ÇEVRE - 28 Şubat 2026 Cumartesi 10:40

Sinop’u kar vurdu: 42 köy yolu kapalı

A
A
A
Sinop’u kar vurdu: 42 köy yolu kapalı

Sinop’ta etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yaşamı olumsuz etkiledi. İl genelinde 42 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yolların yeniden açılması için sahada aralıksız çalışma başlattı.


Kentte yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, kırsal mahallelerde ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte çok sayıda köy yolu araç geçişine kapandı.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, 28 Şubat saat 10.00 itibarıyla Merkez ilçede 8, Ayancık’ta 22, Durağan’da 1 ve Gerze’de 11 olmak üzere toplam 42 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin sahada aralıksız çalışma yürüttüğü belirtildi.



Sinop’u kar vurdu: 42 köy yolu kapalı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Tüm ekiplerimizle 24 saat sahadayız" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar Kurban Bayramı boyunca da kent genelinde 24 saat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aydın’ın 17 ilçesinde olduğu gibi turizmin incileri Kuşadası ve Didim’de de sahada vatandaşların yanında oluyor. Bayram süresince çalışmalarını aralıksız sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Didim merkezde ve Akbük Mahallesi’nde, Kuşadası merkezde ve Güzelçamlı ile Davutlar Mahallelerinde kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan turizm merkezlerinde çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Başkan Çerçioğlu’nun öncülüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında cadde, bulvar, meydan ve ortak kullanım alanlarında detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sahadaki yoğun çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Bayram boyunca hizmetlerin kesintisiz devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu, çalışmalarının tüm ilçelerde aralıksız devam edeceğini belirtti ve "Hemşehrilerimizin ve kentimize gelen yüz binlerce misafirimizin Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmesi için ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında görev başında. Tüm ekiplerimizle 24 saat sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.