GÜNDEM - 08 Aralık 2025 Pazartesi 10:06

Siirt’te yemek servisleri Nijeryalı Micheal’den

A
A
A
Siirt’te yemek servisleri Nijeryalı Micheal’den

Nijerya’dan Siirt’e üniversite okumaya gelen 26 yaşındaki Micheal King Anuoluwa, 3 yıldır çalıştığı lokantada bir yandan yemek servis ederken bir yandan da eğitim hayatına devam ediyor.


Yaklaşık 4 yıl önce Nijerya’dan Türkiye’ye gelen 26 yaşındaki Micheal King Anuoluwa, Siirt’te tercümanlık bölümünü okuyor. 3 yıl önce bir lokantada işe giren King, müşterilere servis yaparken bir yandan da üniversite eğitimine devam ediyor. Kentin en çok perde pilavını seven King, eğitim hayatının ardından da Siirt’te kalmak istiyor.


Michael King Anuoluwa, 5 kardeş olduklarını, 4 yıldır Türkiye’de olduğunu söyledi. 3 yıldır bir lokantada çalıştığını belirten Micheal King Anuoluwa, "Merak ediyorlar nereli olduğumu, niye geldiğimi, ne yaptığımı, ana dilimi, ailemin olup olmadığını soruyorlar. Burada kalacağım inşallah. Çünkü burayı seviyorum. Tercümanlık okuyorum. Ailemin yanına 4 yıl önce gittim. Nijeryalı arkadaşımla evde kalıyoruz. İnsanlar bana iyi davranıyor. Elhamdülillah. Perdeli pilav ve kuru fasulye seviyorum. Servis yapıyorum, Türkiye’ye çok ısındım, Siirt’i çok seviyorum. Beşiktaşlıyım. Wilfred Ndidi ve Rafa Silva’yı seviyorum. 1 yıl sonra mezuniyetim var, ama sonra gitmek istemiyorum. Burada kalmak istiyorum" dedi.


İşletme sahibi Murat Naşvat ise Micheal’i 3 sene önce işe aldıklarını kaydederek, "Çok iyi, dürüst ve çalışkan bir eleman. Sahiplendik, çalışmasından, hareketlerinden, davranışlarından, kültüründen hepsinden memnunuz. Tam zamanlı çalışıyor. Sabah 08.00’da geliyor, akşam 19.00’da çıkıyor. Burada bir ev ortamı var. Üniversite hayatına da devam ediyor’’ diye konuştu.



Siirt’te yemek servisleri Nijeryalı Micheal’den

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Pendikspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Pendikspor’u 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 16. dakikada Oğuz Gürbulak’ın pasında Yusuf Erdoğan meşin yuvarlağı ağlara gönderirken yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR’da incelenen golü hakem Alper Akarsu geçerli saydı. 1-0 42. dakikada Joseph Attamah gönderdiği ara pasıyla topu Emeka Eze’ye ulaştırdı. Eze, kale alanının bir kaç adım gerisinden topu ağlara gönderdi. 2-0 Hakemler: Alper Akarsu, Mehmet Pekmezci, Oğuzhan Yazır Çorum FK: İbrahim Sehic, Joseph Attamah, Ferhat Yazgan, Yusuf Erdoğan, Pedrinho, Braian Samudio, Cemali Sertel, Oğuz Gürbulak (Atakan Akkaynak dk.64), Erkan Kaş, Caner Osmanpaşa, Emeka Eze (Oğulcan Çağlayan dk.75) Yedekler: Ahmet Said Kıvanç, Mehmet Emin Sapancı, Danijel Aleksic, Semih Akyıldız, Taha İbrahim Rençber, Yusuf Güzel Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu Pendikspor: Deniz Dilmen, Erdem Gökçe (Thuram Rogerio dk. 28), Vinko Soldo, Yiğit Fidan, Nuno Sequeira (Furkan Mehmet Doğan dk.46), Hüseyin Maldar, Dorde Denic (Görkem Bitin dk.72), Mesut Özdemir, Bekir Karadeniz, Mallik Wilks, Scott Clarke Harris Yedekler: Utku Yuvakuran, Berkay Sülüngöz, Ahmet Karademir, Hamza Yiğit Akman, Enis Safin, Tarık Tekdal, Ozan Demirbağ. Teknik Sorumlu: Metin İlhan Goller: Yusuf Erdoğan (dk.16), Emeka Eze (dk.42) (Çorum FK) Sarı kartlar: Oğuz Gürbulak (Çorum FK), Yiğit Fidan, Dorde Denic, Nuno Sequeira (Pendikspor)