GÜNDEM - 19 Kasım 2025 Çarşamba 14:55

Böyle tatbikat görülmedi: Rollerine kendilerini kaptırıp bağırmaya başladılar

A
A
A
Böyle tatbikat görülmedi: Rollerine kendilerini kaptırıp bağırmaya başladılar

Siirt’te gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikata katılan görevliler, rollerine kendilerini kaptırınca birbirlerine sarılıp korku içinde bağırmaya başladı.


Siirt’te Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği 7.2 büyüklüğünde depremin yaşandığı kentte AFAD, tüm afet çalışma grupları için seviye 2 alarmı verdi. Senaryo gereği Siirt merkezde bulunan 5 okul pansiyonunda yaklaşık 85 öğrenci ve 11 öğretmen mahsur kaldı. Ekipler, mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlattı. Bu sırada tatbikata katılan görevliler kendilerini kaptırıp birbirlerine sarılarak çığlık attı. Tatbikat, deprem anında yapılması gerekenlerin anlatılmasının ardından sona erdi.



Böyle tatbikat görülmedi: Rollerine kendilerini kaptırıp bağırmaya başladılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Türkiye Güreş Şampiyonası Gaziantep’te sona erdi Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonası, 907 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Serbest, grekoromen ve kadınlar kategorilerinde yapılan müsabakaların ardından dereceye giren sporcular belli olurken, Ankara ASKİ tüm stillerde takım halinde şampiyon oldu. Türkiye Güreş Federasyonu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye’nin dört bir yanından sporcular mindere çıktı. Serbest stilde 57 kiloda Yusuf Demir, 61 kiloda Emrah Ormanoğlu, 65 kiloda Ahmet Duman, 70 kiloda Abdullah Toprak, 74 kiloda Ömer Faruk Çayır, 79 kiloda Okan Tahtacı, 86 kiloda Osman Göçen, 92 kiloda Fatih Altunbaş, 97 kiloda Emirhan Kılıç ve 125 kiloda Feyzullah Aktürk altın madalya kazandı. Grekoromen stilde ise 55 kiloda Muhammet Emin Çakır, 60 kiloda Ekrem Öztürk, 63 kiloda Enes Başar, 67 kiloda Murat Fırat, 72 kiloda Muhammed Ali Göçmen, 77 kiloda Yunus Emre Başar, 82 kiloda Yüksel Sarıçiçek, 87 kiloda Doğan Kaya, 97 kiloda Beytullah Kayışdağ ve 130 kiloda Fatih Bozkurt birinciliği elde etti. Kadınlar kategorisinde 50 kiloda Zehra Demirhan, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 55 kiloda Tuba Demir, 57 kiloda Elvira Süleyman, 59 kiloda Bediha Gün, 62 kiloda Sevim Akbaş, 65 kiloda Beyza Nur Akkuş, 68 kiloda Ayşe Erkan, 72 kiloda Derya Nur Karaduman ve 76 kiloda Elmira Yasin kürsünün en üst basamağında yer aldı. Takım sıralamasında Ankara ASKİ, serbest stilde 165, kadınlarda 160 ve grekoromen stilde 179 puan toplayarak üç stilde de şampiyonayı lider tamamladı.
Samsun Kızılırmak Deltası’nda yer altı suları beslenemiyor: Her yıl su seviyesi düşüyor Uzmanlara göre Karadeniz’in en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nda su seviyesinde düşüş yaşanıyor. Delta dron ile görüntülenirken uzmanlar kuraklığın bölgedeki biyolojik çeşitliliği tehdit ettiğini söylüyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Aylar, deltadaki su çekilmesinin temel nedeninin son yıllarda giderek artan kuraklık olduğuna dikkat çekti. "Göl seviyelerinde belirgin bir alçalma var" Deltada yapılan incelemelerde su seviyelerinin önceki yıllara göre daha düşük olduğunu belirten Doç. Dr. Aylar, "Kızılırmak Deltası Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biridir. Aynı zamanda bölgemizin tarımsal bir sahasıdır. Deltadaki su seviyelerinde son yıllarda az da olsa bir alçalma görülüyor. Özellikle göl seviyelerinde bunu net biçimde gözlemlemekteyiz. Bu tamamen kuraklıkla bağlantılıdır. Türkiye genelinde yaşanan yağış azlığı Samsun’u da derinden etkiliyor" dedi. Aylar, özellikle yüksek kesimlerdeki kar yağışının azalmasının su kaynaklarını olumsuz etkilediğini belirterek "Samsun genelinde yüksek kesimlerde hem kar hem de yağmur yağışlarında bir azalma söz konusu. Barajlarımızın doluluk oranı düştü. Kızılırmak Deltası’ndaki göller ve yer altı suları yeterince beslenemiyor. Bu durum bölgedeki birçok canlı türü açısından risk oluşturuyor" diye konuştu. "Kış başladı ama yağış yok" Mevsim normallerinin çok altında yağış gerçekleştiğini vurgulayan Aylar, "Şu an sonbaharın bittiği, kışın başladığı dönemdeyiz. Ancak ne kar şeklinde ne de yağmur şeklinde anlamlı bir yağış düşmedi" şeklinde konuştu.