GENEL - 08 Şubat 2018 Perşembe 22:48

Durağan’da Z kütüphane açılışı

A
A
A
Durağan’da Z kütüphane açılışı

Sinop’un Durağan ilçesinde Şehit Hakan Tanrıkulu adına Z kütüphane açılışı yapıldı.

Sinop’un Durağan ilçesinde Şehit Hakan Tanrıkulu adına Z kütüphane açılışı yapıldı.


İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınındaki bombalı terör saldırısında şehit olan Sinoplu Hakan Tanrıkulu anısına Durağan ilçesi 75. Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokuluna Sinop İl Emniyeti tarafından yapılan Z kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Şehit Hakan Tanrıkulu’nun babası İzzet Tanrıkulu’nun yaptığı konuşmalar sonrasında Sinop Valisi Hasan İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Vali Hasan İpek yaptığı konuşmasında, "Bugün Şehidimiz Hakan Tanrıkulu’nun adını yaşatmak ve duyurmak için böyle bir etkinliğe hep birlikte şahit oluyoruz. Şehitler bu ülkenin bu toprakların tapusudur. Sinop’ta ilk Şehidimiz Seyid İbrahim Bilal Hazretleri 675 yılında şehit olmuştur ve halen türbesi Sinop’ta bulunmaktadır. Hakan Tanrıkulu şehidimiz gibi Sinop’tan birçok şehidimiz var. Sinop ilinin Türklerin ve Müslümanların öz yurtları olduğunu şehitlerimizin mezarları, türbeleri göstermektedir. Sinop’tan verdiğimiz bu şehitlerimiz bu toprakların tapusudur" dedi.


Vali İpek yapılan kütüphane hakkında brifing aldı ve kütüphanede öğrenci, öğretmen ve katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kütüphane açılışına ayrıca Durağan Kaymakamı Akın Oruç, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Hem kaynaştılar, hem eğitim aldılar hem de bayramlarını kutladılar Aydın’da yaklaşık 45 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve faaliyetlerinin yanı sıra ihracatıyla dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan OKT Trailer firmasında İşçi Bayramı etkinlikleri yaklaşık 1 hafta sürdü. OKT’de çalışan işçiler için firma tarafından tertip edilen program çerçevesinde doyasıya eğlendi. 5 gün süren programda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren işçiler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. OKT Trailer’de çalışan çaycısından mühendisine genel müdüründen mühendisine kadar yaklaşık 500 kişi 5 gün süren 1 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde her gün saat 11:00 ile 14:00 arasında fabrikanın etkinlik alanında toplanıp eğlendi. Piknik havasında geçen programlarda bir yandan çalışanlara çeşitli eğitimler verilirken diğer yandan da çalışanlar adeta yılın yorgunluğunu attı. Bu yıl 23 Nisan 01 Mayıs arasında gerçekleştirilen etkinliğin dolu dolu geçtiğini belirten çalışanlar fabrika yöneticilerine ve Kurum Müdürü Hakan Maraş’a teşekkür ettiler. Kurum olarak 10 yılı aşkın süredir İşçi Bayramını dolu dolu kutladıklarını belirten OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “Son 4 yıldır ‘Güven’le Sevgi nOKTası’ projesi kapsamında gerçek anlamda farklılık katan bir o kadar da keyifli güzel çalışmalar yapıldı. Emeği geçen herkese ve özellikle bu projeyi sahiplenen ve katkı sağlayan çok sevgili çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umuyorum ki OKT Traliler Ailesi İSG farkındalığı anlamında birlikte daha pek çok, güzel işlere imza atacak” diyerek tüm çalışanların bayramını kutladı.