EKONOMİ - 18 Mayıs 2024 Cumartesi 11:37

Türkeli Sahil Yolu Kasım ayında açılacak

A
A
A
Türkeli Sahil Yolu Kasım ayında açılacak

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli Sahil Yolunun Kasım 2024’te açılmasının planlandığını söyledi.


Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli Kaymakam Vekili Recep Hasar, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan, Asım Can ve AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Recep Samet Çetin ile birlikte, Çatalzeytin-Türkeli Devlet Yolu Yol Yapım Kontrol Şefliği ve Yapı-Yapı şantiyesini ziyaret etti. Vali Özarslan, burada 1 Kasım 2024 tarihinde hizmete açılması planlanan Türkeli Sahil Yolu (Çevre Yolu) Sağ Platform ve Güzelkent - Türkeli Yolu ile sel nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi amacıyla Ayancık ilçe sınırları içerisindeki grup köy yollarında devam eden, yol yapım çalışmaları, toprak tesviye, sanat yapıları, köprü, heyelan ve üstyapı çalışmaları hakkında yetkililerden brifing aldı.


Buradan Türkeli Sahil Yolu (Çevre Yolu) çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Özarslan, gelinen süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı ve çalışanlara kolaylıklar diledi. Vali Özarslan, ardından Çatak Kanyonu Tabiat Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 07 Ağustos 2017 tarihinde tabiat parkı olarak tescil edilen Çatak Kanyonu Tabiat Parkı’nda Alanı 420,42 hektar olup; Sinop’un Türkeli ilçesi Çatak köyünde bulunuyor. Doğal kanyon yapısı ve içerisinde bulunan tespit edilmiş 39 adet şelale, mağaralar ve karstik yapısıyla eşsiz doğal kaynak değerlerine sahip Çatak Kanyonu Tabiat Parkı için hazırlanan proje kapsamında, yürüyüş parkuru, manzara seyir terasları, çadır kamp alanı, kır evleri gibi düzenlemeler yapılması planlanıyor.


Vali Özarslan, bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Düzler-Celaller Grup Yolu’nda incelemelere bulunarak devam etti. Yapılan çalışmaların gelinen süreci hakkında Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov’dan bilgiler alan Vali Özarslan, işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi. İncelemelerin ardından Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli ve köylerinde sel afetinde zarar gören grup yolu ve köprülerin yapımı ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Özraslan, yaptığı açıklamada, “2021 yılında Türkeli’de meydana gelen sel felaketinde hasar gören Düzler-Celaller Grup Yolu, Oymayaka-Kuz-Sarmaşık Grup Yolu, Yeşiloba-Direkli-Akçabük Grup Yolu olmak üzere toplam 58 km köy yolu bitümlü sıcak asfalt ve köy yoluna 5 adet köprü inşası Karayolları teşkilatının kontrol ve denetiminde tamamlanacak. 2024 yılının Kasım başlarında, 2021 yılı selinin Türkeli’de bu grup köy yollarına verdiği hasarlardan iz ve emare kalmayacak. İnşası devam etmekte olan köy yollarının standardı sel öncesi seviyeden çok daha yüksek seviyede olacak” dedi.



Türkeli Sahil Yolu Kasım ayında açılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.