EKONOMİ - 14 Kasım 2024 Perşembe 12:30

Yeni mahsul Siirt fıstığı fiyatlarını düşürdü

A
A
A
Yeni mahsul Siirt fıstığı fiyatlarını düşürdü

Siirt fıstığında yeni mahsulün piyasaya gelmesiyle birlikte fiyatları düşürdü. Yüzde 80 ve üstü ana çatlak fıstık fiyatı kilogram olarak toptan 500 liradan satılmaya başlandı.


Geçen yıl kilogram fiyatı 700 TL’ye kadar yükselen Siirt fıstığı yeni mahsulün piyasaya gelmeye başlaması ile birlikte düşüş yaşadı. Ana çatlak kavrulmuş fıstığın kilosu 500 liradan alıcı buluyor. Siirt fıstığında bol ve bereketli bir sene geçirdikleri için fıstık fiyatlarının düştüğünü belirten satıcı Nimetullah Sevilgen; fıstık fiyatlarının geçen yıla göre bu yıl uygun olduğunu belirtti.


Sevilgen; ‘’Fıstık fiyatları ana çatlak birinci kalite şuan ki fiyatları 450 liradır. Geçen sene fıstıklar 650 liraydı. Şu an fıstık 450 liradır. Normal yüzde yüz ana çatlak ise 500 liradır. Yüzde 30 yüzde 40 ana çatlak ise 350 400 lira civarıdır. En yüksek fiyat 500 liradır. Tuzsuz fiyatı da yüzde 70 yüzde 80 çatlak o civardadır. 300 - 400 lira arasındadır. Ama esnaf fıstığını satmıyor. Ucuz olduğu için satmıyorlar. Saklamışlar, satılmıyor. Fıstığın fiyatı şu an ucuz olduğu için kimse malını ucuza satmıyor’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.