdürü Akşit Dayı, Vali Çolak’a kuruma sağladığı desteklerden dolayı, çiçek ve bir plaket sundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Teleferik kazasının ilk duruşması 11 Haziran’da yapılacak Antalya’da 12 Nisan’da meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralanıp 184 kişinin de mahsur kalmasıyla sonuçlanan teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belirlendi. Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 4 sanık 11 Haziran’da hakim karşısına çıkacak. 12 Nisan’da Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketi ANET tarafından işletilen Sarısu Teleferik Hattı’nda 5 nolu direğin bağlantı noktasından kopması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmış, 184 kişi ise mahsur kalmıştı. Kazanın ardından aralarında eski ANET Genel Müdürü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 7 Mayıs 2024 Salı günü, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, Kocagöz ve diğer sanıklar hakim karşısına çıkacağı ilk duruşma tarihi de açıklandı. 11 Haziran Salı günü Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak sanıkların "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
Sivas Afganistan kültürü Sivas’ta görücüye çıktı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören Afgan öğrenciler düzenlenen programla kültürlerini tanıttı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören Afganistanlı öğrenciler tarafından Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin salonunda ‘Afganistan kültür tanıtım programı’ düzenlendi. Program her iki ülkenin de milli marşının okunmasıyla başladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Afganistan kültürüne ait tanıtım videosu izlendi. Programa Afganistanlı Öğrenciler Temsilcisi Yama Ataie, UDEF Sultanşehir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı ve Öğretim Görevlisi Adem Ayık, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, SCÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ali Aksu, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve öğrenciler katıldı. “Zor durumda kaldığımız dönemlerde Afganistan’ın birçok yardımını gördük” Afganistan yabancı bir ülke olmadığını söyleyen Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, “Sizleri ilimiz Sivas’ta görmek bize gurur ve onur veriyor. Afganistan bize yabancı bir ülke değil atalarımız bozkırlarında yıllarca at koşturmuşlar. Aynı kültüre sahibiz aynı inanca sahibiz. O kadar ortak özelliklerimiz var ki. Biz Afganistan’la sadece sizinle tanışmadık geçmişte zor durumda kaldığımız dönemlerde ülke olarak Afganistan’ın birçok yardımını gördük” dedi. Konuşmaların ardından Afganistanlı öğrenciler; halk oyunlarını sergileyip kültürel şarkılar söyledi. Yöresel kıyafetlerini de tanıtan Afgan öğrenciler yemeklerini de tattırdı. Kreshma Suleyman ve Ahmet Rohin Feda isimli Afganistanlı öğrenciler ise Türkiye ve Türk insanlarını çok sevdiklerini belirtti.
Uşak Uşak Belediyesinin gençler için düzenleyeceği festivalin içeriği belli oldu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Uşak Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Gençlik Festivali hafta bu sonu başlıyor. İlk olarak 18 Mayıs günü Atapark’ta başlayacak kortej ile açılışı yapılacak olan festivalde gençler final sınavları öncesi doyasıya eğlenerek bayramın neşesini hep birlikte yaşayacak. Kortej yürüyüşünü neşeli ritimleriyle kaplayacak olan Bando ekibinin yanı sıra; rengarenk vosvoslar, tiyatro toplulukları ve kent orkestrası üyeleri de kortejde yer alacak. Öte yandan ay yıldızlı bayrakların oluşturduğu kortej ile şehir kırmızı-beyaza bürünecek. Renkli kortejin ardından resmi olarak başlamış olacak festivalde, alanda yapılan etkinliklerin başında gelen balon futbolu, mini futbol ve dev Monopoly, karaoke, çeşitli sahne şovları ve turnuvalar, gençlerin ve kendini genç hissedenlerin ilgi odağı olacak. Festival kapsamında ilk performans 18 Mayıs’ta Uşak Kent Orkestrası’nın olacak. Müzikte kalite anlayışıyla kentin semalarını muhteşem melodilerle dolduracak Kent Orkestrası’nın ardından; izleyen herkese geçmişe yolculuk yaptıracak olan Old Boys grubu 80’ler ve 90’lar konseptiyle her neslin eğlencesine ortak olacak. Dolu dolu geçecek ilk günün ardından tüm renkli etkinliklerin yanı sıra Balon Futbolu ve Karate Show gibi vatandaşlara özel gösteriler, göz kamaştırarak festivale renk katacak. İkinci gün ön grup olarak sahne alacak Narkoz Grubu, birbirinden eşsiz yorumlarıyla Uşaklıları müziğe doyuracak. Hemen ardından sahnede yerini alıp ’Biri Vardı’, ’Sensiz Ben’ gibi şarkılarıyla festival severlere ulaşacak olan Pera grubu; gençlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak. Lunapark ücretsiz olacak Atapark etkinlik alanı festivalin son gününde de gençlerin uğrak noktası olmaya devam edecek. Festivalin kalbi, birbirinden farklı etkinliklerle beraber atacak. Renkli sportif etkinlikler ve oyun grupları kenti coşkuya doyuracak. Son akşam ise enerjisiyle herkesi coşturacak olan Elif Buse Aşan sahneyi ısıtacak; ardından yediden yetmişe herkesin şarkılarını ezbere bildiği Ayna grubu Uşaklı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 16-17-18 Mayıs tarihlerinde lunaparkın ücretsiz olarak kullanılabileceği festivalde; bütün kentin doyasıya eğleneceği oyun platformlarından eşsiz lezzetlerin tadılacağı stantlara kadar birçok imkan gençlerle buluşacak.