KÜLTÜR SANAT - 26 Mayıs 2024 Pazar 16:39

Türkeli’de "Müfredattan Marifete Kültür Nesli" etkinlikleri

A
A
A
Türkeli’de "Müfredattan Marifete Kültür Nesli" etkinlikleri

Sinop’un Türkeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘’Müfredattan Marifete Kültür Nesli’’ konulu Eğitim ve Kültür Etkinlikleri düzenlendi.


23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkeli Eğitim ve Kültür Günlerinin açılış programına Belediye Başkanı Veysel Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Anar, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Anar, teşekkür konuşması ise Belediye Başkanı Veysel Şahin tarafından yapıldı. Yapılan açılışın ardından alanında uzman katılımcılarla iki gün boyunca öğrenciler ile edebiyat, sahne sanatları, sinema, tiyatro, ses ve ritim, anlam ve istifham atölyeleri ile öğrencilerin kültürel ve sanatsal yönden çalışmaları yapıldı.


23-24 Mayıs tarihlerinde yapılan etkinliklerde öğrenciler, alanında uzman katılımcılarla birlikte başarılı ve farklı çalışmalar yaparak hoşça vakit geçirdiler.


Kapanış töreninden önce ilçede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan “Filistin” temalı şiir yazma ve okuma yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında kompozisyon-şiir yazma ve okuma yarışmalarında il birincisi olan öğrencilere ödüller verildi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Anar, yaptığı kapanış konuşmasında şunları söyledi:


“İki gün boyunca ilçemizde yapmış olduğumuz etkinlikler ile öğrencilerimizin okuma-yazma ve anlama, tiyatro, sinema, ses ve ritim çalışmaları yaptık. Yapılan çalışmaların amacı; öğrencilerimizin edebiyat, sahne sanatları, sinema, ses ve ritim, anlam ve istifham atölyeleri ile öğrencilerin kültürel ve sanatsal yönden gelişmelerine, ülkesi, milleti ve insanlık için çalışma idealine sahip, millî ve manevî değerlerimizi özümsemiş, geleceğin sanatkâr ve sanatsever bireyleri olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Bu katkının sağlanmasında emeği geçen Türkeli Belediyesine, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma ve ülkemizin değişik yerlerinden katılım sağlayan misafirlerimize teşekkür ediyorum”.



Türkeli’de "Müfredattan Marifete Kültür Nesli" etkinlikleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da güvenlik görevlisini öldüren zanlı tutuklandı Antalya’da arkadaşını eski sevgilisinden korumak isterken göğsünden bıçaklanan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dün gece saat 02.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda tramvay durağında güvenlik görevlisi olan Bekir Kılıç (48), arkadaşı olan Papatya K. (32) ile bir araya geldi. İkilinin görüştüğü sırada yanlarına gelen Papatya K.’nin eski sevgilisi olduğu öğrenilen Metin A. (28) bir anda genç kadına saldırdı. Olaya müdahale ederek genç kadını korumak isteyen Bekir Kılıç, göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi ile bir anda yere yığıldı. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgayı ayırmaya çalışırken canından oldu Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde Bekir Kılıç’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Bekir Kılıç’ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Metin A. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Metin A., ifadesi alınmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü’nden sağlık kontrolüne gönderilen zanlı, kontrol sonrası gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.
Isparta Başkan Başdeğirmen, kurban kesimlerinde vatandaşlarla bayramlaştı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Mezbahada, Kurban Bayramının ilk iki gününde yapılan kesimlerde görev alan personeli ziyaret ederek, yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti, kolaylıklar diledi, kesim sırası bekleyen vatandaşların bayramını kutladı. Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramının ilk gününde gerek mezbahada gerekse 44 mahalle muhtarlığıyla belirlenen ve kurbanlıklarını alan ancak kestirmekte güçlük çeken yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan vatandaşların evlerine giderek, kurban kesim hizmetini bu yıl da devam ettirdi. Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 10 ekip ve 40 kişilik personelle ilk günkü kesim hizmetlerinin devamı bugün de mezbahada devam etti. Kurban Bayramının ilk 2 gününde öğle saatlerine kadar toplamda küçük ve büyükbaş olmak üzere 481 kurban kesimi tamamladı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bayramın 2.gününde Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurban kesim işleri devam eden mezbahayı ziyaret ederek, personele çalışmalarında kolaylıklar diledi, bayramlarını kutladı. Mezbahaya gelişinde sıra bekleyen vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Başdeğirmen, yapılan kesimlere ilişkin mezbaha yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Başdeğirmen, kurbanlıklarını alan ancak kestirmekte güçlük çeken yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan vatandaşların evlerine giderek, kurban kesim hizmetini bu yıl da devam ettirdiklerini ve bu kapsamda bayramın birinci gününde 161 küçükbaş kurbanın kesiminin yapıldığını söyledi. Başdeğirmen, mezbaha personeline “Hepinizin eline sağlık, vatandaşlarımız sizlerden çok memnun oldu. Hem hızlı hem de sağlıklı, hijyenik bir şekilde vatandaşlarımızın kurbanlarını sırasıyla kesip teslim ettiniz. Bu çok önemli, hepinizden Allah razı olsun. Bayramı burada, çocuklarınızdan, ailenizden ayrı geçirdiniz ancak çok vatandaşımızı da memnun ettiniz. Bayramın ilk gününde 40 kişilik ekip görev aldı, bugün ise 15 personelimiz görev yapıyor. Bayramın ilk gününde mezbahada 260, ikinci gününde öğle saatine kadar 30 olmak üzere toplam 290 büyükbaş kurban kesimi yapıldı. Yine bayramın ikinci günü öğle saatlerine kadar küçükbaş kurbanını kestirmekte zorluk yaşayan 30 vatandaşımıza da yardımcı olduk. Yine göreve geldikten sonra başlattığımız kurbanlıklarını alan ancak kestirmekte güçlük çeken yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın evlerine giderek, kurban kesim hizmeti kapsamında da bu yıl 161 küçükbaş kurban kesim hizmeti verdik. Allah kabul etsin, hepinizden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Başdeğirmen ziyaretinde, mezbahada görev yapan personele ve sıra bekleyen vatandaşlara bayram dondurması ikram etti.